agutka Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 o błotko ;) ja tam lubię jak moje pieski w błotku pałaszują ;) chyba ze spacerek był mega krótki i braknie czasu na czyszczenie :megagrin: Konwalia jest moją faworytką, jest piękna i z powabem :) Quote
BlackDream Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Te mgliste zdjęcia są przepiękne, lubię takie klimaty. I jeszcze konie wyjątkowo się na takich prezentują. Patrząc na Ermana muszę powiedzieć, że coraz bardziej oswajam się z naturalnymi dobkowymi uszami :smile: Wycieczki w obcych terenach to jedna z moich ulubionych rzeczy w życiu :loveu: niestety niezbyt często mam tę przyjemność. Co do taplania, to moje dziewczyny w błotnistych kałużach się nie pokładają, ale ze względu na nikczemne rozmiary wystarczy, że po takich pobiegają i są upaćkane po uszy :eviltong: Quote
Erykowa Posted October 21, 2014 Author Posted October 21, 2014 Ja w ogóle lubię takie mgliste poranki tylko,żeby potem słoneczko wyszło a nie tak się wszystko kisiło ;) i z nową ,ukochaną zabawką ;) Quote
Erykowa Posted October 21, 2014 Author Posted October 21, 2014 Staram się,przynajmniej na razie,żeby dużo i wysoko nie skakał ale ciężko jest ;) I aż nie chce mi się wierzyć,jak ten czas zapitala.Tak niedawno przyjechał do nas,miał 5 mieś.i wydawało mi się,ze nie doczekam się aż będzie miał rok. A tu w sobotę chłopak już 11 mies.skończył ! Quote
marta1624 Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 O to już duży chłopak! Świetne fotki :loveu: Quote
agutka Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Niedługo dorosły chłopak będzie ;) Czas leci okropnie szybko ... w styczniu stuknie nam 2 lata z Ledziną a co za tym idzie? 2 lata starszy pies :( Quote
Erykowa Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 No właśnie,jakoś wydawało mi się,ze to wszystko dłużej będzie trwać :( Mamy z Ermanem mały problem z agresywnymi psami.Na szczęście spotkaliśmy na razie takie tylko 2 razy ale ewidentnie ani ja ani on nie wiemy co robić ;) Kiedyś z mieś/dwa temu doskoczył do nas lablador w ewidentnie nie pokojowych zamiarach.Leciał od razu z zamiarem ataku-najeżony z wystawionymi zębami(właściciel próbował go odwołać ale kiepsko mu szło ) delikatnie złapał Ermana i odbiegł.Er zupełnie zgłupiał i nie wiedział co się stało.Obrócił się do jego,zaczął machać ogonem i popiskiwać-jak zawsze gdy chce się z psem pobawić.Piez znów podleciał i próbował ugryźć i uciekł.Tym razem Er podkulił ogon i widziałam,ze sam nie wie czy się bawić czy uciekać.Na szczęście w końcu właściciel psa odwołłl.I wczoraj to samo.Z tym,ze tym razem zaatakował nas jakiś maluch,co Erykowi pod brzuchem by przeszedł a ja miałam porządne glany więc wiedziałam,że jak będzie groźnie to sobie poradzę. Z tym,że On potrafi się postawić.Bo mamy w sąsiedztwie bernardyna z którym się nie cierpią.Tzn beniek rzuca się na wszystkie psy przechodzące wzdłuż jego płotu i tam Erman ewidentnie jest gotowy do walki,rzuca się na niego i nie ma zamiaru ani uciekac ani się bawić. I kilka zdj. Quote
Erykowa Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 I nasze ostatnie znaleźisko spacerowe jak się chce pić to wodę się znajdzie ;) Quote
Guest TyŚka Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Współczuję takich spotkań z psami. Zdjęcia na oponie super :megagrin: Quote
Leokadia Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Ależ mu się sierść błyszczy! Fantastycznie chłopak wygląda :loveu: Quote
marta1624 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Oj, z psami również nie zazdroszczę :( Zdjęcia w oponie- super :loveu: Jaki dostojny jak siedzi :) Quote
Amber Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Ja to się zawsze bardziej boję o takie pieski niż o nas haha :evil_lol: Coraz bardziej proporcjonalny ci się robi chłopak. Może nawet głowa urośnie do uszu kiedyś :mdrmed: Quote
agutka Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 ER na jednych fotkach wygląda jak szczenior a na drugich jak dorosły facet ;) Nienawidzę agresywnych podbiegaczy!! Wiem jak to potrafi zepsuć psa który później większość psów bierze za wrogów :lookarou: Quote
