Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]Może się przyda:

Emilka - mała, kochanasunia o wielkim serduszku
[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]Emilka to młoda, drobna sunia, o subtelnej, „klasycznej” psiej urodzie i wesołym, przyjaznym usposobieniu.
Jej początki w schronisku były nieciekawe; wycofana i nieufna bała się zbliżyć do człowieka. Z czasem poznała pozytywne strony tego międzygatunkowego kontaktu – smaczki i głaszczące dłonie. I wtedy Emilka rozkwitła: z zalęknionego pieska przeistoczyła się w wielkiego przytulaka i uroczą pieszczoszkę. To typ prawdziwej przylepy; kiedy dopcha się już do ludzkiej ręki, mogłaby tam spędzać długie godziny, pieszczot nigdy dość! Emilka jest bardzo żywiołową suczką,uwielbiającą wspólne harce i zabawy. Jest bardzo towarzyska i kontaktowa, to sunia lgnąca do człowieka, zapatrzona w niego i bardzo mu oddana, całą sobą poszukująca tego jedynego, ukochanego, takiego „na zawsze” swojego człowieka.
Jeśli potrzebujesz przyjaciółki na dobre i złe, wiernej i oddanej – Emilka to właśnie ten pies, którego szukasz.
[/FONT]

Posted

Emilka nasza syrena alarmowa, może ją trzeba ogłaszać jako chcesz być pewien że nie okradną cie w nocy, zaadoptuj Emilkę, poinformuje cię o najmniejszym szmerze spod kołdry :evil_lol:

Posted

Emi pojechała wczoraj do Łańcuta. PAństwo przyjechali na spacer ale koniec końców stwierdzili ze nie ma co czekać do końca sierpnia jak ustalono bo upały a poza tym dzieciaki strasznie prosily. Pani dzwoniła wczoraj wieczorem, Emi całkiem nieźle zniosła podróż, tylko lekko popiskiwala, sucha karma niet ale pani mięsko z ryżem juz szykowala. Emi trochę polazila po domu i jak jedli to poszła się położyć do innego pokoju wiec póki co histerii nie ma. Jak będzie ok, końcem sierpnia pojedziemy na wizytę poadopcyjną.

Posted

Usunęłam Emi z kundelkowej strony i skopiowalam sobie tekst w razie powrotu, tfu, tfu.

[FONT=Arial]Emilka
[/FONT]

[FONT=Arial]Emilka to młoda, drobna sunia, waży 11kg. Jej początki w schronisku były nieciekawe, wycofana i nieufna bała się zbliżyć do człowieka. Z czasem poznała pozytywne strony kontaktu z człowiekiem - smaczki i głaskające dłonie. Znaleziona z ostatnio adoptowanym Rudim. Tworzyli bardzo zgrany duet, wzajemnie wspierali się w trudnych dla siebie chwilach, na pewno bardzo pomogli sobie odnaleźć się w nowych schroniskowych realiach. Rudi pojechał już do domu, teraz czas na Emilkę. To bardzo żywiołowa suczka, lubi wspólne harce i zabawy w berka. Typ prawdziwej przylepy, kiedy dopcha się już do ludzkiej ręki mogłaby tam spędzać długie godziny, pieszczot nigdy dość.
Jest bardzo kontaktowa - świetnie dogaduje się zarówno z ludzkim jak i psim gatunkiem.
Jeśli potrzebujesz przyjaciółki na dobre i złe, Emilka to właśnie ten pies którego szukasz.

Emilka przebywa w Boguchwale . Oczywiście jest zaszczepiona i odrobaczona .

Kontakt w sprawie adopcji : Karolina 698 693 904
[/FONT]

Posted

wczoraj dzwoniła do mnie Pani Emilki w sprawie sterylizacji z pytaniem, czy mogłaby ja zrobić w Łańcucie na koszt naszej gminy. Wytłumaczyłam jak sytuacja wygląda, będzie kontaktować sie z Justynką kiedy ta wróci. Ogólnie jest lepiej, mniej popiskuje, zaczyna przyzwyczajac się do pojedynczego wychodzenia domowników. Parę razy na krótko została sama w domu i babcia piętro niżej nie skarżyła się, więc chyba źle nie było. Byli tez na jakims wyjeździe i Emilka sprawowała się wzorowo.Teraz starsze dzieciaki wyjeżdżaja na wakacje, zostaje tylko najmłodsza córka i przyjeżdźa do niej druga babcia na ten czas, więc Emilka będzie miała nowe towarzystwo. Pani mówila że nasza Karola zaopatrzyla ją w lektury i powoli zagłębia się w tajniki posiadania i prowadzenia psa.:lol:

Posted

[quote name='Agula99']No nie wiem czy czas na zmianę jak są problemy :shake:[/QUOTE]

wydawało mi się ,że Karola napisała o tym , ale nie widzę teraz tego postu
ale z tego co pamiętam , to rzeczywiście nie ciekawie ..

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...