Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

despera napisał(a):
Dzień dobry:multi: Co wy tak rano dzisiaj wstałyście? My się byczyliśmy w łóziach do 8:30:evil_lol: Nesik pozdrawia krzywe nóżki:loveu:

A no jakos tak wyszło ;) To sie pobyczyłyscie :cool3:
Pancia dopiero wróciła od znajomych.. piesio spał juz a ja wlazłam "chodz idziemy na spacer" i takiego rozespanego wyprowadziłam nocą w miasto :cool1:
A teraz sobie siedzimy. Co słychac? :cool3:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To sie pobyczyłyscie :cool3:
Ciociu Paulino, przywołuję Ciocię do porządku-ja jestem facetem, żeby Milcia wątpliwości nie miała:cool3: Nestor

Co słychać? Goście, goście... Wróciłam z rowerku a tu rodzice na nogach, wczasowicze przyjechali przed 6:roll: a teraz idę spaciu, a co sie będę nudzić:evil_lol: Pozdrawiamy:multi:

Posted

despera napisał(a):
Ciociu Paulino, przywołuję Ciocię do porządku-ja jestem facetem, żeby Milcia wątpliwości nie miała:cool3: Nestor

Co słychać? Goście, goście... Wróciłam z rowerku a tu rodzice na nogach, wczasowicze przyjechali przed 6:roll: a teraz idę spaciu, a co sie będę nudzić:evil_lol: Pozdrawiamy:multi:

Dooobry :multi:
Ah, Nesiku przepraszam :oops: Błąd, ja zawsze mam suczki :diabloti:

O ja cie.. my w sumie tez zawsze przyjezdzamy kolo 6, bo jedziemy nocą :evil_lol: Nes, ma dzielną Pańcię, ze tak wstaje z nim codziennie wczesnie rano. My z Milką to chrapiemy o tej porze...

Posted

I tak się przewalamy w łoooziu...

Prezentowałysmy piegi...

Łapki...

I swoje wielkie nochale...:oops:

I dopiero się zwlekłysmy.. I niedługo jedziemy na wiochę.. :cool3:

Posted

[quote name='despera']http://images23.fotosik.pl/63/36bcc156505d055amed.jpg Co to ma być!! małolata i sie tak publicznie pokazuje:shake::evil_lol:
Słodkie fotki, zwłaszcza nochale:loveu: Miłego wypadu życzymy i czekamy na duuużo fotek:multi:

Ale patrz, jak sobie łapką zakryła to co ma najcenniejsze :diabloti:
Dziękujemy za pochwałe naszych wielkich nochalów :oops:
Jedziemy się pobrudzic... :evil_lol:

Posted

Witamy w ten piękny wieczór :cool3:
Czesc Owieczko !
My własnie wróciłysmy ze spacerku... Pewnie ponad 8 km zrobiłysmy :p
Zdjęcia moze jutro, teraz mi sie nie chce. Zmęczyła mnie ta jędza :lol:

Śmieszy mnie pewna pani z osiedla. Wracam z Milką, ona idzie ze swoim kundelkiem i kolezanką. Tak na oko obie koło 60tki. i jedna do drugiej
"jaki ma smieszny ogonek!" a ta druga -
" tak, bo to prawdziwy buldog"
"i jaką mordkę ma śmieszną.."
-" tak, bo to taki prawdziwy buldog... fajny prawda"
"no fajny fajny..."
i do mnie " pewnie taki prawdziwy buldog to kosztuje z tysiąc złotych?" ja..."Eee..... to znaczy tak, bez rodowodu to pewnie tak"
"fajny taki prawdziwy buldog... a powie mi pani, czy inni ludzie wiedzą, ze to jest buldog"
ja " no ee... nie raczej nie wiedzą, albo jak wiedzą to myslą, ze grozny.." "ale ja to sie znam na pieskach.. wiedziałam, ze to jest prawdziwy buldog.. a mój to taka mieszanka wszystkich ras..."

Widzicie ja mam naprawdę PRAWDZIWEGO buldoga.. a ja ciągle, podejrzewam, ze nie. Ale ta pani się zna, ona wie :razz:
Juz kilka razy mnie tak zaczepiała. Fajni są tacy ludzie :cool1:

Posted

Dzień dobry:multi:
Widzisz, jakich masz mądrych ludzi na osiedlu? U mnie to prawie nikt nie wie, jakiej Nes jest rasy, a jak mówię to robią wielkie oczy i nie potrafią powtórzyć :shake::evil_lol:
Pytam z ciekawości, już kiedyś chciałam ale zapomniałam. Milcia ma rodowód, nie? Jakie ma "papierkowe" imię, jeśli można spytać?:razz:

Posted

Ale miałam dzisiaj roboty :shake: nawet na dogo nie miałam czasu wejsc :roll: :evil_lol:
Nawet juz nie miałam siły isc z Milką na taki dłuugi spacer...
Ale trudno przezyje troche krótszy :p

Despera, pewnie, buldogomaniacy mnie zlinczują, ale Milka ma tylko białoruską metryczkę. Nie wyrabialiśmy jej w Polsce rodowodu... :oops: :oops: :oops:

Ale imie metryczkowe ma.. Wołali na nią Mehrl.
Jak na Białoruś to w miare normalne... jej ojciec nazywał się Ulianov.. Dobrze, ze jej nie nazwali podobnie :evil_lol:

Mam pytanie do Mady. Teodor ma rodowód? Wyrabialiscie mu w Polsce?

