Heraklito Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 (edited) Witam, jestem tu nowy, ale forum przeglądam od paru miesięcy. Cenie sobie wszystkie rady :) Mam pytanie odnośnie gryzienia. Mój Twix kundelek, na ogół jest spokojny, jak śpi i ma przerwy w gryzieniu :P ale jesli ktos do mnie przyjdzie np. tesciu, albo kumpel to kładzie się na plecy i w trakcie głaskania merda ogonkiem i nie reaguje "zębami", natomiast kiedy ja się zabieram to zaczyna podgryzywać. Nie wiem z czego to wynika. Nie wiem czy ja jestem od karmienia i dawania komend czy o co chodzi? Pytanie laickie i może ciężko zrozumiałe ale nie wiem jak to ująć w słowa konkretyzując. Za każda odpowiedź, tą najbardziej sensowną. Dzięki ;) Edited June 16, 2014 by Heraklito Quote
Bandyta Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Po prostu pozwalasz na to i uznał, że właśnie w ten sposób się z nim bawisz. Szczeniaki między sobą też używają zębów. Większość z nich robi to samo w zabawie ręcznej z człowiekiem. Jak chcesz żeby tego nie robił to przestań się z nim bawić jak tylko chwyci zębami. Daj mu jednak cos w zamian. Gryzaki i zabawki, na których będzie mógł się wyżyć. Quote
Bajerowa Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Mój robi tak samo,ale zauważyłam, że powodem jest poprzednia właścicielka. Ona używała swoich palców jako właśnie zabawki. Machała nimi przed pyszczkiem i pozwalała się gryźć. Quote
Recommended Posts