Amstaff23 Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Mam suczkę Amstaffa w wieku 6 lat. Czy Luna (tak nazywa się pies) może się w tym wieku jeszcze tego nauczyć ? Wpadłam na ten pomysł gdyż przed moim domem leżało frisbee dla psów i pomyślałam od razu o niej bo jest naprawdę skora do zabawy. :) Zastanawiam się właśnie czy Luna może się jeszcze tego nauczyć i jak ją tego nauczyć.Nigdy tego nie robiłam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :) Quote
kropi124 Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Wiekiem się nadaje, ale musisz iść do weta i się dopytać czy nie będzie jej to zagrażało, chodzi mi o stawy. Ja z moim weimarem (8 lat) latamy za frisbee ale traktujemy to jako zabawę. Jest wiele stron poświęconym właśnie frisbee dla nowych jak i już zaawansowanych. Quote
kropi124 Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 Proszę poczytać :) http://www.szkoleniepsow.fora.pl/frisbee,25/frisbee-podstawowe-informacje-dla-poczatkujacych,382.html Quote
Daphne Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 A czy 7 letni kundelek byłby w stanie nauczyć się bawić frisbee? Wygląda trochę jak wyrośnięty maltańczyk, zawsze ruchliwy, pełny energii i smukły. Kiedyś próbowaliśmy go już nauczyć takich zabaw albo wolał wszystko złapać, uciec i pogryźć. Po kilku nieudanych próbach poddaliśmy się a on całkiem stracił zainteresowanie zabawkami. W te wakacje, na spacerach zaczęło go ciągnąć z powrotem (chyba się naoglądał na spacerach i zazdrości ;)) dlatego chcielibyśmy spróbować od nowa. Tylko obawiam się czy nie jest już za stary (choć na pierwszy rzut oka wygląda na co najmniej 3 lata mniej :D). Co myślicie? Quote
Recommended Posts