Aga i Eto Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 od niedawna wraz z moimi bratankami zamieszkał u nas mały chomik .. a ja z przerażeniem obserwuję że eto ma do niego jakies zapędy .. dałam mu powoącha tego chomika (trzymałam go na dłoni lekko zakrywjąc drugą dłonią) ale tak koniecznie chciał go lizać że wsadzilam go z powrotem do klatki .. wlasciwie do akwarium.. no i jak mnie nie ma w domu a sa wszyscy inni to eto go ignoruje .. ale jak ja sie pojawiam to zaczyna go obsewować .. a wczoraj wyciąnął z akwarium domek chomiczy i rozlożył na kawałki.. na szczęście chomik spał pod domkiem i został w akwarium.. staram sie nie dotykac chomika ani nic ,, zeby eto nie czuł sie zazdrosny .. ale nie wiem co robić ? może powinnam kupić taką klakę chomiczą zamykaną żeby sie eto dosta nie mógł .. akwarium stoi wysoko nad ziemię na komodzie 1,20m... Quote
14ruda Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Oj żeby nie zwalił akwarium.My mamy krórika:diabloti: .I Aicha nic mu nie robi,bo zna go od szczeniaka:cool1: .Poza tym krórik jest większy:razz: .I lizaniem mu krzywdy nie zrobi.Czasem go tylko ciąga na wycieczki po pokoju w klatce(ciąga kocyk spod klatki i tym samym klatke).:mad: :evil_lol: Jak była młodsza i miała rożne dziwne zapędy do krórika po prostu kazałam jej stanowczo odejść od klatki.Teraz już nie ma problemu. Klatka dla chomika na pewno jest lepsza,zwłaszcza z pieterkiem:cool3: .Chomik może sie wtedy powspinac,pozwisać-chomiki to lubią:razz: (miałam kiedyś momiki:cool1: ).W akwarium nie ma tyle możliwości.Tyle,że wiszący sobie chomik moze psa zainteresować.Dla niego to coś nowego,jakies małe włochate,nie szceka,nie bawi się,pachnie inaczej-trzeba by spróbowac.:mad: :evil_lol: Quote
Nanami Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Hm... My mamy swinke morska. I nadopiekuncza sunke. I oba sie znaja od maluszka, swinka była pierwsza o pare miesiecy... Swinka lata po pokoju, a Kaza jej pilnuje i próbuje wylizywac doopcie, chyba mysli, ze to taki jej mały włochaty szczeniaczek, na co swinka sie odgryza. A potem Kaza idzie lezec, a swinka sie zakrada niby po kryjomu i próbuje jej pazury gryzc, Kazie znaczy sie. Tak sie moje wariaty kochaja... Ale sporo czasu mineło, zanim odwazyłam sie je puscic razem, byłam juz pewna, ze Kaza sie słucha przy małym futrzaku i nie ma złych intencji wobec niego. Quote
marmara_19 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ja po 1 proponuje aby zmienili akwarium na klatke.. zdrowiej i fajniej dla chomika.. nalezy etz uwazac z trocinami bo moga uczulac;/ fajne sa "drewienka" chipsi chyba.. ale cena kosmiczna.. ja swojemu szzcurasowi sciele podloze piaskiem dla kotow:Djest czysciutko i nie smierdzi;p i tez mysle, ze przez kraty bedzie latwiej zwierzakom sie poznac.. Alfa moja mysyz znala... chomiki tez.. drapala je lapka:Dalbo wachala im tylki;/, pozniej byl szczur1.. bawily sie razem.. Baks szczura olewal.. bal sie go.. pozniej maly niespelna 3 meisieczny ckein robil mi ok 4 rano pobudki.. juz po byciu na dworq.. bo an szczura trzebabylo szcekac:d i tez szzcur biegal po pokoju i psy rowniez:d teraz mam nwoego szzcura.. dzikusa.. cekina chce zjesc:d ale zarowno on jak i psy moga byc luzem:D Quote
malaSilky Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Co do klatki to swietny pomysl ;) Jogi sie spotkal juz z chomikiem ,ale od kad Sybi [ch. Syryjski juz nie ma go wsrod nas:-( ] ugryzl go w nos to jak widzi male zwierzeta to sie marszczy wiec musze uwazac, a co do Silky to ostatnio zobaczyla chomika [kolezanka pojechala na wakacje i mi go zostawila na jakis czas] to go powachala poszczekala i stwierdzila ze jest malo interesujacy:evil_lol: Quote
Recommended Posts