Małgonia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Jakby Wam sie popsuł ten dysk z Biedronki to my mamy taki sam, Rico udaje ze go nie widzi, nic kompletnie sie nie interesuje nim. Nie poczuje jego braku, a Ermuś jakby za bardzo sie wgryzł to ucieszy się z reinkarnacji :D Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Witam A Erman czasami meczący potrafi być w tym zaczepianiu,choć jak pies na niego "warknie' to oczywiście odbiega (na 5 sekund ;)) Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Panna Cotta dzięki.To będziemy się jak co odzywać :) Er ma jeszcze drugi ale prawie zawsze rzucam mu na zmianę.Co dziwne spodziewałam się po tym biedronkowym,ze 2 dni nie przeżyje a tu jakoś się trzyma choć juz nadgryziony lekko jest Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Riculec tez czasem mnie zaskakuje co do wytrzymałości zabawek. Maskotki kupuje mu w Lempeksie. Ostatnio takiego oklągłego pluszowego kurczaka kupiłam za 2zł, i o dziwo on jeszcze zyje :D Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Ja odpuściłam z pluszakami bo Er najpierw przez 10-15 min nosi je dumnie po domu a potem w minutę rozpruwa na 1000 drobnych kawałków.A jak w środku są pocięte gąbeczki to on je jeszcze drobnej szatkuje :angryy: Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Rico traktuje ich jak przyjacioł. delikatnie memła, a jak niechccy rozwali to jest smutny :D Musimy wywalać to poza jego polem widzenia, bo raz wywaliłam do pieca, stał tam z 15 min i piszczał bo mu jego kumpla spaliłam. Quote
Pani Profesor Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 ja maskotek nie uprawiam, bo Pat niszczy i wyżera czasem kawałki ze środka, raz rzygnął watoliną i od tego czasu nie tyka takich rzeczy ;) a dysk z Biedry to badziew stulecia, dostałam od koleżanki, zęby odbite po pierwszym rzucaniu (Pat ma lekki chwyt), dysk obity, morda rozwalona (twardy plastik) i obecnie służy jako podstawka pod kwiatek :evil_lol: Quote
Amber Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Te dyski z biedronki już na pierwszy rzut oka przecież się do niczego nie nadawały. Frisbee dla psa nie może być ze sztywnego, twardego plastiku. Jeden chaps i morda rozwalona. Nie wiem co za cioł przeznaczył je dla zwierząt. Pies sobie może rozwalić psyk i regulaminowym dyskiem, a co dopiero czymś takim. Bezpieczne, tanie, wytrzymałe i do tego wcale nie najgorzej latające frisbee robi Trixie: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/trixie/152343 Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Amber']Te dyski z biedronki już na pierwszy rzut oka przecież się do niczego nie nadawały. Frisbee dla psa nie może być ze sztywnego, twardego plastiku. Jeden chaps i morda rozwalona. Nie wiem co za cioł przeznaczył je dla zwierząt. Pies sobie może rozwalić psyk i regulaminowym dyskiem, a co dopiero czymś takim. Bezpieczne, tanie, wytrzymałe i do tego wcale nie najgorzej latające frisbee robi Trixie: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/trixie/152343 ja kupiłam zeby zobaczyc czy pies mi sie tym w ogole zainteresuje, jakby sie zaciekail- kupilabym co dobrego. a tak to wiem ze Rico dyski ma w glebokim powazaniu i przynajmniej nie zmarnowalam kasy, ktora moge teraz przeznacztyc na cos lepszego :) Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 My mamy 2 ale ten zielony-z biedronki to jest używany głównie jak patyk albo "nagroda" za oddanie tego właściwego.Er zielonego nawet nie próbuje łapać w locie,a taki http://zooartykuly.pl/pl/gumowe/2470-trixie-dysk-frisbee-gumowy-dog-o-soar-mix-kolor-15cm-4011905335001.html (tylko różowy) jest ulubiony i fajnie lata.Zielonego to nawet prawidłowo nie umiem rzucić. Quote
