Jump to content
Dogomania

DUSZEK cieniusi jak kartka papieru. Waży 5 kg, powinien 10 kg. Pomocy !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='memory']Idzie przelew dla chudzinki.
Jeden, ale od dwojga, bo mój dobry netowy kumpel Wiktor wyasygnował grosik dla Duszka.

memory , dziękujemy kochana ale aż głupio; wszak wciąż Lolusia obsypujesz prezentami...

togaa jak by się dało sprawdzić, czy on by convalescenta royla jadł (w puszeczkach wygląda jak pasztet). Mój Fenomenek wzgardził tym, a pozostałe moje psy owszem się do tego rwą, ale są za grube bym im to dawała. Ta karma jest właśnie dla chuderlaków chorutkich.
Mogę wysłać 12 puszek na wskazany adres.
Mocno kciuki trzmam za śliczną chudzinkę.

Koleżanka dzwoniła dzisiaj do Lecznicy z tym pytaniem i wet. powiedziała że jak najbardziej. Duszek zjada wszystko , byleby było, więc na pewno nie bedzie wybrzydzał.
Najprościej będzie wysłać bezpośrednio na adres Lecznicy, z dopiskiem "Dla Duszka".
AgaG. bardzo , bardzo Ci dziękujemy, że pomyślałaś o chudzince. Wiem, że te pasztety kosztują majątek.
Adres;

Posted (edited)

[quote name='togaa']
Koleżanka dzwoniła dzisiaj do Lecznicy z tym pytaniem i wet. powiedziała że jak najbardziej. Duszek zjada wszystko , byleby było, więc na pewno nie bedzie wybrzydzał.
Najprościej będzie wysłać bezpośrednio na adres Lecznicy, z dopiskiem "Dla Duszka".
AgaG. bardzo , bardzo Ci dziękujemy, że pomyślałaś o chudzince. Wiem, że te pasztety kosztują majątek.
Adres;

jak zdążę, to jeszcze dziś wyślę paczkę, a najpóźniej jutro. Cała szczęście, że chudzinka ma apetyt! To ja może jeszcze dołożę odżywkę rozpakowaną ale świeżą w proszku? której Fenomenek nie chciał jeść? też dla zagłodzonych psów.

Edited by AgaG
Posted

[quote name='AgaG']jak zdążę, to jeszcze dziś wyślę paczkę, a najpóźniej jutro. Cała szczęście, że chudzinka ma apetyt! To ja może jeszcze dołożę odżywkę rozpakowaną ale świeżą w proszku? której Fenomenek nie chciał jeść? też dla zagłodzonych psów.

Bardzo Ci dziękujemy !

Wielkie buziaki dla naszej memory i Wiktora. Ładny mi grosik ...;)
Na Duszkowe konto wpłynęło dzisiaj aż 100,00 zł !!!:multi:

Podziękowania również dla p.Anny Małgorzaty K. z Tomaszowa Lub. i wpłatę 25,00 zł :lol:

Z serca Wszystkim dziękujemy. !

Posted

mar.gajko napisał(a):
A jak wyniki krwi?
Coś już widomo?

Miał jeszcze mieć dzisiaj pobraną krew do testu.
Wynik za kilka dni, bo to poszło do IDEXX.

Posted

puszeczki z conwalecentem wysłane. Oby malutki nabierał ciałka i czuł się coraz lepiej :)

Posted

[quote name='mama_Alfika']Co u chłopaka ? Jak badania, coś już wiadomo ?

Czekamy. Nie przyszły jeszcze wyniki.

puszeczki z conwalecentem wysłane. Oby malutki nabierał ciałka i czuł się coraz lepiej :smile:

Bardzo, bardzo dziękujemy. To dla szkraba wielka pomoc.

Posted

Mamy wiadomość z Lecznicy;

Diagnoza:
Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki przewlekła - rokowanie bardzo dobre w przypadku podawania z jedzeniem enzymów trzustkowych
towarzysząca niewydolnoścć wątroby - rokowanie dobre
zapalenie jelit jest wynikiem poprzednich schorzeń.
Generalnie :
Duszek do końca życia będzie brał dodatek enzymów z jedzeniem,uzupełnianiem witamin /A,D,E/ .Obecnie dodatkowo leczę wątrobę,jelita.
Ma apetyt ,kup zdecydowanie mniej.

Na ten czas zalecona też została karma Hill's Prescription Diet i/d Low Fat Canine.

AgaG.
Twoje puszczeczki podobno świetnie sie sprawdzają jako 'omasta" do karmy suchej, i też zostaną wykorzystane.

Posted

[quote name='Poker']Włpaciłam dla Duszka 50 zł od siebie i 20 zł od darunia_puma

Pięknie dziękujemy, Poker kochana !
Wpłata jest już od kilku dni na koncie Stowarzyszenia.

Duszek bardzo potrzebuje wsparcia fianasowego.
Dzisiaj już padam, ale jutro trzeba będzie zamówić Hillsa i wtedy niewiele zostanie na Duszkowym koncie.

Posted

[quote name='togaa']Mamy wiadomość z Lecznicy;

Diagnoza:
Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki przewlekła - rokowanie bardzo dobre w przypadku podawania z jedzeniem enzymów trzustkowych
Generalnie :
Duszek do końca życia będzie brał dodatek enzymów z jedzeniem,uzupełnianiem witamin /A,D,E/ .Obecnie dodatkowo leczę wątrobę,jelita.

Na ten czas zalecona też została karma Hill's Prescription Diet i/d Low Fat Canine.

AgaG.
Twoje puszczeczki podobno świetnie sie sprawdzają jako 'omasta" do karmy suchej, i też zostaną wykorzystane.

To dobrze, że zdiagnozowany.
Z tą trzustką można żyć. I to w miarę komfortowo. Kiedyś podawało się Kreon - te enzymy. I coś na wątrobę. Wybór jest duży.
Przy tych lekach, po miesiącu już powinien normalnie przytyć.

Posted

[quote name='togaa']Mamy wiadomość z Lecznicy;

Diagnoza:
Generalnie :

AgaG.

cieszę się, że idzie wszystko ku dobremu. Przemiły ten piesek i mam nadzieję, że szybko dom znajdzie:)

Posted

Dziękuję Wam dziewczyny za chęć pomocy.
Bardzo....!

Wiem że jest codziennie ważony i są postępy, tzn. przybiera pomalutku na wadze.
Wybierzemy się w tym tyg. do Żywca, by zobaczyć to na własne oczy.

Posted

togaa napisał(a):
Dziękuję Wam dziewczyny za chęć pomocy.
Bardzo....!

Wiem że jest codziennie ważony i są postępy, tzn. przybiera pomalutku na wadze.
Wybierzemy się w tym tyg. do Żywca, by zobaczyć to na własne oczy.

Niech grubnie słonko kochane.

Posted

melduję się u Duszka. Pomogę grosikiem ale dopiero po 1-szym sierpnia. Trzymam kciuki za zdrowie maluszka. Będzie śliczny jak troszkę przytyje.