iwop Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Przybył nam nowy piesek a właściwie suczka. Zostala odebrana parę dni temu przez Jolę na interwencji. Masza ma pięć miesięcy i od 2 miesiąca życia przykuta była do budy na krótkim pólmetrowym łańcuchu. Gdy Jola ją zabierała suczka była bardzo wycieńczona - był upał a ona nie miała nawet miski z wodą. Dostała kroplówkę bo była odwodniona. Masza bedzie dużym psem. Szukamy jej dobrego domku gdzie nie bedzie siedziała przy budzie... Biedne psie dziecko. :placz: Quote
agusiazet Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 5-miesięczny maluch na łańcuchu - ludzie powariowali. Zdjęcie koniecznie, bo czuję, że to będzie coś ślicznego! Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 agusia zdjecia prawie nie wyszły bo paweł miał zepsuty aparat - jest filmik ale nie udaje mi się go wrzucić. Suczka jest maksymalnie zagłodzona ale bardzo wesoła i przyjazna :) Quote
agusiazet Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 a gdzie sunia jest, może jakąś dobrą karmę dla rekonwalescentów bym jej kupiła po pierwszym? Jeśli lubi jeść, bo może woli gotowane? Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Nie agusia karme juz jej kupiłysmy ale jeść nie za bardzo chce woli ryz z mięsem. :) Zreszta bardzo "nadgania' z tym jedzeniem wiec sadze, że szybko wroci do normy. Postaram sie pod koniec tygodnia o zdjęcia. Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Udało mi sie wkleic filmik. na nim nie widać ale ma powiekszony brzuszek i mozna wyczuć żebra. Jest wybitnie wesoła ale jak nie znajdzie domu to nic dobrego jej nie czeka...:oops: http://iwop.wrzuta.pl/film/2qIA8q95m3/masza_1 Quote
agusiazet Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Fajna oneczka, też bym taką chciała, ale w bloku - nie mam szans na zgodę męża!!! Maszka, kto da Ci domek? Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Masza: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Masza szuka domu - to jeszcze psie dziecko...:-( Quote
agusiazet Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Cioteczki, która otworzy serce i domek przed tą psią dziewczynką? Quote
Zalosia Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 domku dać nie mogę, bo u mnie psów już sztuk 7, podejrzewam, że każdy kolejny nie będzie się u mnie dobrze czuł, ale moja ostatnia bida, sprzed dwóch miesięcy, była równie wynędzniała, karmę je dopiero od dwóch tygodni, wcześniej podejrzewam nie miał zwyczajnie siły chrupać, na razie gotowane jedzonko wydaje się jedynym wyjściem, wątek przesyłam znajomym, liczę, że w końcu uda mi się kogoś namówić, Maszeńka ma to spojrzenie, którym zdobywa się serce Quote
Puchatek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Banerek dla Maszy, do wyboru. Można pobrać stąd lub z linku w moim podpisie: Quote
iwop Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Puchatek jak zwykle niezawodny. Serdeczne dzięki :loveu: Quote
iwop Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Masza to wesołe psie dziecko... kto pozwoli jej zapomniec o łańcuchu...? Quote
Milady Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 :( a tymczasem do tej budy przykują inne psie nieszczęście :( Quote
iwop Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Milady sugerujesz, że nalezałoby masze tam zostawic bo i tak jakis pies tam przykuty zostanie...?:oops: Quote
agusiazet Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Chyba nikt nie życzyłby tego Maszce!!! Innym psom też nie!!! Ale z ludźmi nic nie wiadomo!!! Quote
Milady Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 iwop napisał(a):Milady sugerujesz, że nalezałoby masze tam zostawic bo i tak jakis pies tam przykuty zostanie...?:oops: Pewnie, że nie, tylko żeby tam czasem zerknąć... nie lubie wsi :shake: Quote
Puchatek Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Milady napisał(a):Pewnie, że nie, tylko żeby tam czasem zerknąć... nie lubie wsi :shake: Pewnie że zerknąć trzeba. Wbrew pozorom w miastach wcale nie jest lepiej. Quote
Recommended Posts