Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elitesse napisał(a):
i z kopiowanymi uszami i z kopiowanymi ogonami wolno

ja jezdze do austrii od 3 lat juz :)

Juz wiem ;-), ale dzieki za odpowiedz i tu ;-). A co masz, moja droga, kopiowane ? :diabloti:

• 1 year later...
Posted

[quote name='maga18']Elitesse dzieki za odp :)

a powiedz mi jeszcze (troche nie na temat) gdzie mozna wystawiac kopiowane urodzone koncem 2008? :cool3:[/quote]

Slowacja, Wegry, Slowenia i dalej wszedzie na poludnie, caly wschod, Hiszpania, Portugalia, Gibraltar
Czechy ale tylko z kopiowanymi ogonami - uchy musza byc naturalne

napewno NIE mozna w Niemczech, Szwajcarii i chyba we Francji
nie wiem jak do konca jest ze Skandynawia bo niby nie wolno a w relacjach z wystaw non stop sa foty psow kopiowanych :roll:

Posted

[quote name='Elitesse']Slowacja, Wegry, Slowenia i dalej wszedzie na poludnie, caly wschod, Hiszpania, Portugalia, Gibraltar
Czechy ale tylko z kopiowanymi ogonami - uchy musza byc naturalne

napewno NIE mozna w Niemczech, Szwajcarii i chyba we Francji
nie wiem jak do konca jest ze Skandynawia bo niby nie wolno a w relacjach z wystaw non stop sa foty psow kopiowanych :roll:[/quote]
W Skandynawii weterynarze amputuja z powodow medycznych:cool3: i jest to wpisywane do rodowodu i mozesz wystawiac na wystawach

• 1 month later...
Posted

Elitesse, ze Szwecją np. jest tak, że mogą wystawiać się tam psy kopiowane, pod warunkiem, że są urodzone w kraju gdzie nie ma zakazu kopiowania.

Niestety na kopiowane zamyka się coraz więcej państw. Włochy nie mogą się zdecydować (przed jedną z najwazniejszych wystaw w tym kraju po tym, jak przyszły zgłoszenia od włąścicieli psów, również ciętych, wprowadzili zakaz dla psów kopiowanych :diabloti:, który po wystawie został zniesiony)

We Francji na pewno jest zakaz (wiem, bo ubolewam nad tym strasznie) już od kilku lat.

edit: w Hiszpanii wciąż można wystawiać cięte psy :multi: