Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

isacz napisał(a):
Czy ktokolwiek daje konserwy dla swoich psiakow? :evilbat:

Konserwy markowe są drogie, a konserwy typu "supermarket" to bele co... więc lepiej ugotować, albo wsypać psu porządnych bobków.

Posted

moj poprzedni wet twierdzil, ze konserwy sa gorsze od suchego - ze lepiej suche dawac...A ja nadal gotuje Azie ;) Dla siebie nie bardzo potrafie, a dla psa uwielbiam. Jak rodzinka sie buntuje, ze obiadu nie chce zrobic to proponuje, ze moge ugotowac to samo co dla sucz - i ciiiisza ustaje ;)

• 5 weeks later...
Posted

Temat dawno nie odswiezany:)
Moja maluska psinka dziennie je tyle, co nic.
Na sniadanie lyzka kaszki z bananami.
Na obiad 6 kawaleczkow suchej karmy lub odrobinke gotowanej piersi z kurczaka z warzywami
Na kolacje karma lub piers, w zaleznosci od tego, co robilam na obiad.

Posted

uwazaj coby nie przesadzic z iloscia miesa :roll: (bialka)

po co dajesz kaszke? i czy banany sa dobrym pomyslem? czy to odpowienie jedzonko dla psa? ;)
Na obiad 6 kawaleczkow suchej karmy

jak to 6 kawaleczkow? :o karma nie jest w kawaleczkach? ;)

Posted

coztego,

Masz racje, skad mam wiedziec czy to pies czy nie. Hmmm.. :laugh2_2:

Jest to maly yorczek.

Agnes,
Hodowca polecil mi te kaszke, a mala z checia zjada. To kaszka mlecznno ryzowa z bananami Nestle.

jak to 6 kawaleczkow? karma nie jest w kawaleczkach?

Matko Boska z kim ja pracuje!! Ciezko sie domyslec O CO CHODZI?

Posted

a ja z Toba pracuje?? hehe dobre
Karma jest w granulkach prawda? Czyli co? Dajesz 6 garnulek dziennie psu? Toz to nic...ja wiem, ze york jest maly itp ale troszke dziwnie to ujelas
Co do kaszki nadal nie jestem przekonana - nie wiem jakie ona ma wartosci dla psa - zdrowemu szczeniakowi powinno sie dawac pokarm dobry dla niego, z witaminami i innymi mikor-makroelementami

Posted

a jaka objetosc ma ten obiad i kolacja w formie kury?
moje psy jedza bardzo malo na sniadanie
wiecej wlasnie na obiad i kolacje
sadze ze rano sie stresuja ze ide do roboty a potem juz luzik to jedza chetniej

Posted

Agnes napisał(a):
a ja z Toba pracuje?? hehe dobre
Karma jest w granulkach prawda? Czyli co? Dajesz 6 garnulek dziennie psu? Toz to nic...ja wiem, ze york jest maly itp ale troszke dziwnie to ujelas
Co do kaszki nadal nie jestem przekonana - nie wiem jakie ona ma wartosci dla psa - zdrowemu szczeniakowi powinno sie dawac pokarm dobry dla niego, z witaminami i innymi mikor-makroelementami

A no czyli to, ze daje 6 granulek na obiad lub kolacje. Miedzy obiadem a kolacja daje tez jedno ciasteczko.

Posted

Bójka napisał(a):
Temat dawno nie odswiezany:)
Moja maluska psinka dziennie je tyle, co nic.
Na obiad 6 kawaleczkow suchej karmy lub odrobinke gotowanej piersi z kurczaka z warzywami
Na kolacje karma lub piers, w zaleznosci od tego, co robilam na obiad.

Bójka napisał(a):

A no czyli to, ze daje 6 granulek na obiad lub kolacje. Miedzy obiadem a kolacja daje tez jedno ciasteczko.

:o :o to chyba jakiś miniaturowy ten york :o
A jaką karme dajesz i jaka powinna być dzienna dawka tej karmy dla psa o wadze Twojego yorka? :roll:
Jeżli dajesz tez jedzenie gotowane to powinnaś dawać połowę tej dawki, a jakoś nie wierze, ze całą dawka dla yorka to 12 granulek :o tym bardziej karmy dla ras malych, gdzie te granulki są malutkie :o

Chyba, ze dajesz karmę dla molosów :o

Posted

:o to juz moja 12 tygodniowa kotka je wiecej :o :lol: :lol: :lol: alez te yorki ekonomiczne :o ..a tak na powaznie-kaszke mozna dac-ale jako dodatek,nie jako czesc posilkow-ma znikome wartosci odzywcze-a banany swieze dodajesz???????..mieszanie gotowanego z suchym nie jest najmadrzejsze-ciezko zbilansowac wszystkie potrzebne skladniki...Jak karmilam suchym,to czasem tez gotowalam-ale raz-2 razy w tygodniu i wtedy karmy nie dostawaly.Daj piscy jogurcik ,zmiel do tego banana-na pewno tez zje ze smakiem a na pewno jest to zdrowsze od kaszki ktora ma multum konserwantow :-? ....i dawaj poza tym albo tylko suche,albo gotowane....Albo BARF 8) -moze to yorczkowi zasmakuje??????? :D

