hanaula Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Kudłata karmiona jest boschem soft+ z kaczką, do tej pory było wszystko ok. Kilka dni temu miała biegunkę, ale okazało się, że syn podkarmił ją orijenem, którego mamy próbkę i czasem używam po kilka ziarenek jako nagrodę, a syn dał jej dwie garści, więc pomyślałam, że po tym. Biegunka przeszła. Cztery dni temu dopadły ją wymioty, pomyślałam, że coś zjadła na spacerze (mąż zarzekał się, że nie). Jeden dzień ją przegłodziłam, potem znów sucha karma, najpierw podałam jej malutko, było ok, wieczorem dostała już pół porcji dziennej (je 2x dziennie), w nocy znów wymioty z resztkami karmy. Znów jeden dzień głodówki, i znów ta sama akcja. Miałam w domu małe opakowanie puriny pro plan z łososiem i jej podałam, nie wymiotuje, od dwóch dni je purinę i jest ok. Czy te wymioty mogły być po boschu? Je go od dwóch m-cy i do tej pory było ok, ale karma w tym ostatnim worku była jakaś inna, nie umiem opisać, ale po otworzeniu stwierdziłam, że po prostu inna, i zapach inny, a potem pomyślałam, że się czepiam. I teraz nie wiem, czy odstawić zupełnie boscha, czy wymioty w ogóle z tą karmą nie związane. Nowy worek rozpoczęłam dwa dni przed biegunką. Poradźcie.. Quote
gryf80 Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Byc moze ze po tym bschu,moze rozwinely sie w nim jakies plesnie?ja bym go odstawila ,przynajmniej ten worek.albo....jak sie nie boisz to mozesz podac psu tego boscha i zobaczysz czy reakcja sie powtorzy... Quote
hanaula Posted August 3, 2014 Author Posted August 3, 2014 Też miałam taki pomysł, by zrobić próbę raz jeszcze, ale mi jej żal, bo wymioty bardzo ją męczyły. Chyba wyrzucę karmę (dosłownie:angryy:). Quote
hanaula Posted August 3, 2014 Author Posted August 3, 2014 Niestety po acanie biegunki, po TOTW (rybny) łupież, reszty TOTW nie może jeść, bo jest uczulona:-( Quote
maxishine. Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 :crazyeye::crazyeye: to jakiego ty masz psa?? To może josera? Albo butchers? Quote
gryf80 Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 yuki butchers jest "kolorową"karmą (mam na myśli suche jedzenie),czytaj barwioną sztucznie Quote
hanaula Posted August 4, 2014 Author Posted August 4, 2014 [quote name='Yuki_']:crazyeye::crazyeye: to jakiego ty masz psa?? To może josera? Albo butchers?[/QUOTE] Mam sukę uczuloną na indyka, jagnięcinę, kurczaka i krowę;-) może jeść ryby, kaczkę, koninę i pewnie wynalazki w stylu renifer czy struś (nie wiem zresztą, bo nie próbowałam). Wszystkie rodzaje TOTW już przerobiłam, mają albo jagnięcinę, albo wołowinę, a rybny niestety też nie pasował. Quote
andromeda Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Hanaula próbowałaś rybnego Wolfsbluta? Po wpadce z koniną ciągnie mnie do tego rybnego i jeszcze White Wolfa z rybą. White Wolf ma kaczkę w ofercie :) Quote
hanaula Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Miałam wolfsbluta cold river, sprawdzał się dobrze pod względem alergii, ale nie chciała jak zwykle jeść, mam schowanego jeszcze z łososiem (alaska coś tam) i chyba go spróbuję, bo słyszałam pozytywne opinie. White wolf też mnie kusi, ale są tylko chyba duże worki, a moja suka je ok. 100g/dziennie, trochę boję się zainwestować w duży wór. Quote
gryf80 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 jak tak mało zjada to nie radzilabym kupowania np.10 czy 12 kg.taka karma długo stoi otwarta. Quote
Recommended Posts