natsi90 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 U mojego rocznego wyżła węgierskiego wykryto dysplazję prawego stawu biodrowego, która jest już dosyć zaawansowana. W Niemczech z dużą skutecznością stosuję się metodę zwaną Goldimplantation, polegającą na wprowadzeniu w zmienione chorobowo miejsce drobinek 24 karatowego złota. Czy gdzieś w Polsce również stosuję się tą metodę? [h=3][/h] Quote
Brezyl Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Nie wiem jak obecnie, ale parę lat temu była stosowana. Było wtedy forum prowadzone przez dobrego weta ortopedę i na nim były dokładne opisy tej metody i gabinety w których się ją stosuje. Szkoda, że nie zrobiłam skanów, no ale nie liczyłam, że tak dobre forum przestanie działać. Quote
AjriszZona Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Ajrisz ma również dysplazję bioder i zalecono nam operację ze złotem. Szukam informacji na ten temat, operację może zrobić dr Gierek w Katowicach. Ajrisz ma 9 lat, chore serce i w ostatnim czasie miała dwie operacje (usuwanie guzów, niezłośliwych) dlatego bardzo zastanawiamy się nad kolejną operacją. Ma jednak coraz większe problemy z chodzeniem, po schodach już nie może wejść (mieszkamy na 2 piętrze bez windy, a waży 38 kg i nie jestem w stanie jej wniesć na górę. Czy ktoś ma doświadczenie ze złotem w dysplazji? natsi90 co u Was słychać? Quote
Recommended Posts