Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie odnośnie mojego psa, nie tak dawno temu pisałem o zaparciach u mojego psa a teraz jest niestety odwrotnie. Otóż pies ma biegunkę robi kupę w formie wody(po kilka razy dziennie nawet do 5-6, oraz ma bardzo śmierdzącą tą kupę nawet w odległości około 3-5m potrafi być tak śmierdzący zapach że wykręca nos i zbiera się odruch wymiotny), na dodatek je trawę na dworze a później wymiotuje. Apetyt ma bo ciągle zagląda do miski w której ma podawane jedzenie 2 razy dziennie( Jedzenie to: gotowane mięso podawane albo z ryżem albo z makaronem z dodatkiem warzyw, ostatnio z ryżem bo słyszałem że ryż jest zapierający ale to też nie pomaga). I mam pytanie czy takie objawy mogą być oznaką stresu? Gdyż babcia leży w szpitalu niestety była do niego zabrana w nocy i było zamieszanie pies tak się wystraszył że aż się na rękach zesikał ze strachu. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tymi objawami ale pokłada się na trawie i nie chce iść, wchodzi w krzaki gdzie wykopuje ziemie później wyciera w nią pysk i z powrotem to samo, a w domu strasznie się drapie(nie ma to nic wspólnego z pchłami gdyż około 3tyg temu był odrobaczany i przy okazji miał kupione lekarstwo na pchły które się wcierało w okolicach grzbietu.). Pierwsze myśleliśmy że to uczulenie na trawę ale teraz zastanawiam się czy to jednak nie ma czegoś wspólnego z objawami które opisałem. Pies był zabrany ze schroniska około 3tyg temu i też nie wiem czy niezaaklimatyzowanie się całkowite nie może mieć z tym coś wspólnego. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam karlik13.

Posted

Idz do weta,jak tylko bedziesz mogl.jest goraco.przy biegunce dlugo trwajacej i takich temp.pies moze sie odwodnic.co moze byc niebezpieczne.
Piszesz ze pies skubie trawe i wymiotuje.zrob mu glodowke na 12 godzin tylko sama woda.