Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Ja o tym nie wiedziałam - nie używam FB.
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]U mnie na podpoznańskiej wsi dzisiaj otruto psa sąsiada. Weterynarz próbował go ratować zastrzykiem adrenaliny w serce, ale było już za późno. Weterynarz stwierdził, że pies musiał być podtruwany od tygodnia i była to najprawdopodobniej trutka na szczury. Objawy z dzisiaj to różowa piana z pyska. Wczoraj jeszcze widziałam tego psa i w ogóle nie wyglądał na chorego.

[FONT=Times New Roman][/FONT]Psu zdarzało się przeskakiwać płot i odwiedzać wieś, ale nigdy nikomu nie zrobił krzywdy, kochał ludzi. Najwyraźniej jednak komuś przeszkadzał.

[FONT=Times New Roman][/FONT]Chyba nie ma znaczenia, czy to Kraków, czy inne miejsce w Polsce – zawsze gdzieś znajdą się zwyrodnialcy.

Oczywiście otrucie można zgłosić na policję, ale czy oni się tym zajmą….

[/FONT]

Posted

No tak, wina 14 letniej dziewczyny, że jej rodzice nie reagują. Powinna wziąć kluczyki, wrzucić psa do bagażnika i pojechać do weterynarza. Jeszcze nie zauważyłaś, że większość ludzi ze wsi (oczywiście nie wszyscy) myślą: "To pies, wyliże się"? A dziewczynka nie ma nic do powiedzenia, bo co może zrobić w zaistniałej sytuacji?