Wstawie moze zaraz zdjęcia.. Albo jutro.. Zobaczymy...

Posted

Paulina,
Na postawie samej metryczni z białoruski nie uzyskasz rodowodu Milki w Polsce. Powinnaś dostać od tej hodowczyni iz Doma Turlaj rodowód białoruski(eksportowy) i na jego postawie można ubiegać się o nostryfikowanie go w Polsce.

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Paulina,
Na postawie samej metryczni z białoruski nie uzyskasz rodowodu Milki w Polsce. Powinnaś dostać od tej hodowczyni iz Doma Turlaj rodowód białoruski(eksportowy) i na jego postawie można ubiegać się o nostryfikowanie go w Polsce.

Mada, wiem. Powiem szczerze. Chcieliśmy kupic psa nie z pseudohodowli, ale niekoniecznie z rodowodem. I chociaz napoczątku Milka miala miec rodowód białoruski, a pozniej polski to poprzestalismy tylko na metryczce.
Dlatego bałam się, ze mnie zlinczujecie :oops:
A czy Teodor ma rodowód wyrabiany juz w Polsce?

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Nie, ja już się nie bawiłam w te papierkowe rzeczy, bo mi na tym po prostu nie zależało ;)

Hm, to w sumie tak jak nam. A mam gwarancję, ze nie jest z pseudo...

Posted

Tia ehe.. arystokratka... :evil_lol:
No wiesz Nes... ona i rosyjski i francuski.. ale jakos sie dogadacie :evil_lol:
Ta fotka w ruchu to jedna wielka plama. Chciałam pokazac, ze jej sie nie da zrobic normalnego zdjęcia moim apratem kiedy szaleje...
Ale dzięki :p Pozdrawiamy naszego Czarnego Księcia :cool1:

Posted

despera napisał(a):
Czarny Książę, podoba mi się:cool3: Wyżej wymieniony właśnie śpi rozwalony i ślini mi się na dywan:mad:

:p
Wieczorek !
A nizej wymieniona Milka tez śpi na dywanie, ale na szczęscie się nie ślini. Próbuje chrapac :cool1:

Byłysmy sobie z Milką na wieczornym spacerku, niedaleko naszego domu nad rzeczką :evil_lol: i spotkałysmy bokserkę Sabę(zrządzenie losu :razz: ), Milka z nią pobiegała, bo obie były tak samo napalone i niewyzyte :evil_lol:
Ten facet od boksi w ogóle myślał, ze Milka to pitbull amerykański :crazyeye: :eviltong:
Jeszcze chciała bawic się z yorkiem, ale ten najpierw ją oszczekał, a pozniej schował się między nogi swoim państwu...:roll:
A ONka się bała, chociaz on był bardzo chętny :cool3:

Jutro zdjątka. Dobranoc ;)

Posted

Pitbull... o kurczę, jeszcze mi sie Nes wystraszy:shake: Nie mamy nic do tej rasy, ale jedyny, jakiego Nes zna, to agresor sąsiadów:roll:

A ONka się nie bała tylko mu dała do zrozumienia że zajęta jest!!! No.

Paulina, pytanko: to buldożki nie chrapią"od razu"?:razz:

Dobranocka:loveu:

Posted

[quote name='despera']Pitbull... o kurczę, jeszcze mi sie Nes wystraszy:shake: Nie mamy nic do tej rasy, ale jedyny, jakiego Nes zna, to agresor sąsiadów:roll:

A ONka się nie bała tylko mu dała do zrozumienia że zajęta jest!!! No.

Paulina, pytanko: to buldożki nie chrapią"od razu"?:razz:

Dobranocka:loveu:

Ale yorkowi juz nie dała do zrozumienia. Bardziej jej sie podobał :evil_lol:

Jak byla malutka to tylko tak "cięzko oddychała przez sen" a teraz to juz sie uczy chrapac tak poządnie.. Czasami to az.. uh :diabloti:
Dooobranooc :loveu:

Posted

Paulina-spójrzmy prawdzie w oczy, czym jest taki yoreczek dla Milci:diabloti: Maleństwo, może myślała, że szczeniaczek...;) Ona woli większych, a do yorka jej się instynkt macierzyński odezwał:evil_lol:
Dobranoc, zmykamy na spacerek:loveu: