Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ło matko, ale cuuudo! :loveu: Tu na dogo zaczęłam się zakochiwać w astkach i staffikach. A po przewiezionej przeze mnie z Olsztyna Beti jestem ugotowana! Ja chcę wygrać w totka i kupić ogromny dom z olbrzymim ogrodem! :mad:

Posted

Chodzi mi o to, że jest ona łatwym kąskiem dla ludzi poszukujących psów do walk... Mało to takich?
Absolutnie nie antyschroniskowa...
Nie wiem jak to schronisko w którym mała się znajduje przeprowadza proces adopcji-ale w naszym schronie oddają psa każdemu kto tylko ma dowód i za psa zapłaci...
Chociaż macie wolontariat- my nie bo jesteśmy niewygodni....

Posted

mielismy kilka przypadków takich, ale ludzie wprost mowili ze chca silnego i agresywnego psa zeby pokonał innego...
u nas nie kazdy dostaje psa. najpierw przeprowadzamy rozmowe, z której mozemy wywnioskowac jaki pies sie nadaje do tego domu. od warunków mieszkalnych duzo zalezy, od tego czy ktos jest w domu przez cały czas (bo zdarzaja sie psy które niszcza to wtedy staramy sie w takie miejsca dawac zeby ktos byl nieustannie w domu), adopcja jest bezpłatna, wiec kasa tu nie gra roli.

Posted

Jest jeszcze inny problem psów do walk.
Jest to wyszukiwanie przez "hodowców" tzw. mięsa czyli psów sparing-partnerów. Są to psy na których ćwiczą psy przeznaczone do walk.
Więc nie zawsze ci tzw "hodowcy" szukają agresywnych bulli a łagodne żeby przypadkiem taki sparing-partner nie zrobił krzywdy ich psu.

Posted

a sa dostala dzisiaj 2 michy zarcia ode mnie i buzi tez bylo,dzisiaj na spacerek nie dalam rady juz wyjsc ale jutro zaliczymy las jak codzien;)

co do wydania stefci do adopcji ja jej krzywdy zrobic nie dam najwyzej sama zagryze delikwenta;)

Posted

MaxSta napisał(a):
Jest jeszcze inny problem psów do walk.
Jest to wyszukiwanie przez "hodowców" tzw. mięsa czyli psów sparing-partnerów. Są to psy na których ćwiczą psy przeznaczone do walk.
Więc nie zawsze ci tzw "hodowcy" szukają agresywnych bulli a łagodne żeby przypadkiem taki sparing-partner nie zrobił krzywdy ich psu.

mariolka napisał(a):
mielismy kilka przypadków takich, ale ludzie wprost mowili ze chca silnego i agresywnego psa zeby pokonał innego...
u nas nie kazdy dostaje psa. najpierw przeprowadzamy rozmowe, z której mozemy wywnioskowac jaki pies sie nadaje do tego domu. od warunków mieszkalnych duzo zalezy, od tego czy ktos jest w domu przez cały czas (bo zdarzaja sie psy które niszcza to wtedy staramy sie w takie miejsca dawac zeby ktos byl nieustannie w domu), adopcja jest bezpłatna, wiec kasa tu nie gra roli.

Dokładnie to właśnie miałam na myśli, ale widzę, że to schronisko jest zupełnie inne niż moje w pozytywnym znaczeniu tego zdania;)