Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Zajrzalalm

i wszystko wyczytalalm

co u Yodunia :calus: :calus:

Ciociu sciskam sciskam  z milionem pozdrowien

calunka Twoja rodzinke

zwierzunkowa :calus:

Yodunio przecudne serduszko :calus:

hihi ..niespodziewaneczek kochany taki :loveu: :calus:

Posted

U Yody wszystko dobrze. Zdrowie dopisuje, ustawia inne psy. Muszę mu zrobić zdjęcia bo teraz łatwo się wstawia jako miniaturki.

Jego koleżanka Senta miała spuchnięty pyszczek od zęba ale dostaje antybiotyk i już jest dobrze. Jakby opuchlizna się utrzymywała byłby RTG i zabieg u uśpieniu. Bardzo się tego bałam, bo mogłaby się nie wybudzić. Babinka ma tylko 4 zęby.

Posted

U Yody wszystko dobrze. Zdrowie dopisuje, ustawia inne psy. Muszę mu zrobić zdjęcia bo teraz łatwo się wstawia jako miniaturki.

Jego koleżanka Senta miała spuchnięty pyszczek od zęba ale dostaje antybiotyk i już jest dobrze. Jakby opuchlizna się utrzymywała byłby RTG i zabieg u uśpieniu. Bardzo się tego bałam, bo mogłaby się nie wybudzić. Babinka ma tylko 4 zęby.

Wygłaszcz go ode mnie. :) Jak to maleństwo psy ustawia?

Całe szczęście, że antybiotyki podziałały na te problemy ząbkowe Sentuni, to wielkie szczęście dla babuni, no a Tobie choć jeden stres odpadł.

Posted

Jest u mnie bo biorąc Mobiego zobaczyłam dziadygę i miałam chwilę słabości. Mobi znalazł dom a Yoda nie dawał mi spokoju. I trafił do mnie. Mobi był łagodny, bezproblemowy. Yoda posikuje i jak pisałam ustawia inne psy. Jak tylko jakiś podejdzie szczeka i warczy. Wszystkie z parteru go ignorują, nie reagują na zaczepki. Ale i tak jest miły i bardzo mnie lubi.

• Upvote 1
Posted

Jest u mnie bo biorąc Mobiego zobaczyłam dziadygę i miałam chwilę słabości. Mobi znalazł dom a Yoda nie dawał mi spokoju. I trafił do mnie. Mobi był łagodny, bezproblemowy. Yoda posikuje i jak pisałam ustawia inne psy. Jak tylko jakiś podejdzie szczeka i warczy. Wszystkie z parteru go ignorują, nie reagują na zaczepki. Ale i tak jest miły i bardzo mnie lubi.

Tamarko on Cię kocha, jak wszystkie zwierzaki, które uratowałaś.

• 3 weeks later...
Posted

Kiedyś, na początku bytowania Dziadusia u Ciebie proponowałam ogłoszenia, ale nie dostałam danych. Wątek się mi zawieruszył, a dzisiaj znowu na niego trafiłam :) Nie mogę jednak dodać go do subskrypcji. To wredne dogo i m,nie dopadło, a ta dobrze było :pissed:

Czy zamierzasz szukać dla Yoda DS ?

Posted

Jakby był bardzo dobry dom, to tak. Uporam się z tymi naprawami komputera i będą zdjęcia. 

Zdjęcia i Agunie poprosimy o tekst ?

Posted

Yoda jest bardzo stary i niewidomy. Ma śród, którego nie można wyjąć. Był moment, że przestal chodzić ale wszystko przeszło. U mnie czuje się dobrze, zna każdy kąt. Wzięlam go ze schroniska na dom tymczasowy z ryzykiem, że zostanie na stałe. I takie mam podejście do jego adopcji. Jeśli trafi się dom stały lepszy od mojego czyli to, co u mnie w mniejszym zapsieniu i większe frykasy, to go oddam. Ale do gorszego, nie. Utudnieniem w adopcji może być to, że Yoda sika w mieszkaniu mimo wychodzenia na zewnątrz.

Posted

Yoda jest bardzo stary i niewidomy. Ma śród, którego nie można wyjąć. Był moment, że przestal chodzić ale wszystko przeszło. U mnie czuje się dobrze, zna każdy kąt. Wzięlam go ze schroniska na dom tymczasowy z ryzykiem, że zostanie na stałe. I takie mam podejście do jego adopcji. Jeśli trafi się dom stały lepszy od mojego czyli to, co u mnie w mniejszym zapsieniu i większe frykasy, to go oddam. Ale do gorszego, nie. Utudnieniem w adopcji może być to, że Yoda sika w mieszkaniu mimo wychodzenia na zewnątrz.

Co jest z tymi śrutami !!!! Moja maleńka tymczasowiczka miała śrut w łepku, który jej wyciągnięto w czasie sterylizacji, znajomej tymczasowiczka miała śrut w łapce. Na dogo u kilku psiaków też stwierdzono śrut... Wygląda tak, jakby do bezdomnych psów nagminnie strzelano. Makabra !!!

Moja sunia miała śrut na czubku główki. Aż dziw i szczęście, że nie przebił czaszki !!!

Cięzko będzie znaleźć odpowiedni dom dla Yoda, ale nie należy z góry rezygnować. Aga pisze piękne teksty więc jeśli znajdzie czas i zrobi ogłoszenia, a Ty zdjęcia, to możemy próbować.

Posted

Zdjęcia i Agunie poprosimy o tekst ?

Jestem umówiona na sesję zdjęciową na początku stycznia. Zdjęcia będą tak ładne jak u Agatki.

• Upvote 1
Posted

Chyba jeszcze nie jestem spóźniona;)

Kochane, chciałabym Wam życzyć zdrowych, radosnych, pogodnych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia.

Dużo wytrwałości i siły w Nowym Roku w ratowaniu kolejnych psich istnień, a naszym wszystkim podopiecznym nowych, wspaniałych domów, na które zasługują:)