Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bandyta napisał(a):
Łatwiutko. Rodzą się już wytresowane jak komisarz Alex.

Dokładnie :D

Tak na poważnie... czy trudno to już zależy od Twoich umiejętności. ON-ki uważane są za psy raczej współpracujące z ludźmi, ale też inteligentne - przez co szkolenie dla amatorów może być wyzwaniem, ale bez przesady.

Posted

witmonia84 napisał(a):
Trudno go wytresować?
A chcesz żeby robił Ci woltyż pod kopułą (namiotu cyrkowego of corz) czy wystarczy żeby przynosił gazetę,zbierał swoje kupy i otwierał drzwi listonoszowi?

Posted

[quote name='gojka']A chcesz żeby robił Ci woltyż pod kopułą (namiotu cyrkowego of corz) czy wystarczy żeby przynosił gazetę,zbierał swoje kupy i otwierał drzwi listonoszowi?
A twoje psisko umie ? Mój jakoś nie za bardzo po sobie sprząta, ale to pewnie dlatego, że to kundel... :evil_lol:

Posted

Czaki napisał(a):
A twoje psisko umie ? Mój jakoś nie za bardzo po sobie sprząta, ale to pewnie dlatego, że to kundel... :evil_lol:
No co Ty! Tak "wytresować" się da tylko owczarka.I to koniecznie niemieckiego a nie jamnika :)

Posted

A mój bardzo chętnie by po sobie sprzątał. Robi to zawodowo. Jak nie posprzątam to na drugi dzień szuka swojego schłodzonego urobku by go pożreć ze smakiem. Nie sprzątam tylko w lesie bo nie chcę z kupą w worku chodzić przez godzinę.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Bandyta']Nie sprzątam tylko w lesie bo nie chcę z kupą w worku chodzić przez godzinę.[/QUOTE]

Powinieneś zgłosić swój problem w najbliższym nadleśnictwie. Może akurat wezmą sobie do serca, że są w naszym kraju eko-hunwejbini, którzy chętnie sprzątaliby po swoim psie nawet w sercu Puszczy Białowieszczańskiej i leśniczy postawią tam odpowiednie kosze, z odpowiednim logo? Może przydałaby się też specjalna akcja "Czysty las", tym razem pod hasłem - "Zbieramy kupy po lisach, dzikach, sarnach, łosiach i innej leśnej swołoczy, która sra gdzie popadnie"?

Posted

Nie doczytałaś/eś. A nie należy wyjmować jednego zdania z całej wypowiedzi i dopisywać własnej filozofii. Akurat ten mój pies poszukuje swoich starych kup aby je zjadać. Drugi sprzedaje kupony w krzaczorach i choćbym chciała krzaki oczyszczać to nie weszłabym w nie. Na łączce, którą mam niedaleko domu i chodzę na nią bardzo często zawsze po nim sprzątam bo na drugi dzień nie mógłby biegać na niej luzem gdyż zjadłby własne gówno, a zawsze pamięta gdzie zrobił. Bynajmniej nie jestem świruską, która zbiera kupy w lesie.