Posted

daga10011 napisał(a):
Albo BARF 8) -moze to yorczkowi zasmakuje??????? :D

no nie wiem :-))))

ale 6 granulek to przesada
chyba ze tego kurczaka dostaje duzo
nadal nie wiemy ile tej kury dostaje dokładnie???

Posted

daga10011 napisał(a):
.mieszanie gotowanego z suchym nie jest najmadrzejsze-ciezko zbilansowac wszystkie potrzebne skladniki..

Daga daj spokój z tym bilansem :roll:
Sobie tez bilansujesz ? :lol:
Ja tam karmię pół/na pł a sucz zdrowy i zadnch klopotów nie ma z żadnycm organem :P

daga10011 napisał(a):
a na pewno jest to zdrowsze od kaszki ktora ma multum konserwantow :-? ...

Tak jak i suche żarcie 8)

Posted

no-sobie bilansuje 8) .a ze w suchym tez sa konserwanty-przeszlam na BARFA :D .A bilans-wiesz,ty masz juz dorosla sunke,a moje wciaz sie rozwijaja..Poza tym psy rasowe chyba faktycznie sa przerasowane-szybciej im sie lapy krzywia,problemy z dysplazja etc......Dlatego chyba trzeba patrzec na ten bilans-nie wiem jak u yorkow-ale u molosow trzeba bardzo uwazac..Tak przynajmniej twierdzi kazdy wet u ktorego bylam i hodowcy z ktorymi mam kontakt-albo suche,albo gotowane..a moj obecny wet namowil mnie na BARF :P

Posted

PIKA a czemu Saba nie moze byc na BARFie?
Ja dlatego tak sie zdziwilam z tymi granulkami - 6 granulek to ekhm przesada chyba? Nie no nie wnikam...
I co do kaszki - nie widze nic zlego w niej, bo ja tez czasem daje psu cos czego jesc nie powinien - a np ziemniaczka, bo uwielbia, ale to nie znaczy ze dostaje ziemniaki codziennie rano - i tu nie bardzo wiem jak jest z kaszka. Nie sadze, ze jest to odpowiedni pokarm dla psa, a juz napewno nie dla rozwijajacego sie szczeniaka

Posted

Agnes napisał(a):
PIKA a czemu Saba nie moze byc na BARFie?

Bo surowe mięsko w zabki kole :evilbat:

Agnes napisał(a):
bo ja tez czasem daje psu cos czego jesc nie powinien - a np ziemniaczka, bo uwielbia,

I tu się mylisz. Gotowane ziemniaki można psu dawać
Wręcz w diecie dla psów chorujących na niektóre schorzenia nerek ziemniaki dawać wręcz trzeba.
podobno jest jakaś sucha karma dla nerkowców, gdzie wypelniaczem są ziemniaki własnie :D

A kasze podwać można, podobno te gruboziarniste (np gryczana) nie są za bardzo wskazane, ale nie zabronione :wink:
Ja tam czasami daje, i gryczaną i jaglaną i insze kasze tyz

Posted

PIKA ale tu chodzi o kaszke nie kasze - taka dla dzieci :)
ziemniaki pewnie mozna podawac, ale zdrowemu psu raczej sie nie zaleca jako wypelniacz ;) Inaczej musialabym biegac non stop na spacer - bo jak ktos mi powiedzial, przelatuje przez psa i faktycznie - dlugo nie musialam czekac ;) Pies sobie obiad zrobil kiedys i zjadl chyba kg albo 1,5 kg ziemniakow :evil: obranych oczywiscie :roll:
A Saba nie lubi surowizny? :o bywa i tak ;)

Posted

Agnes napisał(a):
Pies sobie obiad zrobil kiedys i zjadl chyba kg albo 1,5 kg ziemniakow :evil: obranych oczywiscie :roll:

surowych? :o To cud, ze zyje :o
Ja mówię o gotowanych .. ale jak ze wszystkim, tak z ziemniakami przesadzać nie nalezy :lol:

Agnes napisał(a):
A Saba nie lubi surowizny? :o bywa i tak ;)

Ano nie lubi :-? Pierwszy żarłok RP surowizny do pyska nie weźmie :-?
Wyjatek stanowi świeżutki śpik wolowy :D lub lekko podśmierdziała wołowinka :roll: