Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Dręczy mnie pewna sprawa, a mianowicie dziwne zachowanie psa sąsiada. Podejrzewam, że jest głodzony.
Otóż od trzech dni pies około godziny 19.30 zaczyna przeraźliwie piszczeć i szczekać. Potrafi tak się zachowywać przez pół nocy. Dzisiaj przyniosłam mu trochę jedzenia, pies się uspokoił.
Nie mam bladego pojęcia o psach i ich zachowaniach, więc może ktoś z Was wie czy moje podejrzenia są słuszne? Jeśli tak, to gdzie ewentualnie mogę to zgłosić?

Posted

Pies glodzony nie bedzie szczekal zawsze o tej samej porze :D Mysle, ze wlasciciel wychodzi na noc z domu ( do pracy?). Nie karm psa tylko porozmawiaj z sasiadem.

Posted

Zgłaszanie czegoś bez jakiejkolwiek rozmowy z sąsiadem uważam za absurdalne. Zwróć uwagę sąsiadowi, że pies szczeka w nocy i spytaj czym jest to spowodowane, bo nie wątpliwie jest to zakłócanie ciszy nocnej, może faktycznie zmienił prace albo cokolwiek innego, a tu już ludzie snują nie wiadomo jakie podejrzenia. Porozmawiaj, potem reaguj.

• 2 weeks later...