Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja jej szukam nowego domu bo dla mnie ludzie dali doopy...pojawil sie problem bo Steff nie lubi kaganca a wielkie halo...bez sensu w ogole...za chwile pojawi sie dziecko wiec i tak bedzie trzeba szukac domu i tak wiec lepiej zrobic to juz dopoki mala az tak bardzo sie nie przywiaze,wiec prosze jesli mozecie oglaszajcie Steff gdzie sie da

Posted

Stefi zostaje u mojej siostry. postanowili "walczyc" z problemami oraz przyzwyczajac ją do dzieci.
ostatnio gdy jakeis dziecko plakało na podworku, Stefi podobno malo nie rozwalila drzwi na balkon tak zaczela sie na nie rzucac... mi sie wydaje ze ona predzej chce bronic dziecka niz byc agresywna w stosunku do niego.

Posted

Ja popieram opinie Kostka ze dom nie jest odpowiedzialny i ze Stefi powinna trafic do innego domu :shake: .... swoja droga jaki pies lubi chodzic w kagancu :roll:

Stefi szuka odpowiedzialnego czlowieka !!!!

Posted

e Kostek troche przesadzacie. ja równiez byłam wkurzona i jestem nadal na siostre, ale w tej sytuacji "rodzinnej" w jakiej ona jest mysle ze tez bym miała pewne "zachwiania" i klopoty z decyzjami...
moim zdaniem wzieli w nieodpowiednim momencie psa, no ale stało się wiec teraz trza ratowac sytuacje. beda rozmawiali z psim psychologiem po pierwsze o tyum kagancu po drugie o dziecku.
co do kaganca to faktycznie i ja sie wkurzyłam jak byłam u nich i sie meczyłam z 10 min z kagancem, przy czym pozniej nie mogłam Stefi nawet o kilka cm zmusic zeby przeszła.

Posted

chciałam jeszcze dodac ze i ja jestem po "kryzysie" (w sumie nadal trwa tak troszeczke...) i przez pewne totalne głupoty chciałam zostawic cos z czym aktualnie wiaze sie praktycznie całe moje zycie! kazdemu błędy sie zdarzaja...
dlatego poniekąd teraz rozumiem moją siorkę...

Posted

hmmm moze to dziwne i moze uznacie ze glupia jestem ale dlaczego kaganiec stal sie takim problemem :roll: czy sunia jest agresywna ze kaganiec jest niezbedny ??? przeciez poza wizytami u weta i przejazdami srodkami komunikacji miejskiej mozna uniknac noszenia kaganca jesli sunia nie stwarza realnego zagrozenia ???

Mam nadzieje ze sprawa Steffi ulozy sie na jej korzysc bo zal by bylo by znow trafila do schronu ...

Posted

denerwuje mnie jak ludzie uwazaja kaganiec za cos wstretnego i w ogole. moja suka chodzi w kagancu tylko wlasnie w pociagu, busie (chociaz rzadko sie zdarza załozyc :D), traktuje to jako ostatecznosc, ale moim zdaniem to nie jest jakas tragedia dla psa...
moja siostra boi się, że jak sie rzuci na psa czy cuś to jej nie utrzyma, a jak bedzie w kagancu to w sumie krzywdy duzej nie zrobi...

Posted

Ludzie boją się bullowatych a jak trafią się np. dwie staruszki w parku to człowiek ma problem. Mieliśmy bullteriera i ciągle nas zaczepiali ze straży miejskiej że pies jest bez kagańca chociaż na smyczy. Trzeba było widzieć moją żonę hehe jak stalim później przed nią na baczność. Nasz znajomy zajmował się właśnie zagadnieniem psów tzw. ras groźnych. Nie wiem jak jest teraz ale wtedy bullteriery były na liście psów potencjalnie groźnych a nie liście groźnych, czyli na smyczy bez kagańca albo kaganiec gdy biega luzem.
Ja jestem akurat za tym aby psy były w kagańcach i na smyczy(dla własnego tzn. psiego bezpieczeństwa. Wiele razy widziałem psy biegające przy ulicy i dla niektórych źle się to skończyło).

Posted

Jeśli ma taki jak Puma to dobrze.Kaganiec moim zdaniem też ma znaczenie a przecież mój Miki metalowy zawsze chciał ściągnąć i nie dało się z nim iść normalnie dalej a fizjologiczny jest super i nie mam już takiego problemu.W Warszawie SM daje mandaty za psy na smyczy bez kagańców (nie wiem od ilu kg jest obowiązek). Już się upewnili jaki ona ma stosunek do tych dzieci?

Posted

ruda76 napisał(a):
Mariolka wazny jest ten stosunek Stefci do dzieci:roll: postaraj się zaobserwowac jak ona sie zachowuje

tym bardziej jesli siostra spodziewa sie potomka, niestety nie wszystkie psy lubia dzieci :roll:

Posted

teraz to juz chyba nie wytrzymam i sie nie powstrzymam... czy ja pisze jak do ślepych??? Stefi zostaje u nich wiec NIE SZUKA DOMU! ej sory ale oni jej nie obdzieraja ze skóry i cholera jej nie głodza i nie wiem co tam jeszcze zebyscie tak reagowali,...