mama_Dorota Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 OK! Tylko co mamy robić? :mad: :evil_lol: Quote
tania11 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Oczywiście, że jest to nasza wspólna sprawa i nie ma możliwości żebyśmy zostawili Emir samą. Może każdy z osobna powinien to zgłosić na policję? Quote
tania11 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Wydaje się że pan Leon Kameleon jest jednym z tych co zobowiązali się budę dla Łatka zorganizować, bo tak dziwnie nagle nad administracją się rozczula. Ciekawe co też takiego robi dla krzywdzonych dzieci lub innych ludzi - założę się że nic. Człowiek, który sam zajmuje się pomocą innym nigdy drugiemu nie zarzuci że jego pomoc jest zła i niepotrzebna. Tylko tacy co nie widzą dalej własnego nosa mogą coś takiego wymyślić. Żałosne. Quote
tania11 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 To jakaś ściema jest, facet chce namieszać, a wydaje mi się że wie tylko tyle co dowiedział się z wątku. Poza tym tchórz i tyle, myśli że jak komuś PW wyśle to od razu wszyscy się wystraszą - żałosny człowieczek. Quote
carolinascotties Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 nie usuwajcie obraźliwych PW - to ważne! Quote
Aga76 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Sierpień za pasem i nowa buda już tuż tuż - mam nadzieję... Quote
emir Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 wishnu7 napisał(a):Dostałam dwie pierwsze wiadomości i postanowiłam nie odpowiadać, żeby mnie nie poniosło. Ale nie mogę już być cicho. Trzeba dotrzeć przez IP jego komputera do niego osobiście zanim zrobi krzywdę Łatkowi. Cała nadzieja w Emir. Może my musimy napisać jakąś petycję do policji, żeby nie zignorowali sprawy. Proszę EMIR powiedz co my możemy zrobić, żeby pomóc. Bardzo proszę osoby, które równiez otrzymały tego typu maile o przesłanie ich do EMIRA ( proszę tez podać swoje dane) orza proszę ich nie kasować!; po zebraniu max ilości , zgodnie z tym co napisałam wcześniej - kieruję zawiadomienie na policję; w intermnecie nikt nie jest anonimowy ;poza tym pozostaje czekać EMIR Quote
Gosiapk Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 EMIR jesteś FANTASTYCZNA!!! Podziwiam Twoją energię. Quote
Kasia Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ma ktoś jakieś wieści co u Łatusia? :lol: Nowa buda już przyjechała? Quote
Gosiapk Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ciekawe, czy ta buda dojedzie przez zimą. :roll: Quote
monikusf Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 czy u psa byl behawiorysta , moge pomoc w finansowaniu a by docelowo zostal u pani Danusi Quote
monikusf Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 prosba do Leona jakiegos tam aby jeszcze raz przeslal mi swoje myslowe wypociny bo skasowalam je bez czytania /mam nadzieje ze byly rownie obrazliwe jak do wszystkich/,zapomnialam ze sa zbierane.Jesli moja prosba nie bedzie spelniona to czy mozliwe jest odtworzenie nadeslanej poczty.Nie obiecuje ze przeczytam,ale zachowam przynajmniej w skrzynce corki. Quote
JamniczaRodzina. Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Mi też przysłał jakieś bzdety. Ewidentnie widać że chce się wybielić. Quote
Gosiapk Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Niestety nie moge Ci pomóc, bo nawet jeśli LK coś do mnie wysłał, to nie dotarło do mnie, bo jest koleś na mojej super liście osób ignorowanych :diabloti: Quote
mycha101 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 Cytat: Napisał Leon Kameleon O Leonie Kameleonie-niech wystarczy taka informacja, że – jest to przyjaciel rodziny Sz.P. Haliny, to i tak więcej niż ja mogę się dowiedzieć o innych uczestnikach tego forum. Co do odpowiedzialności za wypowiedzi-po raz kolejny przypominam, że to działa, więc - wszelkiego rodzaju inwektywy i pomówienia Sz.P Haliny i Jej rodziny naruszają art. 23 KC -niezależnie czy autor ukrywa się pod nickiem i czy w obraźliwym zdaniu wymienia obrażaną osobę dosłownie z imienia i nazwiska. Jest czymś dla mnie kompletnie niezrozumiałym, które wypowiedzi Leona Kameleona mają stanowić treść