Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siostra idąc do szkoły podobno go codziennie widuje pod blokiem koło samochodów gdzie sobie leży na betonie i czasem spojrzy tymi swoimi mądrymi oczkami na jakiegoś przechodnia który go zawoła, niestety nie przy budzie.

• 2 weeks later...
Posted

Myślałyśmy z Tanią11 co napisać, albo jak to napisać żeby nikt źle nie pomyślał o nas bądź o p. D. Pani D. sama podejmuje próby wciągnięcia Łatka do domu, my stoimy z boku, nie wydaje mi się, aby w tej chwili nasza pomoc była potrzebna. Tania nie chce na siłę nic robić. Zrobiliśmy wszystcy w tej sprawie bardzo dużo i chyba na dzień dzisiejszy wszystko co w naszej mocy.
Jak będzie sie coś działo to damy znać, a teraz trzeba czekać.
Z Łatkiem zostało popełnionych dużo błędów, których już teraz nie da się naprawić. Najbardziej przeraża mnie nadchodząca zima:shake:
Dziękujemy za takie wsparcie, zaangażowanie i walkę o lepsze życie dla tego psiaka.

Chyba tyle. Będziemy się odzywać, jak będzie potrzebna rada dogomaniaków.

• 4 weeks later...
Posted

zadzwoniła do mnie znajoma, która mieszka w tym samym bloku co Łatek.
Po psa przyjechała ok. godzinę temu straż miejska, żeby zawieźć go na Paluch. Ktoś nadgorliwy doniósł, że Łatek warczał na mieszkańców, a pretekstem ku temu podobno jest nie działająca od 2 tyg. winda.
Gdy otrzymałam telefon, SM zakładali mu na szyję pętlę i zgarniali do schroniska. Znajoma prosiła o pomoc, Paluch to olbrzymia tragedia dla tego psa!
Trzeba zmienić tytuł wątku.

Posted

Stał się cud. W momencie gdy sm chciała zabrać Łatka, przyszła sprawdzić czy wszystko ok jego opiekunka. SM pomogli jej wciągnąć Łatka do jej domu.

ŁATEK JEST BEZPIECZNY:loveu::loveu::loveu::loveu:

[SIZE=4]DZIĘKUJEMY ZA CZUJNOŚĆ. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ufffffffffffff
bo juz sobie wyobrażałam biednego starego Łatka wcisnietego w kącik w jakims zawszonym boksie w schronisku a wkoło zgraja psów sie nad nim pastwiąca.
Mycha a możesz sie dowiedzieć jak łatek zachowuje sie u niej w domu i jak jest z wyprowadzaniem go - bo przecież on nie chciał wsiadac do windy a nie miał siły wejśc na 8 pietro

Posted

Olga132 napisał(a):
Ufffffffffffff
bo juz sobie wyobrażałam biednego starego Łatka wcisnietego w kącik w jakims zawszonym boksie w schronisku a wkoło zgraja psów sie nad nim pastwiąca.
Mycha a możesz sie dowiedzieć jak łatek zachowuje sie u niej w domu i jak jest z wyprowadzaniem go - bo przecież on nie chciał wsiadac do windy a nie miał siły wejśc na 8 pietro

Jak będę coś wiedziała, to na pewno napiszę.

Posted

A my dzisiaj na porannym spacerku spotkaliśmy Łateczka:eviltong:ze swoją pańcią.
Miał ładne szeleczki i smyczkę rozciąganą.
A jak ładnie chodzi na smyczy ze swoją pańcią.
Wcale nie widać że przez tyle lat mieszkał na ulicy.

.