dariaopole Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 ja w tygodniu też ja poogłaszam na 4 łapy, alegratce, ojej i eurocity!! Quote
Kostek Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 http://allegro.pl/show_item.php?item=215925643 Quote
doddy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 A to jest staffik? Bo na zdjęciu wygląda jak amstaffka z niecietymi uszami ;) Quote
Kostek Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 zdjecia ja robilam wiec wyszly nie halo,ale bardziej ona staffikowa niz astowa Quote
mama_Dorota Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Ło matko, ale cuuudo! :loveu: Tu na dogo zaczęłam się zakochiwać w astkach i staffikach. A po przewiezionej przeze mnie z Olsztyna Beti jestem ugotowana! Ja chcę wygrać w totka i kupić ogromny dom z olbrzymim ogrodem! :mad: Quote
Gonitwa Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 odbijam, oby domek się znalazł, bo schron to nie jest bezpieczne miejsce dla suni tej rasy.. <walki> Quote
pumcia02 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Gonitwa napisał(a):odbijam, oby domek się znalazł, bo schron to nie jest bezpieczne miejsce dla suni tej rasy.. <walki> o co chodzi? Quote
MaxSta Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 mariolka napisał(a):o co chodzi? Antyschroniskowa propaganda. Quote
Gonitwa Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Chodzi mi o to, że jest ona łatwym kąskiem dla ludzi poszukujących psów do walk... Mało to takich? Absolutnie nie antyschroniskowa... Nie wiem jak to schronisko w którym mała się znajduje przeprowadza proces adopcji-ale w naszym schronie oddają psa każdemu kto tylko ma dowód i za psa zapłaci... Chociaż macie wolontariat- my nie bo jesteśmy niewygodni.... Quote
pumcia02 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 mielismy kilka przypadków takich, ale ludzie wprost mowili ze chca silnego i agresywnego psa zeby pokonał innego... u nas nie kazdy dostaje psa. najpierw przeprowadzamy rozmowe, z której mozemy wywnioskowac jaki pies sie nadaje do tego domu. od warunków mieszkalnych duzo zalezy, od tego czy ktos jest w domu przez cały czas (bo zdarzaja sie psy które niszcza to wtedy staramy sie w takie miejsca dawac zeby ktos byl nieustannie w domu), adopcja jest bezpłatna, wiec kasa tu nie gra roli. Quote
MaxSta Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Jest jeszcze inny problem psów do walk. Jest to wyszukiwanie przez "hodowców" tzw. mięsa czyli psów sparing-partnerów. Są to psy na których ćwiczą psy przeznaczone do walk. Więc nie zawsze ci tzw "hodowcy" szukają agresywnych bulli a łagodne żeby przypadkiem taki sparing-partner nie zrobił krzywdy ich psu. Quote
Kostek Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 a sa dostala dzisiaj 2 michy zarcia ode mnie i buzi tez bylo,dzisiaj na spacerek nie dalam rady juz wyjsc ale jutro zaliczymy las jak codzien;) co do wydania stefci do adopcji ja jej krzywdy zrobic nie dam najwyzej sama zagryze delikwenta;) Quote
Gonitwa Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 MaxSta napisał(a):Jest jeszcze inny problem psów do walk. Jest to wyszukiwanie przez "hodowców" tzw. mięsa czyli psów sparing-partnerów. Są to psy na których ćwiczą psy przeznaczone do walk. Więc nie zawsze ci tzw "hodowcy" szukają agresywnych bulli a łagodne żeby przypadkiem taki sparing-partner nie zrobił krzywdy ich psu. mariolka napisał(a): mielismy kilka przypadków takich, ale ludzie wprost mowili ze chca silnego i agresywnego psa zeby pokonał innego... u nas nie kazdy dostaje psa. najpierw przeprowadzamy rozmowe, z której mozemy wywnioskowac jaki pies sie nadaje do tego domu. od warunków mieszkalnych duzo zalezy, od tego czy ktos jest w domu przez cały czas (bo zdarzaja sie psy które niszcza to wtedy staramy sie w takie miejsca dawac zeby ktos byl nieustannie w domu), adopcja jest bezpłatna, wiec kasa tu nie gra roli. Dokładnie to właśnie miałam na myśli, ale widzę, że to schronisko jest zupełnie inne niż moje w pozytywnym znaczeniu tego zdania;) Quote
dariaopole Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Steffi pięknie pokazuje się na pierwszej stronie !! zapraszam do głosowania na Maję- potrzebna pomoc dogomaniaków !! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75542 a także zapraszam na bazarki z mojego podpisu!! Quote
Kostek Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 za to Steff tak bardzo chciala wyjsc na spacer ze sama sobie wyszla;) kocham ta suke tak grzecznego psiula jeszcze nie widzialam Quote
Recommended Posts