doniesienia na policję, czy do prokuratory. Niewiarygodne jest dla mnie to, że tygodniami można marnować czas na rozwijanie w świecie wirtualnym wątku, o realnie bezdomnym psie, a nie można zbudować budy, dla poczciwego psiaka – do czego potrzeba tylko parę desek i trochę chęci do działania... Tym pieskiem na prawdę trzeba się zająć i jeżeli chcecie coś dla niego zrobić - to zaopiekujecie się nim, a nie po(d)rzucajcie problemu pod nos Sz.P. Haliny, przychodząc co jakiś czas do niego "na oglądanie" jak przychodzi się do zoo i patrząc na mieszkańców niezadowolonych z nielegalnego lokatora klatki, jak na jak na małpy. Z całym szacunkiem dla zwierząt, ale z mojego doświadczenia wynika, że psy czytać ani posługiwać się Internetem nie umieją i cały ten watek zdaje się psu na budę a większy by raczej pożytek był ze zorganizowania prawdziwej budy. Chyba, że tak na prawdę tu nie chodzio dobro tego psa, czy mieszkańców Dantego... No cóż, twoje poprzednie wypowiedzi też podlegają pod jakiś artykuł KC, ale prawnikiem, ani studentem prawa nie jestem i niech to wystarczy. Przede wszystkim chodzi o dobro psa, przecież byłeś obecny na zebraniu i słyszałeś zapewne obiecanki przedstawicieli rady osiedla, to po co teraz powyższe wywody??? Skoro kilka desek jest potrzebnych do wybudowania budy, to nie widzę przeszkód, żebyś ją sam zrobił, od siebie życzę powodzenia. Powyżej moja odpowiedź na list LK i list jego samego. Quote
tania11 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 monikusf napisał(a):czy u psa byl behawiorysta , moge pomoc w finansowaniu a by docelowo zostal u pani Danusi Dzisiaj po południu dzwonimy do behawiorystki. Jeśli zechce się zająć ta sprawą to umówimy ją na przyszły tydzień. Quote
Gosiapk Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 tania11 napisał(a):Dzisiaj po południu dzwonimy do behawiorystki. Jeśli zechce się zająć ta sprawą to umówimy ją na przyszły tydzień. Ale przeciez nie ma jeszcze budy. Quote
tania11 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Gosiapk napisał(a):Ale przeciez nie ma jeszcze budy. Ale chcemy ogólnie się najpierw rozmówić, określić szanse i sposób działania. Quote
Hakita Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Ja również dostałam takiego maila...:roll: :roll: :roll: Quote
monikusf Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 czy nie da sie starej budy naprawic -byloby taniej i szybciej, 1000 zl o ile dobrze pamietam to na bude za duzo. mam przy bramie kamere w ktorej zmieniam kasete i bez monitoringu w agencji ochrony nie jest to takie drogie i pomyslalam,ze gdby obejmowala teren Latka to bylaby to jakas ochrona przed niezrownowazonymi mieszkanacami osiedla. Quote
emir Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Hakita napisał(a):Ja również dostałam takiego maila...:roll: :roll: :roll: Ja również; Dotarło do jego łba, że to nie zabawa w chowanego i że będzie mial kłopoty, więc udaje glupszego niż jest. Czy jest jakiś kontakt z ową dobrodziejką - obiecywaczką od budy? Może zechce poinformować nas czy ma zamiar zrealizować swoją obietnicę? Ew. kiedy??? bo podany termin już minął. Jesli nie - to buda dla ŁATKA czeka w naszym schronisku, tylko trzeba ją przewieżć.Ale czy jest już zezwolenie od rady osiedla dot. miejsca, gdzie buda ma stanąc? Oni nie są nam iłatkowi zyczliwi, wieć nalezy działac tak, by nie dawać im argumentów "przeciw" do ręki.jesli ktoś zna odpowiedzi na postawione wyżej pytania, byłabym zobowiązana za poinformowanie mnie EMIR Quote
mycha101 Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Dzwoniliśmy do administracji i pan Dyrektor zapewnił, że wiadomość o budzie będzie w poniedziałek, więc czekamy do poniedziałku. Co do lokalizacji administracja twierdzi, że buda będzie postawiona w miejscu, które wskaże "komitet obrony Łatka". Quote
Kwiecień Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 A może przewrucić kontener na śmieci, diaxem wyciąc dziurę, pomalować na jakiś wesoły kolor z ozdobnikami - cioteczki mogą namalować jakieś ładnie kwiatki - i chłopak będzie miał budę jak marzenie? Quote
Recommended Posts