Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest średnia, nie mała. Ona była 5 lat w schronisku, u mnie we wrześniu miną 2 lata. Czuje się dobrze, jest przeurocza. Yoda jest mocniejszy się zrobił i widać, że bardzo zadowolony.

• 2 weeks later...
Posted

Czeka mnie z Yodą wizyta u weterynarza. Jak dam radę, nawet jutro. Nie podoba mi się jego oko. W mocnym świetle jest jakby podbite czerwienią i może mi się zdaje ale mam wrażenie, że bardziej wypukłe. Drugie ma w zaniku.

Posted

Czeka mnie z Yodą wizyta u weterynarza. Jak dam radę, nawet jutro. Nie podoba mi się jego oko. W mocnym świetle jest jakby podbite czerwienią i może mi się zdaje ale mam wrażenie, że bardziej wypukłe. Drugie ma w zaniku.

Ma nierówną "powierzchnię"tego drugiego oka? taką niegładką, Sama żaćma nie boli, ale oby nie było problemów z ciśnieniem w oczku czy jakiś wrzodów tam, bo to już bardzo boli. 

Posted

Wróciliśmy od weterynarza. Nie jest to ciśnienie w oku ale zapalenie gałki ocznej. W poprzednim oku przeszedł to samo jeszcze w schronisku i oko obkurczyło się, jest jakby w zaniku. Z tym będzie to samo. Mam mu zakrapiać 3 razy dziennie, nie jest to bolesne. Dzisiaj było obcięcie pazurków i badanie krwi na obecność mikrofilarii. Jego kolega ze schroniska miał to stwierdzone już w nowym domu i korzystając z sytuacji, że dotachałam Yodę do weterynarza, postanowiłam to sprawdzić. Poprosiłam, doktora o fakturę. Przyśle mi mailem. 

Posted

Widziałąm dzisiaj oczko !

Strasznie wygląda.Ani tęczówki nie widać ani żrenicy, tylko jakby jakaś maż w środku.

Biedaczysko.

Posted

No tak. To, jak wygląda jest bez znaczenia, najważniejsze żeby nie bolało.

Przy Twojej troskliwości Tamaro, oczko na pewno wyzdrowieje.

Posted

Basiu, znasz z przeszłości wyczyny siostry-wet? 

Pamiętacie na dogomanii Osobę o imieniu Nadzieja zalogowaną jako siostra-wet? Osoba z zaburzeniami psychicznymi, z Zespołem Munchausena, bardzo niebezpieczna dla zwierząt. Brała psy z dogomanii i miały krótki żywot. Jest udostępniona na fb jako Małgorzata, dobra opiekunka zwierząt. 

http://www.gazetakra...oddam,id,t.html

Posted

Kochani, jakby ktoś chciał pomóc, będę wdzięczna. Jak wydaje na taką ilość zwierząt, jaka jest u mnie to potem brakuje na rachunki.

Posted

Jakakolwiek pomoc ma znaczenie. Czy co jakiś czas worek karmy, czy pomoc w opłacie za leczenie. Sama nie wyrabiam. Z drugiej strony nie chcę jakoś nachalnie prosić bo sama podjęłam decyzję o daniu Yodzie i innym bezpłatnego domu tymczasowego. Ale koszty związane z utrzymaniem takiego stada są ogromne. Jak sama to finansuje to gromadzą się niezapłacone rachunki i potem są nerwy i konieczność brania kredytów. I to nie ma końca a towarzystwo u mnie nie jest adopcyjne. 

Posted

A teraz niespodzianka: Timon, Mieszko, Senta z krakowskiego schroniska. Mieszko, kiedy trafił do mnie prawie nie chodził. Był po złamaniu łapy i kręgosłupa. Pochwalę się, że to jak się porusza to efekt rehabilitacji i mojej pracy . Yody nie ma na filmiku bo musiałabym go nieść, to byłby za daleki spacer dla niego. Ale kiedyś wezmę go na bliższą polankę i też będzie filmik.

• 3 weeks later...