Erykowa Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Ale tam to zupełnie inna liga bo to ziemniaki ;) czyli zimnokrwiste a tu oba gorącokrwiste/wierzchowe Tamte to są jak...mastify ;) Quote
agutka Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 o widzisz ;) tego drugiego podrzuciłabym do zimnokrwistych ;) a kojarzysz jak ten konkurs się nazywa? Quote
Erykowa Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Ja nigdy takich zawodów nie widziałam ale ogólnie takie ciagnięcie drzew/bali to "zrywka konna" więc pewnie i jakies takie zawody są Ale tam to ziemniaki typu arden perszeron czy belg zdj.z internetu i one ważą ponad tonę a quarter to z 600 kg max :) Quote
BlackDream Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Wpadam się przywitać, bo ostatnio tylko po cichu podziwiałam :) Quote
Amber Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Folbluty są the best. Tylko z charakteru pogrzane. Ale to jak i dobki <3 :P Quote
agutka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 taki belg to bajka :) moje ideały końskie :p perszeron należy do najwyższych koni? Quote
Erykowa Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 agutka Clydesdale są wyższe ale smuklejsze i pewnie jeszcze bardziej Ci sie spodobają ;) Amber właśnie uważam,ze to najlepsze porównanie obie rasy długonożne i z ADHD,elektryczne Quote
agutka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 o właśnie :p a czemu mi się pomyliło z perszeronem to nie wiem :p Quote
Erykowa Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Bo perszerony mają tą przewagę,że są siwkami.A jak wszem wiadomo siwki najpiękniejsze ;) Wracając go głownego tematu ;) Erman ze swoją ulubioną zabawką-o dziwio jeszcze jej nie zmasakrował,ale to pewnie dlatego,że od razu po zabawie,ku jego rozpaczy zabieram ;) I dzisiejsze poszukiwanie wiosny-było pięknie.A na wtorek zapowiadaja u nas śnieg :( Quote
agutka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 witanko :) Widzę wiosna pełną parą , oby zima jeszcze nie zaskoczyła :p Erykowi chyba pasuje taka pogoda ;) Quote
angineuuka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 U mnie też dziś było wiosennie, tylko ja w łóżku :p Quote
Naklejka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Angi, nie było wiosennie, wypizgało mnie strasznie i wszędzie błoto po kostki :P Quote
angineuuka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Z domu wyglądało wiosennie :P a błoto jak błoto. Quote
agutka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Angi ty się nie przejmuj ;) ja 3 tygodnie straciłam ze swojego życiorysu :p Quote
Guest TyŚka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 O, fotki :) Jakie ładne. I jaka trawa zielona... tzn. bardziej zielona niż u nas ;D Quote
Chesti Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 A na wtorek zapowiadaja u nas śnieg :( O jesuuuu... nie strasz. Ja śnieg lubię - ale w zimie, a marzec to już dla mnie wiosna :-P BTW Jaki koński odpowiednik ma Beagle? Są jakieś łaciate, świrnięte kucyki? ;D A folbluty uwielbiam <3 Jak jeszcze jeździłam do "mojej" stadniny to był tam taki jeden delikwent (niestety prywatny) - mogłam się na niego gapić godzinami. Quote
Erykowa Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Hej Ja tez liczę ,że śniegu nie będzie i juz wiosny szukam.A dziś nam tak z Ermanem dolało,że po przyjściu mogliśmy się "wykręcać" ;) Jęśli chodzi o konia=bigla to nie wiem czy mój pomysł na porównanie będzie dobry ale bym je połączyła z konikami polskimi ;) Nie duże,krępe i uparte ;) tzn fajnie współpracują z człowiekiem ale tylko jak chcą ;) Jak im się włączy ich upór to nie ma przebacz ;) A i hucuł -maścią by się nadał ;) bo może być srokaty Quote
Chesti Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Też nam dolało. Łaciaty oczywiście niewzruszony ( bo póki nie ma wiatru to każda pogoda jest świetna ;)) a ja klęłam ile wlezie. Deszcz to jeszcze pikuś, najgorsze jest błoto. tzn fajnie współpracują z człowiekiem ale tylko jak chcą ;) Jak im się włączy ich upór to nie ma przebacz ;) Hahahahaha i wszystko w tym temacie :D Quote
Erykowa Posted March 3, 2015 Author Posted March 3, 2015 No i jak zapowiadali tak się stało.rano biało,na aucie czapa sniegu nawet trawa całkiem na ogródku przykryta.A teraz wszystko sie stopiło,słonko tylko podłoże wciągające przez to.Masakra a tak fajnie obsechało.I spacer w pola musimy na jakies 2 dni odpuścić bo grząsko strasznie Quote
Chesti Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Nooooo... powiem Ci, że jak wczoraj rano wyszłam z psem i zobaczyłam tą biel to pierwsze pomyślałam o Tobie :D Dziś jest tak syfiaście, że latanie po polach odpada :| Co najwyżej możemy sobie podreptać dróżką między polami... ech Quote
Recommended Posts