Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Samba nie mieszka z nami na stałe, więc nie do końca mam obie rasy w domu, ale przyłazi codziennie, to coś nie coś mogę powiedziec.

Milka jest małą, zaborczą zazdrośnicą, więc kontakty z Sambą muszą odbywac się na jej warunkach i momentami było kiepsko, właśnie przez Milkę, ale już jest co raz lepiej, w zasadzie już prawie normalnie.

co do charateru, to te ogólne buldozie cechy i zachowanie są bardzo podobne do tych bokserzych. tak samo kochają ludzi, przytulanie, pieszczenie, tak samo kręcą dupką i cieszą się ze wszystkiego.
Milka dodatkowo ma bardzo dużo energii, uwielbia spacery, pracę z człowiekiem, za piłkę da się pokroic, więc w sumie - taki mały bokserek :)
chociaż często jest tak, że bulwy są spokojniejsze niż boksie, ale zdarzają się takie charakterne wulkany energii jak Minia i to akurat mi bardzo odpowiada :)

Posted

Gdyby był spokojniejszy - to dobrze, odpowiadałoby mamie, jednak gdyby to był szatan :diabloti: jakoś byśmy przetrwali, Vector to był prawdziwy Belzebub :)
A w jakich hodowlach są szczeniaki po 1500 zł? Możesz podac adresy www? (jakby była jakaś w odległości do 100km ode mnie to by było przepysznie)

Posted

Eria, niewinna minka bo właśnie ochrzan dostawał :cool1:

Akadna,najczęściej trafiają się takie umiarkowane osobniki, poszaleją kiedy trzeba, a przed reszte czasu są raczej spokojne ;)
Cenę powiedziałam Ci typowo orientacyjną, jakoś szczególnie nie interesuje się hodowlami i aktualnymi miotami, więc tu Ci akurat nie pomogę, ew. podeślę na PW kilka linków.

Posted

[quote name='Akadna']Gdyby był spokojniejszy - to dobrze, odpowiadałoby mamie, jednak gdyby to był szatan :diabloti: jakoś byśmy przetrwali, Vector to był prawdziwy Belzebub :)
A w jakich hodowlach są szczeniaki po 1500 zł? Możesz podac adresy www? (jakby była jakaś w odległości do 100km ode mnie to by było przepysznie)

Serwis Buldoga Francuskiego

;)

Posted

póki się jeszcze całkiem nie zaczęła rzeź niewiniątek, to moze wstawię jeszcze wakacyjne zdjęcia. bigiel to pies gospodarzy u których mieszkaliśmy nad morzem :)

• 3 weeks later...
Posted

nikt nas nie odwiedził oczywiście, ale dla własnej przyjemności wstawię dzisiejsze zdjęcia, skoro już zachciało mi się je zrobic :)
(to miała byc przyjemnosc, ale dogo się zbuntowało i zdjęcia początkowo nie chciały się wstawiac..)

Posted

no dobra, to się cieszę bardzo, że zaglądacie :)

to specjalnie dla erii, coby jej się cieplej zrobiło :

i te grubasy, co ich dawno nie było

i pokaże jak nagle mój pies zrobił się mniejszy od tego smarkatego towarzystwa :

(dla porównania podobna fotka kilka stron wcześniej.)

• 2 weeks later...
Posted

Merry Christmas !
u nas jest biało, kompletnie biało, a śnieg nadal zacina.
Jak to zobaczyłam, to myślałam, że zwariowałam, bo jeszcze kilka godzin temu wracałam z dyskoteki i było normalnie :-o

Miałam te zdjęcia sobie zachowac na później, jak już będzie całkowicie zimno, mokro i okropnie, ale chyba nadszedł ten czas :cool1:

Posted

Ja też dostałam szoku jak zobaczyłam, że biało. xD

Bulgotka jest cudna! Wygłaszcz ją ode mnie. :) Btw ja chyba jednak zdecyduję się na staruszka boksera z adopcji. Za 4 lata chcę wyjechać z domu... I nikt z moich rodziców nie chciałby się zajmować psem. A, prawdę mówiąc, 8-9 letni pies nie pożyje już długo... Jednak wilk syty i owca cała bo i on zazna szczęścia, i moja rodzina. :loveu:

Posted

Akadna napisał(a):
Ja też dostałam szoku jak zobaczyłam, że biało. xD

Bulgotka jest cudna! Wygłaszcz ją ode mnie. :) Btw ja chyba jednak zdecyduję się na staruszka boksera z adopcji. Za 4 lata chcę wyjechać z domu... I nikt z moich rodziców nie chciałby się zajmować psem. A, prawdę mówiąc, 8-9 letni pies nie pożyje już długo... Jednak wilk syty i owca cała bo i on zazna szczęścia, i moja rodzina. :loveu:

faktycznie, chyba najlepsze wyjście z możliwych :)
boksie kochają mocno, a te przygarnięte do granic niemożliwości :loveu:
wiem coś o tym :)

powodzenia życzę i czekam na foty siwych boksiowych fafli :)

• 4 weeks later...