Jola_K Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Agnie Koty napisał(a):Nigdy nie pomyslałam o ptasiej grypie , od dzieciństwa boje się ptaków tj. bliskiego kontaktu z nimi,:oops: . moja strasza siostra tez boi sie ptakow, nie wiem czy to lek czy cos innego, ale do dzisiaj na przyklad nie dotknie pisklaka... Ja zawsze mowie, ze dziecinstwo spedzilam "w szopie" ;) , dosc czesto bylismy u dziadkow a oni mieli gospodarstwo, a tam zwykle cale lato duzo sie dzialo: cielaki, prosiaki, male kotki, pieski, pisklaki wszelkiego gatunku, wracajac do domu zawsze mi mowiono ze smierdze obora, a jak mialo byc inaczej, jesli kilka godzin spedzalam przy zwierzetach? cieszylo mnie to niezmiernie! lazenie po drabinach, opieka kociakami na sianie, karmienie konia sianem (!), karmienie krow sianem (dostalo sie nie raz rozpedzonym ogonem!) ... oczywiscie wiekszosc tych zabaw byla zabroniona, ale zakazany owoc smakuje najlepiej... ;) Quote
Agnie Koty Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 ja tez dzieciństwo spędziłam przy kociakach,:evil_lol: . Quote
Puchatek Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Jola_K napisał(a):golebi nalezy sie obawiac ale tylko ze wzgledu na ptasia grype.... Niestety a właściwie na szczęście Jolu mylisz się. Z nieznanych przynajmniej mi przyczyn akurat gołębie nie chorują na ptasią grypę :razz: Gołębi obawiam się tylko wtedy gdy siedzą wyżej ode mnie i są po obiedzie ;-) Quote
Jowita Poznań Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Puchatek napisał(a):Niestety a właściwie na szczęście Jolu mylisz się. Z nieznanych przynajmniej mi przyczyn akurat gołębie nie chorują na ptasią grypę :razz: Gołębi obawiam się tylko wtedy gdy siedzą wyżej ode mnie i są po obiedzie ;-) a ja ze wzgledu na obrzezki- co to za swinstwo mowie Wam, fuj! takie robactwo! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 hej Sisi Damo tego wątku. Jakiś dom się odezwał? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 :loveu: a ja mam taką kotkę podobną, tylko jest trikolor.Latem mieszka na działce, włóczy się gorzej niż kocur niekastrowany! Ostatnio poszła i nie było jej z 10 dni. Narobiłam zamieszania, ogłoszenia, telefony po lecznicach, nerwy zszarpane, a ona sobie wróciła szczęśliwa. Teraz znowu jej nie ma z 5 dni.:wallbash: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 co tam nowego u Sisi? (a moja kotka-włóczęga wróciła wczoraj:shake: , teraz zniknęła ta najstarsza kotka-one mnie do grobu wpędzą). Quote
Jola_K Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 ech, znam te nerwy, gdy kot nie wraca do domu... mam nadzieje, ze i ta koteczka wroci kilka dni temu, podczas mojego wyjazdu, dostalam sms ze Sisi ma zmiane w okolicach ogonka, rozpoznano grzybice, na szczescie we wczesnym stadium i od razu podano jej odpowiednie leki, zostala tez zaszczepiona p/grzybicy szukamy dla niej domku nadal... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 odwiedzam Sisi. Najstarsza kotka wróciła-okazało sie że u sąsiada zatrzasnęło sie okienko od piwnicy(musiała potrącić taką listwę jak wchodziła) i Aga siedziała w piwnicy z winem, z wejściem do altany-6 dni! :shake: Nic jej nie jest, nawet za bardzo nie schudła, tylko wody nie miała. Quote
Jola_K Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):odwiedzam Sisi. </p>Najstarsza kotka wróciła-okazało sie że u sąsiada zatrzasnęło sie okienko od piwnicy(musiała potrącić taką listwę jak wchodziła) i Aga siedziała w piwnicy z winem, z wejściem do altany-6 dni! :shake: Nic jej nie jest, nawet za bardzo nie schudła, tylko wody nie miała. o kurcze! jakie szczescie ze sie znalazla, 6dni bez jedzenia i picia to naprawde duzo, moze miala tam do czegos dostep? niesamowite.... my nadal szukamy domu dla Sisi, kociaki zwykle maja pierwszenstwo, a i ludzie wola male kotki niz duze wiec Sisi nadal bez domku, a w piatek konczy mi sie tymczas dla drugiej koci mamy i kompletnie nie wiem gdzie ja umiescic :(, pomocy, domek potrzebny na cito! gdyby Sisi znalazla to Fionka poszlaby na jej miejsce Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 a gdzie ona jest ogłoszona? Np.na miau jest? (ta działkowa kotka była spasiona więc brak jedzenia jej nie dokuczył za bardzo, wodę to chyba z tłuszczu sobie produkowała-jak wielbłąd;)) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Sisi wyżej siedź. dzieciakom zabrano dwutygodniowe czarne kocię-kocurek. Jeśi ktoś jest chętny-kocię do wzięcia:( Quote
Jola_K Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Sisi ma na miau watek (tytul ten sam) dom staly ciagle poszukiwany Quote
Puchatek Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 A propos tytułu to chyba tak średnio aktualny. Mam na myśli pierwszą jego część. Quote
Jola_K Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 zwykle zostawia sie pierwsza czesc tytulu by wiadomo bylo o jaki watek chodzi... ale moge zmienic ;) Sisi nadal w domku, zzyla sie ze swoja tymczasowa rodzina... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 a czy Królowa Sisi jest w ogłoszeniach na alegratka i e-oferty? Jeśli nie to ją wstawię tylko numer tele na pw proszę :p Quote
Seaside Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Jolu a nie ma szans żeby tam została?? :oops: :roll: :razz: Quote
Jola_K Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):a czy Królowa Sisi jest w ogłoszeniach na alegratka i e-oferty? Jeśli nie to ją wstawię tylko numer tele na pw proszę :p oglos prosze, nie jest aktualnie nigdzie ogloszona, dzieki Quote
Jola_K Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Seaside napisał(a):Jolu a nie ma szans żeby tam została?? :oops: :roll: :razz: narazie nie mam takich sygnalow,a chcialabym, to dobry domek Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 już jest na alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/638708_bialo_ruda_ksiezniczka_sisi_poznaj_jej.html i eoferty. Powodzenia księżniczko. Quote
Jola_K Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']już jest na alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/638708_bialo_ruda_ksiezniczka_sisi_poznaj_jej.html i eoferty. Powodzenia księżniczko. dziekujemy, czekam na liiiiczne telefony! Quote
Jola_K Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 telefonow brak, ale nie trace nadziei Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 no bo ludzie sie nie znają, nie wiedzą co tracą...:shake: Quote
Agnie Koty Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Jakie Sisi ma piękne bursztynowe oczy... Quote
Recommended Posts