Xxxxxxxxxxxx Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 (edited) Mam nadzieję, że takiego tematu nie ma. A więc tak jak w temacie. Wstawiajcie fotki goldenów które są w waszym typie. W moim typie są psy: Dewmist SILK SCREEN http://www.creedence-clearwater.de/images/justin06061.jpg Catch the Wind JUSTIN AMOR Bismilahi http://www.riavela.com/album-Dobby-31-grande.jpg LUCKY MAN de Ria Vela Galans KERNEVAL Moondust OSTI O'SHEA AGENT Lorwet FUNT Gordius Narazie to wszystkie psy które mi przychodzą do głowy jak mi się jeszcze o jakimś przypomni to napiszę Edited May 5, 2014 by go|denk@! Zbyt duży rozmiar zdjęć Quote
Wiza Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Lucky man nie jest noscielem, a jego przodek był. w mokm typie: Moondust Osti o 'Shea Fairy Jack is Friendly no i Lucky Man, czyli Dooby http://www.riavela.com/album-Dobby-31-grande.jpg Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 [quote name='Wiza']Lucky man nie jest noscielem, a jego przodek był. w mokm typie: Moondust Osti o 'Shea Fairy Jack is Friendly no i Lucky Man, czyli Dooby http://www.riavela.com/album-Dobby-31-grande.jpg Fairy Jack is Friendly też jest piękny w moim typie Quote
Tollerka Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Psy które mi się podobają to...: Exquisite the Dream Team Tooske van 't Aambeeld Nie jestem zagłębiona "w goldenach" ale poszukałam i wyłowiłam psy które mi się podobają. Znalazłam też takiego "łaciatego" goldena w rodowodzie któregoś z psów które oglądałam :crazyeye: Wiem że to też trochę efekt światła ale nie całkiem. Quote
s.bourignon Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Kurcze, napisałam dłuuugiego posta, wraz z opisem jaki pies mi się podoba, a tutaj wylogowało mnie. :placz: Cóż, chyba zostaje mi tylko napisać, że wyróżnię się wśród Was, ponieważ ja wolę całkiem inny typ goldena - taki "goldeni". :lol: Z tych piesków, które podaliście to mi się podoba tylko Galans Kervenal (choć i tak jest za ciężki jak dla mnie), pies z Ria Veli (lepiej wygląda aktualnie, gdy jest troszkę bardziej "Dojrzały"), oraz Silk Screen z hodowli Dewmist (ewentualnie, ponieważ wymieniam pieski, które podobają mi się tylko z tych co Wy pokazaliście, ja mam trochę inny typ). Ritzilyn Cockney Robin Zampanzar Always You Glitters Flashabout (młodziutka suczka) Ritzilyn Rick O'Shay Goldenlines Dirty Dancer Quote
Gazuś Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='go|denk@!']Aha to fajnie że nie jest nosicielem Tak to jest jak się ma nie sprawdzone informacje. Dokładniej - nie wiadomo, czy jest nosicielem :-) Polecam jakąś lekturę o dziedziczeniu tej choroby. Quote
uchmanek Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 moj typ goldena wcina wlasnie moje kapcie ;) Quote
Ria Vela Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Hello There!, I am Paloma, Ria Vela Kennel Breeder, I dont speak polish, can somebody explain to me what is wrote about by dog Lucky Man in this posts? Thanks a lot in advance, Paloma Quote
Gazuś Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Hello Paloma! In this theard about Dobby : user go|denk@! : "LUCKY MAN de Ria Vela jak dla mnie piękny pies, ale słyszałam że jest nosicielem PRA, a szkoda. " - In my opinion beautifull dog, but i heard that he is carrier a PRA gene. [SIZE=2]user Wiza : "Lucky man nie jest noscielem, a jego przodek był." Not he, him ancestor was. All theard is about beautifull dog's which we like ;-) KasiaG Quote
Ria Vela Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Hello, thanks for the fast reply. I am Lucky Man owner...he has ERG (Electroretinography) for PRA is FREE I am Zampanzar Always You owner, his father ...ERG for PRA is FREE Grandfather is Scrabble...he dead with 11 years old...Free of Eyes problems... I am Toscane owner, his mother, ERG for PRA FREE, and from a totally FREE line. The carrier (Not afected) was Waterloo Rock Around the Clock (Sire of many many dogs in many many pedigrees in Europe) he is Dobby´s Grand-Grand father, far away in pedigree and there are many open blood lines after then...Dont think speak abou PRA with my dog is correct or true...:shake: Dont you think? If we strat to look for problems far away in pedigrees we will find a lot and all dogs can be carriers! Thanks any way for the great words about him. Best wishes, Paloma Quote
Gazuś Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 I know that You'r dogs have test (PRA, HD, ED), I really like You're dog. Unfortunately, some people don't know nothing about You're, but they chat... It's forum for everyone and nobody controls other users :( I'm apologize in Pole's names. Best wishes too, and congratulations great dogs :-) Kasia Quote
