kasiunia Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Zanim napisałaś, że dajesz równocześnie króliczkowi i Suni ziarenka - ja też tak próbowałam. Ale niestety nic z tego. Ona by go łapała w pysk, bo jest chętna do zabawy. Może gdyby królik stał w miejscu i też sie jej przyglądał to pewnie byłoby już po sprawie. Niestety Dyzio się Larą nie przejmuje, myje sie na jej oczach i bryka, co ją wkurza, bo ona chce sie bawić:roll: Pokazywaliśmy jej, że to zwierzątko, że głaska sie go tak jak i ją i mówi do niego tak jak i do niej ale to nie skutkuje. Łapa nad królikiem i otwarty pysk kłapiący tuż przy nim to teraz codzienny obraz. Już nawet spróbowaliśmy jej założyć kaganiec, żeby go nie łapała w pysk tylko, żeby go lizała i obwąchiwała ale ona jak go walneła łąpą to królik uciekł jak szalony. A ona za nim, bo fajna zabawa:-o Coś mi sie wydaje, że dopóki Lara nie dorośnie to tak będzie wyglądała ich przyjaźń. Quote
Pianka Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Spokojnie, nauczy się jeszcze. Przeciez nie można wymagac natychmiastowych efektów;) A kiedy nowe zdjęcia? Bo ja spragniona jestem:evil_lol: Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Wiemy, że na wszystko potrzeba czasu i dlatego do niczego jej nie zmuszamy. Z czasem wszystko się ułoży i zwierzątka się dogadają. Póki co Lara bryka po domku jak szalona i bawi sie jak na dzieciaka przystało:-)Ogólnie jest zadowolona z życia i coraz bardziej sie do nas przyzwyczaja. Straciłam już jedną doniczkę, róg od poduszki i gąbkę ze środka:-)A jej zabawki wyglądają nie lepiej:lol: Za sekundkę wrzucę kilka fotek. Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Lara w całej okazałości. Lara i wygryziona już kostka. Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Popatrzcie na mój "gryzaczek". Hej. Biegnę i uśmiecham się do was;) Dlaczego ten Dyzio nie chce się ze mną bawić:shake: I ćwiczymy: raz i dwa i raz i dwa, łapki w górę i przewrót ... Quote
Pianka Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Ło jej ale ona piekna:loveu: Jak dobrze że ma was:multi: Moge te fotki pokazac na innym forum?:cool3: Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Jeśli chcesz to nie ma sprawy. To jakieś forum o zwierzakach, gdzie wrzucacie zdjęcia? Chętnie bym pooglądała fotki innych zwierzaków. Ponieważ lubimy robić zdjęcia Lara będzie miała ich dużo - tak jak nasz Dyzio. A jeśli o nią chodzi to jak tylko widzi aparat ślicznie pozuje, także jest wdzięcznym obiektem do fotografowania. Quote
Pianka Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Tak, jest dużo for o psach, na niektórych czasami ludzie się dopytują jak tam u adoptowanego pieska. A ja im przekazuje piekne wieści i foteczki:loveu: Ale ciebie się wolałam zapytać czy moge, zeby potem nie było, że kradne ci foteczki:eviltong: Kasiunia jak chcesz to na naszym forum mozesz też pooglądąc fotki, wystarczy że wejdzie do działu "foto-blogi" tam jest duzo tematów ze zdjęciami:p Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Pewnie, że się nimi podzielę. Ale miło, że spytałaś, bo baaaardzo bym się zdziwiła gdybym znalazła je na innym forum:cool3: Quote
Pianka Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 kasiunia napisał(a):Pewnie, że się nimi podzielę. Ale miło, że spytałaś, bo baaaardzo bym się zdziwiła gdybym znalazła je na innym forum:cool3: A może założysz galerie Lary w foto-blogach?:cool3: Napewno inni chetnie pooglądają:p Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 W sumie mogłabym założyć i w wolnym czasie, (którego mam teraz dosyć dużo) wrzucać fotki Laruni. Muszę sie tylko zorientować jak wyglądają takie blogi. Alee pomysł dobry:cool3: Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Dzięki Pianka - zdjęcia są już wrzucone na foto blog pt: Galeria śliczniutkiej Lary. Zapraszam - są też nowe - dzisiejsze fotki. Quote
zaba14 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Kasiu ładny masz avator ;) pies z kotem na pewno się zaprzyjaźni a na pewno nauczy się go tolerować, mój pies też początkowo był podniecony widokiem świnek latających po mieszkaniu, później była to normalna sytuacja dla niego i je olewał ;) Quote
kasiunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Żabciu - pies z królikiem ;) To w domu. A na podwórku roznosi ją jak widzi inne psy i koty. Z psami by się bawiła ale niestety mamy osiedlowego kota, który niczego się nie boi i to ją denerwuje. Na razie kiepsko nam idzie ale jesteśmy dobrej myśli. Wygląda na to, że Lara boi się większych od siebie psów, bo kuli ogon jak je widzi ale z mniejszymi by chętnie pobrykała. Już się nie możemy doczekać, kiedy będzie można ją spuścić ze smyczy. Na razie biedna męczy się na 10 metrowej lince i uwielbia jak się ją goni :lol: Wieje ile sił w kopytkach. Niestety nad jej kondychą musimy jeszcze popracować, bo na razie nie ma na tyle siły. Szybko się męczy ale jest coraz lepiej. Quote
zaba14 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Kasiu jak mała boi się dużych psów to pomyślcie czy jacyś znajomi maja sporego łagodnego i zrównoważonego psa? Bo jak będzie starsza to może zęby pokazywać, różnie to bywa a teraz jak jest dzieckiem to do wielu rzeczy ją przekonacie ;) efekty nigdy nie są natychmiastowe, ile wy ją macie? :cool3: Quote
kasiunia Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Lara jest u nas od 2 lipca. Pozwalamy jej podchodzić do piesków na chwilkę i zaraz ją wołamy, żeby wiedziała, że nie psy są najważniejsze tylko my. Jak widzi dużego psa to podkula ogon i patrzy z ciekawością. Nie miała wielu takich spotkań, ięc może to tylko akurat na tego jednego pieska tak reagowała. Niestety nie mamy znajomych z większym psem. Ale myślę, że powoli się do wszystkiego przyzwyczai. Quote
kasiunia Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Jak chcesz zobaczyć fotki Lary to zapraszam na stronkę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75167 Tam można poczytać co się u nas dzieje :lol: Quote
Recommended Posts