Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mojego rocznego wyżła węgierskiego wykryto dysplazję prawego stawu biodrowego, która jest już dosyć zaawansowana. W Niemczech z dużą skutecznością stosuję się metodę zwaną Goldimplantation, polegającą na wprowadzeniu w zmienione chorobowo miejsce drobinek 24 karatowego złota. Czy gdzieś w Polsce również stosuję się tą metodę?
[h=3][/h]

Posted

Nie wiem jak obecnie, ale parę lat temu była stosowana. Było wtedy forum prowadzone przez dobrego weta ortopedę i na nim były dokładne opisy tej metody i gabinety w których się ją stosuje. Szkoda, że nie zrobiłam skanów, no ale nie liczyłam, że tak dobre forum przestanie działać.

• 8 months later...
Posted

Ajrisz ma również dysplazję bioder i zalecono nam operację ze złotem. Szukam informacji na ten temat, operację może zrobić dr Gierek w Katowicach.

Ajrisz ma 9 lat, chore serce i w ostatnim czasie miała dwie operacje (usuwanie guzów, niezłośliwych) dlatego bardzo zastanawiamy się nad kolejną operacją. Ma jednak coraz większe problemy z chodzeniem, po schodach już nie może wejść (mieszkamy na 2 piętrze bez windy, a waży 38 kg i nie jestem w stanie jej wniesć na górę. 

Czy ktoś ma doświadczenie ze złotem w dysplazji? natsi90 co u Was słychać?