Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie co ? Już kilka razy natrafiłem na informację o tym, że nazwa bokser wzięła się stąd, że pies w czasie walki "boksuje" przeciwnika przednimi łapami... Co sądzicie o takich "boksujących bokserach" ?... :lol:

Posted

Ostatnio spotkałem się z przypuszczeniem, że nazwa bokser (ang. boxer) pochodzi od "box" (pudełko), dlatego, że boksery mają charakterystyczny kwadratowy "pudełkowaty" kształt pyszczka :D Nie wiem czy wierzyć temu 8)

Posted
jak sie z rosi bawie to juz nie raz tak z lapy dostalam w twarz ze mnie az pieklo. a w zabawie to tylko lapy :D :D :D

ja też nie raz miałam twarzczkę porysowaną... :-?

Posted

boksery mniej, znajome w zabawie raczej klapia zebiskami - ale za to znajomy boston terrier (taki "bokserek" :lol: ) regularnie odrapuje przednimi lapami Spajkowa morde, kiedy sie tylko spotkamy ;)

Posted

Ha-boksowanie i zapasy odrozniaja wlasnie zabawy bokserow od innych psow :lol: I po tym tez mozna poznac, ktory pies wychowywal/bawil sie z bokserem-najczesciej wie doskonale o co w tym biega, kiedy nasz zacznie "boksowac" :D O prosze-tu nawet we dwojke sie boksuja: 654.jpg

Buldogu :lol: Bidny Spajk-jak tak mozna, po faflach ;) :lol:

Posted

Anastazja:

No no, cóż za mecz bokserski :D

A te "skromne" pazurki ... :evilbat:

Btw. Naprawdę śliczne psy na tym zdjęciu. To taka luźna, niesprowokowana uwaga :wink:

Buldog:

Paskudne ... :D

Jak moja narzeczona pierwszy raz zobaczyła bostona na zdjęciu to jej spontaniczną reakcją było przeciągłe "FUUUUUJ" :evilbat:

Ale chyba nie o to ci chodziło, mówiąc "paskudne" ... :wink: