Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=arial]nie wiem jak zacząć. Chyba nie od dzień dobry zważywszy na ciemność za oknem;- )[/FONT]
[FONT=arial]więc może tak: witam wieczornie wszystkim miłośnikom psów:- ) i od razu zakładam nowy temat. JEśli mylę działy to przepraszam, dużo ich i nie wiem, który jest najbardziej odpowiedni[/FONT]
[FONT=arial]
(napisałam takiii ładny wstęp, ale chyba mam ograniczenia słów:/ więc w skrócie już tylko)

piszę tu, bo jeśli jest tu ktoś chętny na zdjęcia dla swojego psa - chętnie zrobię mu kilka zdjęć. W jakimś lesie, parku, nad stawem czy jeziorem. Iść można w wiele ładnych miejsc:-) i potem mieć zdjęcia swojego futrzaka:-)

[/FONT]wstawiam do pokazania 4 zdjęcia

uzupełnienie (za radą)
mieszkam w okolicy KAtowic, rocznik 94, aparat Nikon z jasnym obiektywem; fotografuję obecnie bardziej 'hobbystycznie' niż płatnie (*więcej w moim poniższym poście)

[FONT=arial]
[/FONT][FONT=arial]
[/FONT]

Edited by wera1994
Posted

Świetne zdjęcia! O ile będziesz tu wstawiać zdjęcia, które zrobiłaś, to jest to dobry dział. Jeśli jest to jednorazowa reklama - zły. Tak btw, skąd jesteś, czy taka sesja jest płatna czy może robisz to hobbistycznie? Napisz coś więcej o sobie i swoich pracach, to innych tym zachęcisz. Czekamy na więcej zdjęć! :)

Posted (edited)

[FONT=arial]no tak. Zapomniałam podać. Jestem z okolic KAtowic, ale generalnie dojazd w inne miejsca Śląska to żaden problem - komunikacja miejsca świetnie tu rozwinięta
[/FONT][FONT=arial]generalnie fotografuję hobbystycznie, chyba, że ktoś jest bardzo-bardzo bogaty i wesprze tegoroczną maturzystkę czymś drobnym (np. 'tyle co na bilet' i puszkę coli; -)[/FONT]
[FONT=arial]nie chcę na razie robić zdjęć płatnie, bo z fotografią psią dopiero zaczynam (od kilku lat byłam wyłącznie kocim fotografem). NIe dam więc gwarancji, że zdjęcia będą ładne. Psy się fotografuje ciężej niż koty. Koty fotograficznie już znam. Ale chciałabym zacząć fotografować i psy. Wciągnęło mnie;- )

generalnie fotografia zwierząt do jest TO. Lubię no. Chętnie sfotografuję jakiegoś futrzaka w lesie albo na łące. Przy okazji właściciel będzie miał kilka portretów swojego psa. JA tam zbieram zdjęcia swoich kotów:- )

Mam Nikona i jasny obiektyw. Z technicznych spraw tyle. O. Zdjęcia oczywiście obrabiam, żeby wyciągnąć z nich jak najwięcej pozytywnego:- )

[/FONT]

Edited by wera1994
Posted

Brzmi świetnie :) Daleko masz do Sosnowca? Może wpadnę kiedyś do rodzinki i wybierzemy się na jakąś sesję? Na razie nic nie obiecuję, bo nawet psiny jeszcze nie mam, ale coś czuje, że w te wakacje poleci jakiś spontan i szczyl będzie u mnie :D
Mam nadzieję, że będziesz prowadzić tą galerię i zasypywać nas nowymi zdjęciami, bo te co pokazałaś są świetne!
powodzenia z nowymi modelami/kami :D
P.S. Uzupełnij pierwszy post o swoje dane, gdzie mieszkasz najważniejsze, najlepiej wytłuszczone, bo niektórym nie chce się szukać i czytać :P

Posted

a nie daleko aż tak. Chyba nawet pociąg jedzie bezpośrednio ode mnie do Sosnowca
jak co - zapraszam:- )

jeden kotek

jeden piesek

wrzuciłabym więcej, ale nie wiele więcej psów mam
mówiłam: same koty;- ) a to jednak dogomania jakby nie było

chyba, że kotki jednak tu mogę wrzucać;- )

Posted

KAT2707 napisał(a):
Jeśli sesja darmowa, to chyba się skuszę :cool3:

mówisz :cool3:

Widzę, że Katowice no to świetnie
jeśli się zdecydujesz, poproszę o pw:- )

Posted

nie mogę dodać linku, nie wiem czemu
a chciałam dodać linka do galerii gdzie jest więcej zdjęć. No nic. Wstawiam tak w post:- )

zapraszam! ładna pogoda nadciąga

mój kot ukochany. Zołisia:- )

dwa moje kotki

tymczas sprzed dwóch lat chyba

i jeden pies

Posted (edited)

wstawiam nowe zdjęcia

piesek Anaya:- )
jeden z jej pierwszych spacerów - cud że przez chwilę się nie ruszała i dała sobie zrobić kilka zdjęć

Edited by wera1994
Posted

kesencja...dzięki!

znów zdjęcia tej powyższej pchły (pies siostry)

lilipuci piesek Anaya. Jest w stu szesnastu miejscach na raz, zrobienie jej ostrych zdjęć to niesamowicie trudna rzecz
taka z niej piłka tenisowa - odbija się od jednej ściany do drugiej i tak w nieskończoność

ale ładna jest, nie?

