Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam suczkę Amstaffa w wieku 6 lat. Czy Luna (tak nazywa się pies) może się w tym wieku jeszcze tego nauczyć ?
Wpadłam na ten pomysł gdyż przed moim domem leżało frisbee dla psów i pomyślałam od razu o niej bo jest naprawdę skora do zabawy. :)
Zastanawiam się właśnie czy Luna może się jeszcze tego nauczyć i jak ją tego nauczyć.Nigdy tego nie robiłam.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

Posted

Wiekiem się nadaje, ale musisz iść do weta i się dopytać czy nie będzie jej to zagrażało, chodzi mi o stawy.
Ja z moim weimarem (8 lat) latamy za frisbee ale traktujemy to jako zabawę.

Jest wiele stron poświęconym właśnie frisbee dla nowych jak i już zaawansowanych.

• 2 years later...
  • 11 months later...
Posted

A czy 7 letni kundelek byłby w stanie nauczyć się bawić frisbee? Wygląda trochę jak wyrośnięty maltańczyk, zawsze ruchliwy, pełny energii i smukły. Kiedyś próbowaliśmy go już nauczyć takich zabaw albo wolał wszystko złapać, uciec i pogryźć. Po kilku nieudanych próbach poddaliśmy się a on całkiem stracił zainteresowanie zabawkami. W te wakacje, na spacerach zaczęło go ciągnąć z powrotem (chyba się naoglądał na spacerach i zazdrości ;)) dlatego chcielibyśmy spróbować od nowa. Tylko obawiam się czy nie jest już za stary (choć na pierwszy rzut oka wygląda na co najmniej 3 lata mniej :D). Co myślicie?