Bajerowa Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Witam. Mam pewien problem z moim psiakiem.. Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat - jeśli nie Proszę o przeniesienie. Od 3 tygodni mamy sszczeniaka, jest to synek suczki która kiedyś należała do mojego męża. Ma on teraz prawie 3 miesiące. Przez pierwsze kilka dni mąż miał urlop i karmił go, uczył siusiania , dawał jeść itp . Problem polega na tym ze pies bardzo słucha się męża. Na dworze wystarczy słowo a przebiega lub nie gryzie Wszystkiego natomiast przy mnie jet strasznie nie grzeczny. Dodam że oboje pozwalamy mu na to samo i zabrania my tego samego. Reagujemy w ten sam sposób. Używamy tych samych słów. Czego to może być wina ? Czy to przez to ze przez pierwszy czas w domu mąż się nim zajmował ? Co mogę zrobić ? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za rady :) Quote
Radskorpion Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 (edited) Musisz cierpliwie go uczyć, poświęcać mu więcej czasu, to zacznie słuchać też Ciebie. Powiedz jeszcze, jakiej rasy to pies, lub mieszaniec przypominający jaką rasę? Bo niektóre rasy to typowe "psy jednego pana", które obierają sobie jedną osobę za przewodnika. Ale nawet takiego "psa jednego pana" da się nauczyć, by słuchał innych domowników. Bajerowa, sprawdź prywatną wiadomość. Edited July 22, 2014 by Radskorpion Quote
osko Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Dokładnie, trzeba dużo cierpliwości. Nie panikuj tak od razu Musi sie trochę do Ciebie przyzwyczaić... Do tego możesz sobie kupić bardzo smaczne winko pochodzenia węgierskiego mało spotykane ale na dodatek warto spróbować. Polecam zobaczyć Tobie sklep z winami online Dla ambitnych. Quote
Recommended Posts