Erykowa Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Dzięki dziewczyny. Opony są super,ale mąż mnie uświadomił,ze to może krosowcy-pełno ich w okolicy mogli sobie poustawiać,żeby ćwiczyć skoki-mam nadzieję,że się tam nie spotkamy ;( Amber może robi się jakiś kształtny ale nie wierzę,żeby kiedyś urósł do tych uszu-chyba by dogiem musiał zostać ;) Coraz częściej żałuje,że jak go braliśmy nie miał ciachniętych ;) Agutka ,dokładnie.Ja widzę go jako takiego szczeniora,młokosa albo z maślanym albo z figlarnym wzrokiem.A jak czasem trafi się zdjęcie to się zastanawiam co to za dorosły i o niezbyt słodkim spojrzeniu pies ;) Wiecie co dziś zrobił "głuptasek"? Chciał wskoczyć na trampolinę tylko nie trafił w wejście i odbił się od zabezpieczającej siatki :eek3: Quote
Amber Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 No cóż, teraz to jest serio śliska sprawa z kopiowaniem czegokolwiek w PL więc ciesz się, że chociaż ogon ma obcięty ;) I naprawdę coraz fajniej ta głowa wygląda. Jest zdecydowanie lepiej niż było ;) Quote
Leokadia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Aj tam, teraz i starsze psy tną, wszystko przed wami, jak się głowa nie rozrośnie :siara: :megagrin: Quote
Amber Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 To nie jest takie proste ;) Teraz cięcie musiało by być bardzo krótkie, bo dłuższe uszy już niekoniecznie by stanęły. Siostra Jariego była kopiowana chyba w wieku 2 lat, po bójce z amstaffem i wiem jak to wygląda... Tak sobie ;) Quote
Leokadia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Co jak co, ale to krótkie już chyba nawet lepsze od kłapouchów ;) Quote
Amber Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Nie zawsze :evil_lol: http://i.imgur.com/4eq9fIM.jpg http://www.gulfcoastdobermanrescue.org/misc-images/Ears11.jpg http://www.thestudiobphotographyblog.com/wp-content/uploads/2011/10/DSC_6788.jpg Nie każdy wet potrafi dobrze skopiować ucho, to jest sztuka. Zresztą teraz jest zakaz więc można sobie gdybać. Quote
Leokadia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Zakaz zakazem, ale fajnego weta nie tak trudno teraz znaleźć...jeśli sie wie gdzie pytać :siara: Quote
agutka Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 ale jak pisze Amber ze sztywnej chrząstki "z gówna bata nie ukręcisz" (przepraszam za ripostę) nawet dobry wet z praktyką nie da nam gwarancji że ucho stanie a dobek z uchem asta średnio- mizernie się prezentuje ;) Niema co kombinować w późniejszym wieku psa jak w przypadku dobermanów czy dogów gdzie cięte ucho jest długie. Dla mnie Er jest uroczy z uszami :loveu: Quote
Erykowa Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Dzięki Agutka .Oczywiście nie mam zamiaru teraz mu tego robić.A jeszcze patrząc na zdjęcia od Amber to już w ogóle :niedowia: .Wole takiego kłapciaka ;)Ja wiem,ze to kopiowanie to "kaleczenie" ale ciesze się,ze ogon krótki bo wiem jak boli oberwac takim długim a Er jak wspominałam 0 delikatnosci to oprócz siniorów od jego łba-ładnych okragłych miała bym pewnie jeszcze pręgi od ogona :evil_lol: a to tylko z radości i miłości Jeszcze w ramach ciekawostki,napiszę,że w moim miasteczku dużo ludzi boi się/respektuje bardzo Ermana(choć Ci co nas poznają bliżej zmieniają zdanie).Dla mnie dobek kłapciaty to taki misiek,cięty to rozumiem.Ale dowiedziałam się,że z 10-15 lat temu jak była moda na dobki-nie mieszkałam tu wtedy,to w miescie było ok 8 dobermanów i wszystkie takie,ze ludzie uciekali jak je spotykali nawet na smyczy :question: Do tego załamałam sie ostatnio i chyba wybiorę się do szkoły.W zesz.tyg.dzieci w klasie mojej córki ( II kl SP) miały narysowac swoje zwierzatka.Córka narysowała Erka i oczywiście podpisała "Erman-doberman'.Na co pani-którą do tej pory bardzo lubiłam i ceniłam,ponąć wygłosiła pogadankę jakie to dobermany straszne,mordercy,ze nigdy nie wiadomo kiedy zaatakują,nie wolno sie dzieciom zbliżać.Że trzeba mieć pozwolenie bo to bardzo agresywna rasa itp...moje dziecko jak wyszło ze szkoły i miało oczy jak spodki :question: Ja rozumiem,że jest to rasa na która trzeba uważać ale taka akcja mnie mocno zdziwiła.Rozumiem pogadankę ogólnie o psach i ,ze na każdego zwłaszcza obcego trzeba uważać itp .Teraz juz całkiem przestałam się dziwić,ze u nas to taki morderca skoro od podstawówki takie wieści im wpajają W pewnym sensie chciałam psa co wzbudza respekt więc się cieszę ale nie panikę Quote
Recommended Posts