Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Nigdy nie pomyslałam o ptasiej grypie , od dzieciństwa boje się ptaków tj. bliskiego kontaktu z nimi,:oops: .

moja strasza siostra tez boi sie ptakow, nie wiem czy to lek czy cos innego, ale do dzisiaj na przyklad nie dotknie pisklaka...
Ja zawsze mowie, ze dziecinstwo spedzilam "w szopie" ;) , dosc czesto bylismy u dziadkow a oni mieli gospodarstwo, a tam zwykle cale lato duzo sie dzialo: cielaki, prosiaki, male kotki, pieski, pisklaki wszelkiego gatunku, wracajac do domu zawsze mi mowiono ze smierdze obora, a jak mialo byc inaczej, jesli kilka godzin spedzalam przy zwierzetach? cieszylo mnie to niezmiernie! lazenie po drabinach, opieka kociakami na sianie, karmienie konia sianem (!), karmienie krow sianem (dostalo sie nie raz rozpedzonym ogonem!) ... oczywiscie wiekszosc tych zabaw byla zabroniona, ale zakazany owoc smakuje najlepiej... ;)

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jola_K napisał(a):
golebi nalezy sie obawiac ale tylko ze wzgledu na ptasia grype....

Niestety a właściwie na szczęście Jolu mylisz się. Z nieznanych przynajmniej mi przyczyn akurat gołębie nie chorują na ptasią grypę :razz:

Gołębi obawiam się tylko wtedy gdy siedzą wyżej ode mnie i są po obiedzie ;-)

Posted

Puchatek napisał(a):
Niestety a właściwie na szczęście Jolu mylisz się. Z nieznanych przynajmniej mi przyczyn akurat gołębie nie chorują na ptasią grypę :razz:

Gołębi obawiam się tylko wtedy gdy siedzą wyżej ode mnie i są po obiedzie ;-)

a ja ze wzgledu na obrzezki- co to za swinstwo mowie Wam, fuj! takie robactwo!

Posted

:loveu:
a ja mam taką kotkę podobną, tylko jest trikolor.Latem mieszka na działce, włóczy się gorzej niż kocur niekastrowany! Ostatnio poszła i nie było jej z 10 dni. Narobiłam zamieszania, ogłoszenia, telefony po lecznicach, nerwy zszarpane, a ona sobie wróciła szczęśliwa. Teraz znowu jej nie ma z 5 dni.:wallbash:

Posted

ech, znam te nerwy, gdy kot nie wraca do domu...
mam nadzieje, ze i ta koteczka wroci

kilka dni temu, podczas mojego wyjazdu, dostalam sms ze Sisi ma zmiane w okolicach ogonka, rozpoznano grzybice, na szczescie we wczesnym stadium i od razu podano jej odpowiednie leki, zostala tez zaszczepiona p/grzybicy
szukamy dla niej domku nadal...

Posted

odwiedzam Sisi.
Najstarsza kotka wróciła-okazało sie że u sąsiada zatrzasnęło sie okienko od piwnicy(musiała potrącić taką listwę jak wchodziła) i Aga siedziała w piwnicy z winem, z wejściem do altany-6 dni! :shake: Nic jej nie jest, nawet za bardzo nie schudła, tylko wody nie miała.

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
odwiedzam Sisi. </p>Najstarsza kotka wróciła-okazało sie że u sąsiada zatrzasnęło sie okienko od piwnicy(musiała potrącić taką listwę jak wchodziła) i Aga siedziała w piwnicy z winem, z wejściem do altany-6 dni! :shake: Nic jej nie jest, nawet za bardzo nie schudła, tylko wody nie miała.

o kurcze! jakie szczescie ze sie znalazla, 6dni bez jedzenia i picia to naprawde duzo, moze miala tam do czegos dostep? niesamowite....

my nadal szukamy domu dla Sisi, kociaki zwykle maja pierwszenstwo, a i ludzie wola male kotki niz duze wiec Sisi nadal bez domku, a w piatek konczy mi sie tymczas dla drugiej koci mamy i kompletnie nie wiem gdzie ja umiescic :(, pomocy, domek potrzebny na cito! gdyby Sisi znalazla to Fionka poszlaby na jej miejsce

Posted

zwykle zostawia sie pierwsza czesc tytulu by wiadomo bylo o jaki watek chodzi... ale moge zmienic ;)
Sisi nadal w domku, zzyla sie ze swoja tymczasowa rodzina...

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
a czy Królowa Sisi jest w ogłoszeniach na alegratka i e-oferty? Jeśli nie to ją wstawię tylko numer tele na pw proszę :p

oglos prosze, nie jest aktualnie nigdzie ogloszona, dzieki