Amber Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Panna Cotta']ja kupiłam zeby zobaczyc czy pies mi sie tym w ogole zainteresuje, jakby sie zaciekail- kupilabym co dobrego. a tak to wiem ze Rico dyski ma w glebokim powazaniu i przynajmniej nie zmarnowalam kasy, ktora moge teraz przeznacztyc na cos lepszego :)[/QUOTE] Ale wiesz, zabawę z dyskami zaczyna się od dysku miękkiego właśnie. Taki twardy plastik może tylko psa zniechęcić. Puszczałaś mu rollery czy szarpałaś się z nim? Dysk Trixie kosztuje niewiele, a jakość jest nieporównywalnie lepsza. Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Amber']Ale wiesz, zabawę z dyskami zaczyna się od dysku miękkiego właśnie. Taki twardy plastik może tylko psa zniechęcić. Puszczałaś mu rollery czy szarpałaś się z nim? Dysk Trixie kosztuje niewiele, a jakość jest nieporównywalnie lepsza.[/QUOTE] Jestem jeszcze laikiem w zabawkach :) Dysk był kupiony tak o, wiec na ten lepszy moze kiedys sie zdecyduje na razie w planach mam runningegg i konga- az wtyd ale jeszcze nie mamy. Poza ty moj kundel woli pluszaki i piłki. Szarpak jest "wow" raz na miesiac na 10 min. Quote
Pani Profesor Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 ja wiem, że te dyski są do dupy, dlatego bawił się nim tylko raz konkretniej ;) no ale rozwalił język więc służy jako podstawka pod kwiatek, z resztą nie kupiłam go, a dostałam. ja się czaję na fastback flex, też jest miękki i dobrze lata - rzucałam ;) Quote
Amber Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Te droższe "pro" dyski są wiadomo, fajne. Zawsze warto zainwestować choć w jeden, żeby zobaczyć różnicę. Ja mam Hero Super Aero 235 http://toys4dogs.pl/dysk-hero-superaero,id100.html teraz już mocno przerzuty, ale na dzień dzisiejszy nie planuje kupno nowego. Starczą mi te z Trixie :) Quote
Talia Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 My mamy dysk competition standard, ale żaden pies nie frisbuje więc wala się w ogrodzie. Kupiłam kiedyś dla Tiny, ale ona tak nakręcona jest na zabawki, że plastikowego shitu nawet złapać nie chce w pysk. :shake: Quote
Ty$ka Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 [quote name='Talia']My mamy dysk competition standard, ale żaden pies nie frisbuje więc wala się w ogrodzie. Kupiłam kiedyś dla Tiny, ale ona tak nakręcona jest na zabawki, że plastikowego shitu nawet złapać nie chce w pysk. :shake:[/QUOTE] Próbowałaś z materiałowym na początek? ;) Mój nawet coś tam nosił, a przecież zabawki w jego ząbki kolą :p Quote
Talia Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Miała materiałowy z trixie chyba. Ale jedynym celem jej zabawy było wyciągnięcie gumowej obręczy w brzegu frisbee. Ale Tina to ani piłek, ani szarpaków. Jedynie futrzakowe skóry i pluszaki. I to tylko w domu. Quote
Ty$ka Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 [quote name='Talia']Ale Tina to ani piłek, ani szarpaków. Jedynie futrzakowe skóry i pluszaki. I to tylko w domu.[/QUOTE] Identyko. Z Morusem sobie mogą łapki podać;) Quote
agutka Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Witanko :) biała za to kocha tylko sznurki :diabloti: Quote
Erykowa Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 Witam a właściwie dobry wieczór :)Padł mi całkiem mój modem i podłączyłam jak kiedyś zastępczo playa.Kiedyś-chyba w zimie hulał ekstra a teraz porażka :( Strona otwiera mi się 5 min i to taka bez zdjęć.Mam trochę nowych chłopaka i chętnie bym oglądnęła Wasze ale muszę się uzbroić w cierpliwość-a na razie mi jej brakuje :placz:.Liczę,że za kilka dni się przyzwyczaję i uda mi się powstawiać a przede wszystkim pooglądać co u Was Quote
Erykowa Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Strona ładuje mi się nadal z 5 min a wstawienie zdjęcia to porażka.U nas nadal remont i długie spacery popołudniami.Tylko zdjęć zdecydowanie mniej-spacerowych bo prawie codziennie popołudniami leje i boje się brac aparat,żeby mi go nie zalało.Mam jeszcze taki mały-do kieszenie ale nie mam pojęcia gdzie posiałam ładowarkę :( A ściernisk pełno dookoła ,Er uwielbia po nich buszować także i zdjęcia by były ładne.Tylko zastanawiam się czy sobie krzywdy na tym nie zrobi? ...czekałam z 15 min na załadowanie się zdjęcia...odpuszczam.Mam nadzieję,ze uda mi się zaglądnąć do Was Quote
agutka Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 ja za to mam zdjęć multum a wstawić nie mogę :roll: Po krzakach jedynie to się cały obedrze :evil_lol: Quote
Recommended Posts