s.bourignon Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 go|denk@ i Wiza - proponuję zatem wykasowanie wypowiedzi o rzekomej chorobie Dobby'sa (Lucky Man de Ria Vela). To jednak forum publiczne i nie możecie pisać o czymś, nie mając sprawdzonych infromacji... Bo może dojść do takich nieporozumień jak to. ;) Nie warto też mącić w głowach ludziom... // go|denk@! and Wiza - Now I suggest cancel statement about pretendend Dobbys PRA. This is a public forum and You can't write about not check informations... [SIZE=1]Sorry for my english... it isn't very well... :shake: Paloma - You have very nice dogs - in particulary Ritzilyn Rick O'Shay - he's amazing. Congratulations. :) And all the best!! In life and shows! Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Dobra wykasuje, ale chciałam także powiedzieć, że to jest plotka którą słyszałam (w jakimś temacie na tym forum niestety nie pamietam jakim) i nie byłam na 100% pewna czy to jest prawda więc bardzo przepraszam właścicielkę psiaczka. Oczywiście tak jak wszyscy bardzo gratuluję wyhodowania tak pięknego psa i życzę równie pięknych, udanych miotów w hodowli oraz wielu sukcesów na wystawach!! [SIZE="1"]Czy mógłby ktoś moje przeprosiny oraz gratulacje przetłumaczyć dla pani Paloma'y Quote
ligea Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 go|denk@! napisał(a):Dobra wykasuje, ale chciałam także powiedzieć, że to jest plotka którą słyszałam (w jakimś temacie na tym forum niestety nie pamietam jakim) i nie byłam na 100% pewna czy to jest prawda więc bardzo przepraszam właścicielkę psiaczka. Oczywiście tak jak wszyscy bardzo gratuluję wyhodowania tak pięknego psa i życzę równie pięknych, udanych miotów w hodowli oraz wielu sukcesów na wystawach!! [SIZE="1"]Czy mógłby ktoś moje przeprosiny oraz gratulacje przetłumaczyć dla pani Paloma'y From goldenk@ To Paloma: I'll erase previous entries, but I'd like to mention, that it was the rumour I heard somewhere in Dogomania (in some thread here, but don't remember, in which), and I wasn't 100% sure whether it had been thruth. So once again I would like to appologise the owner of Doggy. Of course I'd like pass my congratulations about so beautifull dog, I wish You further successses as a breeder Quote
Ria Vela Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Thanks again for your words, I understand in forums and chats people speak without know 100% what are saying...can happen to everyone, also to me! But i get scared somethimes because when you win, many people likes to speak bad about your dogs (they dont have nothing else to do...poor people) and many times i find these things in internet. In this case i am happy to see is just a person who wasn´t sure about and just give that info without bad intention. Best wishes to all, if you need anything or any help about the beed i am here! Paloma www.riavela.com Quote
cuciola Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Hello Paloma, nice to meet You! one my friend that lives in Italy (like me) will buy a female pupy from your kennel! :) the parents are: Trouble in Paradise de Ria Vela and Ritzilyn Rick O'Shay they are so beatutiful!!! look here: http://www.inseparabileforum.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25122&whichpage=1 :) Quote
Wiza Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 a ja nie moge nic Palomie napisać ;( Przetłumaczcie jej że ma piękne psy zwłaszcza Rastyego i Doobiego. Quote
manifesto Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Odchadzac juz od tematu chorob lub ich braku, goldenka@, psy ktore wstawilas sa w roznym typie :cool3: A o typie mozna mowic gdy cos, oprocz tej samej rasy, laczy dane psy, prawda :P ? Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 manifesto napisał(a):Odchadzac juz od tematu chorob lub ich braku, goldenka@, psy ktore wstawilas sa w roznym typie :cool3: A o typie mozna mowic gdy cos, oprocz tej samej rasy, laczy dane psy, prawda :P ? W temacie chodzi o to jakie psy z rasy nam się podobają. Każdy psiak jest inny ale mimo wszystko można określić to iż jedni lubią psy o takiej budowie a inni o innej itd. A najlepiej to pokazać wstawiając fotki danych psiaków, które się podobają najbardziej. A wiem że jeśli chodzi o goldeny to są 2 typy angielski i amerykański. A w temacie napisałam typy gdyż nie wiem jak inaczej to nazwać. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Wiza jeśli chodzi Ci o Euro & Hr Jch.Ritzilyn Rick O´Shay to nie Rasty tylko Dasty :) Quote
manifesto Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 go|denk@! napisał(a):W temacie chodzi o to jakie psy z rasy nam się podobają. Każdy psiak jest inny ale mimo wszystko można określić to iż jedni lubią psy o takiej budowie a inni o innej itd. A najlepiej to pokazać wstawiając fotki danych psiaków, które się podobają najbardziej. A wiem że jeśli chodzi o goldeny to są 2 typy angielski i amerykański. A w temacie napisałam typy gdyż nie wiem jak inaczej to nazwać. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Typy to nie tylko angielski i amerykanski;) Mozna okreslic dziesiatki typow i podtypow, a zdjecia psow ktore wstawilas zupelnie nie okreslaja "o jakiej budowie" lubisz psy, gdyz pomimo ze sa przedstawicielami tej samej rasy diametralnie sie roznia. Gdybym Cie zapytala CO konkretnie Ci sie w tych psach podoba, pewnie nie umialabys powiedziec, prawda?;) Quote
Recommended Posts