tamb Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Jest średnia, nie mała. Ona była 5 lat w schronisku, u mnie we wrześniu miną 2 lata. Czuje się dobrze, jest przeurocza. Yoda jest mocniejszy się zrobił i widać, że bardzo zadowolony. Quote
tamb Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Czeka mnie z Yodą wizyta u weterynarza. Jak dam radę, nawet jutro. Nie podoba mi się jego oko. W mocnym świetle jest jakby podbite czerwienią i może mi się zdaje ale mam wrażenie, że bardziej wypukłe. Drugie ma w zaniku. Quote
AgaG Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Czeka mnie z Yodą wizyta u weterynarza. Jak dam radę, nawet jutro. Nie podoba mi się jego oko. W mocnym świetle jest jakby podbite czerwienią i może mi się zdaje ale mam wrażenie, że bardziej wypukłe. Drugie ma w zaniku. Ma nierówną "powierzchnię"tego drugiego oka? taką niegładką, Sama żaćma nie boli, ale oby nie było problemów z ciśnieniem w oczku czy jakiś wrzodów tam, bo to już bardzo boli. Quote
tamb Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Wróciliśmy od weterynarza. Nie jest to ciśnienie w oku ale zapalenie gałki ocznej. W poprzednim oku przeszedł to samo jeszcze w schronisku i oko obkurczyło się, jest jakby w zaniku. Z tym będzie to samo. Mam mu zakrapiać 3 razy dziennie, nie jest to bolesne. Dzisiaj było obcięcie pazurków i badanie krwi na obecność mikrofilarii. Jego kolega ze schroniska miał to stwierdzone już w nowym domu i korzystając z sytuacji, że dotachałam Yodę do weterynarza, postanowiłam to sprawdzić. Poprosiłam, doktora o fakturę. Przyśle mi mailem. Quote
togaa Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Widziałąm dzisiaj oczko ! Strasznie wygląda.Ani tęczówki nie widać ani żrenicy, tylko jakby jakaś maż w środku. Biedaczysko. Quote
tamb Posted March 13, 2015 Author Posted March 13, 2015 Ale razem zakropiłyśmy i będzie lepiej. To znaczy on jest niewidomy, tylko stan zapalny trzeba zlikwidować. Quote
togaa Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 No tak. To, jak wygląda jest bez znaczenia, najważniejsze żeby nie bolało. Przy Twojej troskliwości Tamaro, oczko na pewno wyzdrowieje. Quote
tamb Posted March 13, 2015 Author Posted March 13, 2015 Basiu, znasz z przeszłości wyczyny siostry-wet? Pamiętacie na dogomanii Osobę o imieniu Nadzieja zalogowaną jako siostra-wet? Osoba z zaburzeniami psychicznymi, z Zespołem Munchausena, bardzo niebezpieczna dla zwierząt. Brała psy z dogomanii i miały krótki żywot. Jest udostępniona na fb jako Małgorzata, dobra opiekunka zwierząt. http://www.gazetakra...oddam,id,t.html Quote
tamb Posted March 16, 2015 Author Posted March 16, 2015 Przyszła dzisiaj mailem faktura i zapłaciłam 90zł. Quote
tamb Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Kochani, jakby ktoś chciał pomóc, będę wdzięczna. Jak wydaje na taką ilość zwierząt, jaka jest u mnie to potem brakuje na rachunki. Quote
kolejna kobietka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Zaglądam do dziadziusia. Może w tytule dodać również odnośnie wsparcia na utrzymanie itp? Quote
tamb Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Jakakolwiek pomoc ma znaczenie. Czy co jakiś czas worek karmy, czy pomoc w opłacie za leczenie. Sama nie wyrabiam. Z drugiej strony nie chcę jakoś nachalnie prosić bo sama podjęłam decyzję o daniu Yodzie i innym bezpłatnego domu tymczasowego. Ale koszty związane z utrzymaniem takiego stada są ogromne. Jak sama to finansuje to gromadzą się niezapłacone rachunki i potem są nerwy i konieczność brania kredytów. I to nie ma końca a towarzystwo u mnie nie jest adopcyjne. Quote
tamb Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 A teraz niespodzianka: Timon, Mieszko, Senta z krakowskiego schroniska. Mieszko, kiedy trafił do mnie prawie nie chodził. Był po złamaniu łapy i kręgosłupa. Pochwalę się, że to jak się porusza to efekt rehabilitacji i mojej pracy . Yody nie ma na filmiku bo musiałabym go nieść, to byłby za daleki spacer dla niego. Ale kiedyś wezmę go na bliższą polankę i też będzie filmik. WP_20150317_004.mp4 WP_20150317_002.mp4 Quote
kolejna kobietka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Cały Timon, zagarnia wszystkie maskotki, wszystkie marchewki, a i smyczce nie odpuści :D Wow, Mieszko tak się porusza, że aż wierzyć się nie chce, że miał taką przeszłość. Quote
tamb Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Timon zawsze rozrabia i musi być w centrum. A Mieszko to prawdziwy cud. Mam jeszcze zdjęcia na pamiątkę z rehabilitacji. Quote
tamb Posted April 10, 2015 Author Posted April 10, 2015 Yoda ostatnio w bardzo dobrej formie. Nawet w domu prawie nie sika. Obiecuję z nim filmik. Quote
kolejna kobietka Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 To najważniejsze, że dziadziuś dobrze się czuje, oby jak najdłużej :) Quote
kolejna kobietka Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Dzisiaj przyszła dostawa: 3 kg ryby: 10 kg mięsa: Tamara pierwszy raz taką karmę kupiła, jest dla wszystkich zwierzaków, zobaczymy czy im zasmakuje :) Quote
tamb Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Yoda dostał od Anonimowego Darczyńcy 100zł. Bardzo dziękuję. 1 Quote
tamb Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Yodzie wszystko smakuje. Je z dużą radością, zwłaszcza, że ma urozmaicenie. Quote
kolejna kobietka Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Kochany dziadziuś :) Dobrze, że ma pełną miseczkę i zajada z taką radością :) Quote
Recommended Posts