Czaki Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 (edited) A więc dzisiaj przy pielęgnacji mojego czterołapa zauważyłam że lewe jądro (albo worek maszynowy dobrze nie mogłam sprawdzić) jest ok dwa razy większe od prawego. Niby go macałam, żadnych objawów że go boli. Wcześniej widziałam jakaś białawą wydzielinę z penisa, co ustąpiło po pewnym czasie. Dodam że pies nie jest wykastrowany ma 5,5l, leczy się na serce. Do weta dopiero w poniedziałek, ale się trochę boje... czy to może być nowotwór? Edit : dodatkowo mamy problemy z załatwianiem się. Czasem rzadko, czasem twardo. Przy każdym rodzaju qupy mam wrażenie że się nadyma i 'ciężko' mu to idzie.... Sucha karma z brita (za bardzo nie chce jej jeść) do tego ludzkie żarełko - zupki, wędlinki. Z zalecenia wetki ( wtedy jadł tylko psie żarcie) zrobiliśmy głodówkę, po niej wprowadziła domowe jedzonko, wtedy się polepszyło, a teraz znowu.... Próbowałam barfa ale nie chciał jeść :( Edited June 14, 2014 by Czaki Quote
gryf80 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Problem ze stolcem moze miec podloze problemow z prostata.raczej nie ma to zwiazku z powiekszonym jadrem.przynajmniej tak mi sie wydaje Quote
Czaki Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 Takie jeszcze pytanko, jak powinny wyglądać prawidłowo jądra (a raczej worek mosznowy)? Powinien być owłosiony, jak wybarwiony itp.? :) Quote
gryf80 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Kolor woreczka mosznowego moze byc rozny,nawet laciaty,owlosiony byc nie musi.jeden z moich psow ma lysy woreczek Quote
bejasty Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Jak bedziesz szła do weta weż próbke moczu.Wynik powinien wskazać jezeli jest jakaś nieprawidłowośc w ukladzie moczowo-płciowym. Domowe jedzonko to nie "wędlinki i zupki /z przyprawami/ Quote
Czaki Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Wetka powiedziała, że jest wszystko w porządku z "jajeczkami". Z tego wychodzi, że to mój błąd :oops: (nie wiem jak ja to zrobiłam.... ale się cieszę przynajmniej) Dodatkowo z tą kupą dostaliśmy jakieś probiotyki na początek, wizyta za tydzień i jeśli nie poprawi się to stolec do badania. Bejasty jak zwał, tak zwał :p. Jak to ktoś powiedział, muszę się dostosować do psa i jego podniebienia. On jest po prostu wybredny ;) (chyba ma to po pańci :eviltong:) Dodatkowo znowu pojawiła się wydzielina, wetka powiedziała, że jak nie ustąpi to przyjść na płukanie. No zobaczymy co z tego wyjdzie.... Ale badanie moczu i tak zrobię tak dla pewności :lol: Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 bejasty napisał(a):Czy miał robione USG prostaty ? Nie, ale jeśli objawy nie ustąpią (i ta qupa po probiotykach) to o nie poproszę.;-) Quote
Recommended Posts