Posted

[FONT=arial]spróbuję jakoś rozkręcić wątek, ponieważ szalenie wciągnęłam się w temat psiej fotografii:- ) cudne zajęcie![/FONT]
[FONT=arial]zapraszam śląsk! i....nie tylko śląsk[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]no właśnie. Może to co napiszę niżej niektózi uznają za mało taktowne. Bo jak! tak się wpraszać!? ...ano. Się wpraszać. Bo czemu nie!:- ) [/FONT]
[FONT=arial]no więc. Chętnie sfotografuję jakiegoś psa w dalszej część Polski w zamian za nocleg w jakimś ładnym mieści, które można zwiedzić. Chciałabym poznać jak najwięcej Polski, a takie właśnie nocowanie u kogoś daje najwięcej możliwości: -) jak dla mnie - strasznie pozytywna sprawa takie spanie u nieznajomych i przyjmowanie nieznajomych. ZAwsze to jakaś przygoda:- ) [/FONT]
[FONT=arial]więc gdyby był ktoś z dalszej części Polski, kto chciałby mieć zdjęcia swojego psa i jednocześnie miał możliwość upchnięcia na jedną noc jednej osoby nawet w kuchni pod kaloryferem to ja się piszę! obiecuję w zamian jak najwięcej i jak najlepiej zrobionych zdjęć psa (a nawet właściciela jeśli właściciel ten będzie chciał i dla siebie kilka zdjęć) [/FONT]
[FONT=arial]oo. ciągnie mnie np. Toruń, do którego nie mogę jechać, ponieważ nie mam gdzie się zatrzymać. Jest tu ktoś z Torunia?:- )
W każdym razie rzucam taką propozycję:- ) Jak ktoś się zgłosi - strasznie się ucieszę![/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]tym czasem zapraszam śląsk! w sierpniu na dość długo wyjeżdżam, ale teraz w lipcu i potem po sierpniu zapraszam cały czas:- )[/FONT]
[FONT=arial]oczywiście wciąż 'nie od płatnie' tylko hobbystycznie (nawet bardzo hobbystycznie), jedyne co, to miło będzie jak ten ktoś dołoży się do biletu pkp w przypadku miast dalszych od KAtowic (góra kilka złoty), bo odkładam na ten wyjazd w sierpniu [/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]pozdrawiam i miłego wieczoru:- ) Dałabym linka do swojej galerii, ale wtedy odrzuca mi wysłanie postu: /

[/FONT]ooo. udało się z linkiem link do galerii kotrast.wordpress.com
[FONT=arial]
[/FONT]

Posted

Super zdjęcia <3 Pieseł siostry to kundelek czy rasowy? No kochany jest, taki mikropiesek :D Ile jeszcze urośnie? Zaproś siostrę na dogo! :)
A co do zdjęć nie tylko na śląsku... To nie jest wpraszanie się :D To spoko alternatywa, ja nie odebrałam tego jako nietaktowne :)
Co do zdjęć... uczysz się sama je robić(tzn ćwiczysz technikę itd), czy może czytasz jakieś książki, poradniki itd? Zdjęcia są świetne, masz meeega pomysły!
I jeszcze jedno- robisz zdjęcia tylko zwierzętom? :razz:
Ja muszę czekać jeszcze na szczyla rok :c

Posted

kasencja, pinczerek;- )
[FONT=arial][FONT=Verdana]czyli pewnie nie urośnie nic więcej;- ) zostanie takim liliputem[/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]ale za to jak szczeka! i jak skacze![/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]
[/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]siostra ma 14 lat i jest nieprzychylna wszelkim pomysłom, które wymagały by od niej pisania czegoś więcej niż tylko 'będę za 15minut';- ) [/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]właściwie to typowy uczeń podstawówki - wypracowania to samo zło i takie tam. Wątpię więc chciała pisać cokolwiek. Nawet o swoich ukochany psie;- )[/FONT][/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]'[/FONT][FONT=Verdana]I jeszcze jedno- robisz zdjęcia tylko zwierzętom?' [/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]w sumie nie tylko. Jakaś propozycja?^^ jestem otwarta![/FONT][/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=arial][FONT=Verdana]książek i poradników raczej nie czytam, ale p[/FONT][FONT=Verdana]olecam po prostu oglądanie zdjęć różnych fotografów i czytanie opinii o nich. Jest taka fajna strona Fotoik. Można wsiąknąć tam na amen. Często są tam opinie nt kolorystyki, kadrów i takie tam. Fajne! polecam. Można się trochę nauczyć tam zasad fotografii

-----

Ty$ka, wrzuciłam nazwę Roztocze Śr w google. JAkie piękne miejsca!
...zainteresowałam się porządnie...[/FONT]
[/FONT]

Posted

Tak czy inaczej rzuć pomysł siostrze - dogo jest fajne, mnie wkręciło całkiem w psi świat :D

Sama zasiądę nad Fotoik w wolnym czasie, dzięki.

Ja polecam. Co prawda mieszkam w dziurze, gdzie nie ma ładnych miejsc, ale wystarczy przejść jakieś 10-15km i już się ładnie zaczyna. Nasze lasy też niczego sobie :p

Posted

to ja się piszę! nawet na tę dziurę;- ) dziury bywają malownicze
włóczenie się po wsiach, lasach, polach czy górach to świetna sprawa. I jakkolwiek się narzeka na Polskę no ładna w wielu miejscach jest i już. Są takie piękne miejsca! nawet na śląsku są ciekawe miejsca. Trzeba tylko poszukać

dwa pieski na dziś;- )

i jeden konik

i kot i pies (ziew synchroniczny)

Posted

to ja się piszę! nawet na tę dziurę;- ) dziury bywają malownicze
włóczenie się po wsiach, lasach, polach czy górach to świetna sprawa. I jakkolwiek się narzeka na Polskę no ładna w wielu miejscach jest i już. Są takie piękne miejsca! nawet na śląsku są ciekawe miejsca. Trzeba tylko poszukać

dwa pieski na dziś;- )

i kot i pies (ziew synchroniczny)