Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Lusia i Fanta w nowym domu - trzymamy kciuki aby się szybko i dobrze odnalazły i wpasowały w nowe Rodziny :-)

A u Pepsi zmiany bo przyjechała do mnie na DT:-) i powolutku się oswajamy :-)

• 3 weeks later...
Posted

Kejciu,Ty specjalistka od kotów też jesteś, dlatego piszę do Ciebie o radę: mojej przyjaciółce 10 dni temu w centrum Warszawy zginęła kotka - wyszła przez okno na parterze i poszła w świat. Miała na sobie obrożę z adresatką i szelki. Przyjaciółka dała ogłoszenia na Olx i Gumtree, zawiadomiła straż miejską, obkleiła okolice plakatami, codziennie dzwoni na Paluch, obchodziła okolice nawołując koteczkę...i nic. Czy jest jeszcze coś, co można by zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo znalezienia kotki?

Posted

Kejciu,Ty specjalistka od kotów też jesteś, dlatego piszę do Ciebie o radę: mojej przyjaciółce 10 dni temu w centrum Warszawy zginęła kotka - wyszła przez okno na parterze i poszła w świat. Miała na sobie obrożę z adresatką i szelki. Przyjaciółka dała ogłoszenia na Olx i Gumtree, zawiadomiła straż miejską, obkleiła okolice plakatami, codziennie dzwoni na Paluch, obchodziła okolice nawołując koteczkę...i nic. Czy jest jeszcze coś, co można by zrobić, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo znalezienia kotki?

Widziałam na FB - napiszę do moich znajomych kociarzy wieczorem - od których mam Ewcię - spróbujemy jeszcze pooglaszać

Mojej koleżance z pracy 12 dni temu zginął kot -pytała mnie co może zrobić - zapytałam jak to możliwe że kot z bloku uciekł - powiedziała że codziennie wieczorem przez 4 lata wypuszczali go na klatkę schodową i on sobie wychodził robił rundkę wokół bloku i wracał.... mowię Danusia jak to możliwe że puszczasz kota w Warszawie z bloku na dwór.... i zawsze opowiadała że on się pilnuje - no i do czasu aż wyszedł i nie wrócił....

Co innego jak kotek jest wychodzący no ale żeby z 3 piętra z bloku go wypuszczać na spacery.... ręce mi opadły - znalazł się po 12 dniach pogryziony, poszarpany :( ludzka bezmyślność nie zna granic...

Oczywiście przypadek Twojej znajomej jest inny - inaczej jak na parterze kotek wyjdzie a inaczej jak świadomie się go wypuszcza .... dlatego tak ważne jest siatkowanie okien...

Ja mieszkam na IV piętrze i rok temu w wakacje męczyłam się od 11 do nocy było słońce i wiatraki chodziły co noc - problem był taki że nie mogłam osiatkować balkonu bo zgodnie z aktem musi minąć dwa lata abym cokolwiek mogła robić w elewacji... w tym roku dzięki TZZiutki nasze męczarnie się skończyły - bo pięknie nam balkon osiatkował i kotełki wychodzą - ale z klatki obok widzę jak sąsiedzi też mają kota na IV piętrze i chodzi po BARIERKACH!!!! ja nie mogę na to patrzeć - na dole jest beton - chodzi aż któregoś dnia pójdzie ostatni raz.....

Posted

Dzięki Kasiu, poogłaszaj gdzie możesz, może to coś da...Przyjaciółka zrozpaczona a ja po ostatniej przygodzie z Hopką aż za dobrze wiem, co przeżywa.

Osiatkowany balkon to super sprawa, moi sąsiedzi też taki mają. Ale jak u Ciebie - tylko jedni, drudzy mają kota, który siedzi w otwartym oknie na 2im piętrze...

Posted

Dzięki Kasiu, poogłaszaj gdzie możesz, może to coś da...Przyjaciółka zrozpaczona a ja po ostatniej przygodzie z Hopką aż za dobrze wiem, co przeżywa.

Osiatkowany balkon to super sprawa, moi sąsiedzi też taki mają. Ale jak u Ciebie - tylko jedni, drudzy mają kota, który siedzi w otwartym oknie na 2im piętrze...

Ludziom nie przetłumaczysz - mądry Polak po szkodzie...

Pomogę wieczorkiem i podziałam - oby się odnalazł !

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

i jak dobrze pójdzie i uda się złapać dzikusa - to dojdzie nam kolejny podopieczny lub podopieczna bo płeć narazie nie znana :D w weekend łapanko także trzymajcie kciuki!