Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja proponuję egzemplarz gazety pod drzwi jej położyć.
Myślę sobie, że ona się trochę wstydzi wychodzić z domu. Takiej nagonki to się nie spodziewała. I dobrze jej.

• Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dużo moich znajomych wysłało petycję, poszedł nawet niezły łańcuszek.
Rozmawiałam dziś z Panią z telewizji, żeby podziękować za program i usłyszałam, że to jest ich obowiązek i że jutro będą na 100% z kamerą.
Dziś wywiad zrobił Superexpress.
Pozostaje trzymać kciuki za Łatka.
Do zobaczenia na zebraniu.
Będzie dobrze.

Posted

Mam nadzieję, że przy takim zainteresowaniu nie ośmielą się wywieźć nigdzie Łatka!!!
p.s. jesli ktoś będzie miał jakies namiary na wywiad w superexpresie to poprosimy o link

Posted

To już dziś - że tak powiem dzień sądu dla Łatka...

Dziewczyny trzymam kciuki z całych sił aby wszystko poszło dobrze i żeby Łatek został tam gdzie jest, bezpieczny i pod opieką dobrych ludzi!!! :lol:

Posted

Mam fizycznie superexpress i czytałam artykuł, niestety w internecie na str. 11 jest o czym innym. Zaraz poproszę informatyka, żeby zeskanował i wstawił tutaj. Pan z superex dotarł do Pani Haliny, jest jej zdjęcie ze szczotką. Ona zmiękła chyba trochę, bo mówi, że nie chce, żeby Łatek trafił do schroniska, ale na klatce nie może być, bo roznosi zarazki, śmierdzi i goście do niej boja się wejść.

Pies, który jest u niej też roznosi zarazki, prawda? I też pewnie śmierdzi.

Posted

Na razie jest problem ze skanerem, więc córka przepisze tekst.
„NAD PSIAKIEM ZAWISŁA GROŹBA UMIESZCZENIA W SCHRONISKU
Uratujmy Łatka

- Nasz pies Łatek znowu ma kłopoty – alarmują jego przyjaciele z Wawrzyszewa. Znowu znaleźli się tacy, którzy zamknęliby go w schronisku.

Osiedlowego psiaka chce przegonić starsza pani, bo czasami Łatek sypia pod jej drzwiami. Pies przeniósł się na klatkę schodową po tym, jak chuligani wrzucili do jego budy petardę. 16-letni Łatek miał poparzony bok.
Łatek zamieszkał na osiedlu 12 lat temu. O psinie pisaliśmy w 2001r. Wtedy z podwórka, przy bloku na Dantego 7, chciała go wyrzucić administracja. Wówczas psa udało się obronić. Obecnie Irena Piasecka (77 l.), Danuta Kopeć (60 l.) i Helena Kijko (54 l.) karmią go, myją, zmieniają kocyki z jego legowiska, a gdy trzeba, prowadzą do weterynarza.
- Rada osiedla na karmę co miesiąc daje 50 zł. Dodatkowe pieniądze na leki – mówi pani Danuta. – Łatka uwielbiają całe Bielany. Jest bardzo łagodny – wyjaśnia.
Pies nocuje na klatce na drugim piętrze. Czasami zdarza się, że zabłądzi pod drzwi pani Haliny. Wtedy kobieta przegania go miotłą. To ona złożyła skargę w administracji osiedla.
- Nie chcę, żeby Łatek trafił do schroniska, ale klatka to nie miejsce dla psa. – tłumaczy. – Niech wraca do budy. Moi znajomi i rodzina boją się do mnie wejść, gdy leży na wycieraczce. Pies, jak to pies, śmierdzi i roznosi zarazki.
Dzisiaj na zebraniu rady osiedla ma zapaść decyzja, jaki będzie dalszy los Łatka.”
I podpisy pod zdjęciami:
-pod zdjęciem Łatka „Łatek to staruszek. Chciałby tylko spokojnie żyć na swoim osiedlu”

-pod zdjęciem Łatka i w/w pań „Łatek jest ulubieńcem całego bloku. Prawie całego...”
-pod zdjęciem pani Haliny i jej szczotki „Pies naraził się pani Halinie, bo czasami śpi pod jej drzwiami”

Posted

Kochani, wydaje się że dzięki Waszej pomocy Łatkowi nic złego już nie może się stać. Myślę, że nie mieliby odwagi go skrzywdzić po tej całej akcji. Być może starsza pani się ugnie i da mu spokój. Zobaczymy co będzie dzisiaj na zebraniu, będę Was informować.
Łatek dziękuje za wsparcie:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Właśnie przeczytałam historie Łatka. trzymam kciuki, czy jest sens jeszcze wysyłać petycje jak zebranie lada moment?bo mogłabym ją jeszcze puścić łańcuszkiem:) wiecie co tylko jedno mnie niepokoi....czy ta baba czasem ze złości, że taka nagonka na nią powstała nie otruje go, albo jak nie ona to wnuczuś, bo ona z tego co się doczytałam troche sie psiny boi...?Wiecie jak już wszystko ucichnie (miejmy nadzieje że będzie dobrze), to też trzeba cały czas miec na niego oko, bo ludzie są mściwi, a ta pani na pewno teraz nie ma zaciekawej sytuacji na osiedlu. Przyszło mi to do głowy, bo w zeszłym roku ktoś koło mnie w parku rozrzucał mięso z trucizną i masowo truł psy które na spacer wychodziły.tego nikt nie udowodni, a "bezdomny" pies może coś zjeść co mu zaszkodzi...wiem że sprawa przybiera jasnych barw w końcu, a ja tu takie rzeczy wypisuje, ale uważam że należy nadal podejmować próby oswojenia psa, bo mimo wszystko klatka nie jest dla niego najbezpieczniejszym schronieniem.

Posted

Ola Warszawa napisał(a):
Właśnie przeczytałam historie Łatka. trzymam kciuki, czy jest sens jeszcze wysyłać petycje jak zebranie lada moment?bo mogłabym ją jeszcze puścić łańcuszkiem:) wiecie co tylko jedno mnie niepokoi....czy ta baba czasem ze złości, że taka nagonka na nią powstała nie otruje go, albo jak nie ona to wnuczuś, bo ona z tego co się doczytałam troche sie psiny boi...?Wiecie jak już wszystko ucichnie (miejmy nadzieje że będzie dobrze), to też trzeba cały czas miec na niego oko, bo ludzie są mściwi, a ta pani na pewno teraz nie ma zaciekawej sytuacji na osiedlu. Przyszło mi to do głowy, bo w zeszłym roku ktoś koło mnie w parku rozrzucał mięso z trucizną i masowo truł psy które na spacer wychodziły.tego nikt nie udowodni, a "bezdomny" pies może coś zjeść co mu zaszkodzi...wiem że sprawa przybiera jasnych barw w końcu, a ja tu takie rzeczy wypisuje, ale uważam że należy nadal podejmować próby oswojenia psa, bo mimo wszystko klatka nie jest dla niego najbezpieczniejszym schronieniem.

Ola, jeśli pozwolą mu zostać, to na pewno będzie miał wspaniałą opiekę.
Rozsyłaj petycję ile wejdzie. Sens jest zawsze.
pozdrawiam