Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przypomniała mi się historia z inną wyżlicą z naszego schroniska, koszalinską 8-letnią Kiarą, oddaną zimą do schronu.

Niedawno na pocztę schroniska przyszedł mail od 12-letniej dziewczynki ze smutnym zapytaniem, czy może wiadomo, co sie stało z... wyżlicą Kiarą, którą jej mama oddała pół roku temu do schroniska. ... Że tak trzeba było zrobić z wielu względów, ale ze ona - dziewczynka - bardzo ją kochała i nigdy jej nie zapomni - a na dowód złaczyła zdjęcie Kiary.

Kiara - no cóż, wywinęła się niemal spod łopaty - i znalazła fantastyczny dom w Warszawie, o czym dziewczynkę poinformowałam.

I tylko teraz tak mi przyszło do głowy - jeśli w byłym domu Uriela rzeczywiście istniało owo dziecko z rzekomą alergią - co mu rodzice powiedzieli, (ew. powiedzą, jeśli jest małe ) -

...ze długo, długo mieli psa, fantastycznego psa, i - co?

zastanawiam sie, co mówi sie dzieciom w takich sytuacjach...? :niewiem:

Posted

ze jak dziecko jest dosc male, to mu sie mowi, ze pies uciekl, a jak duze, jak tamta dziewuszka....to....zauwaz, ze ona jakby podswiadomie bronila swoja mame: "trzeba bylo oddac z roznych wzgledow", jak to dziecko. Ale czesto przypomina mi sie wspaniala sztuka "Drewniany Talerz" i tak sobie mysle, ze moze kiedys ta mama okaze sie zbedna "z roznych wzgledow"...:shake:

kinga napisał(a):
przypomniała mi się historia z inną wyżlicą z naszego schroniska, koszalinską 8-letnią Kiarą, oddaną zimą do schronu.

Niedawno na pocztę schroniska przyszedł mail od 12-letniej dziewczynki ze smutnym zapytaniem, czy może wiadomo, co sie stało z... wyżlicą Kiarą, którą jej mama oddała pół roku temu do schroniska. ... Że tak trzeba było zrobić z wielu względów, ale ze ona - dziewczynka - bardzo ją kochała i nigdy jej nie zapomni - a na dowód złaczyła zdjęcie Kiary.

Kiara - no cóż, wywinęła się niemal spod łopaty - i znalazła fantastyczny dom w Warszawie, o czym dziewczynkę poinformowałam.

I tylko teraz tak mi przyszło do głowy - jeśli w byłym domu Uriela rzeczywiście istniało owo dziecko z rzekomą alergią - co mu rodzice powiedzieli, (ew. powiedzą, jeśli jest małe ) -

...ze długo, długo mieli psa, fantastycznego psa, i - co?

zastanawiam sie, co mówi sie dzieciom w takich sytuacjach...? :niewiem:

Posted

wracajac jeszcze do Kiary i dziewczynki - odesłałam ją do metamorfoz na stronie schroniska, żeby obejrzała sobie Kiarę w nowym wcieleniu

... po czym przypomniałam sobie, jak opacznie mogą być odczytane takie metamorfozy
- jako przyzwolenie na oddawanie psów, także starych - do schroniska

nigdy, przenigdy bym na to nie wpadła - ale widocznie jestem ograniczona umysłowo :oops:

więc kiedy kilka miesięcy temu w naszej gazecie pojawiła się adnotacja o tym, jak to w schronisku nareszcie drgnęło - i ze dzięki internetowi dużo psów zaczęlo znajdować nowe domy, takze daleko od Koszalina -

- jakie były reakcje ludzi? :crazyeye:
-no? :crazyeye:

- ludzie zaczęli masowo - masowo powtarzam -przyprowadzać swoje psy do schronu, takze te stare - uspokojeni argumentując kierowniczce, ze wyczytali w gazecie, ze te psy znajdą nowe domy

jak to usłyszałam, to :flaming:

Posted

Chyba na ludzką głupotę to nie ma lekarstwa :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
I biedne te psiaki które ma ją takich właścicieli..... Życzę im takiego losu jaki szykują swoim psiakom .... Ech....:angryy:

Posted

to chyba nie jest glupota...raczej obrzydliwe wygodnictwo:mad: A jak juz prasa podala, ze pieski maja tak swietnie, no to juz "sumienia" zostaly oczyszczone, bo w gazecie napisali i w telewizji powiedzieli....:shake:

Posted

kinga napisał(a):
więc kiedy kilka miesięcy temu w naszej gazecie pojawiła się adnotacja o tym, jak to w schronisku nareszcie drgnęło - i ze dzięki internetowi dużo psów zaczęlo znajdować nowe domy, takze daleko od Koszalina -

- jakie były reakcje ludzi? :crazyeye:
-no? :crazyeye:

- ludzie zaczęli masowo - masowo powtarzam -przyprowadzać swoje psy do schronu, takze te stare - uspokojeni argumentując kierowniczce, ze wyczytali w gazecie, ze te psy znajdą nowe domy

jak to usłyszałam, to :flaming:

No własnie tak niestety jest. Jak my w Toz-ie teraz zaczęliśmy coś robić, to nie ma tygodnia, zeby nam nie podrzucili miotu małych kotków. A my przecież nie schronisko i co mamy z nimi zrobić ???

Ludzie są beznadziejni.

Posted

Kochani, Urielowi nie trzeba już szukać domu.

nie dał sobie rady - być moze zawód, jakiego doznał u schyłku życia, spowodował, ze zgasła w nim wola życia
odszedł dziś w nocy, przypięty łańcuchem do budy na uboczu

Posted

Kochani, Urielowi nie trzeba już szukać domu.

nie dał sobie rady - być moze zawód, jakiego doznał u schyłku życia, spowodował, ze zgasła w nim wola życia
odszedł dziś w nocy, przypięty łańcuchem do budy na uboczu
JEEEEEESSSUUU!!!!!!

Posted

nie mogę w to wciąż uwierzyć, jak patrzę na niego na zdjeciach, w jego oczy...:sadCyber:

żeby ci właściciele się dowiedzieli, że go zabili- tak bym chciała!! Kinga zawiadom ich, niech cierpią tak samo jak ten biedny Pies!!:shake: .... serce mu pękło....:-(

Posted

strasznie mi przykro, Kingula, tak przykro. :-(
Zeby tych wlascicieli ta alergia zezarla! Zeby ich....:mad:
Zadzwon do nich, Kinga i powiedz, ze serce psu peklo...ze to wylacznie ich wina, bo pies byl zdrowy, silny, a oni odebrali mu chec do zycia...
Juz dawno tak mnie nic nie rabnelo!:shake:

Posted

Zadzwon do nich, Kinga i powiedz, ze serce psu peklo...ze to wylacznie ich wina, bo pies byl zdrowy, silny, a oni odebrali mu chec do zycia...

kinga, tak, tak, bo serce mu pękło!!!:shake: