Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skończyła mi się Eukanuba dla małych ras, Brita i Boscha mój pies nie lubi, więc w lokalnym sklepie zaopatrzyłam się na próbę w 0,5 kg polecanej przez sprzedawcę karmy Canivera.
Skład nie wygląda najgorzej, drobne granulki odpowiednie dla mojego psa, smakuje jej nawet na sucho, co jest ewenementem, bo inne karmy muszę jej mieszać z mokrą.
Podobny skład ma Eukanuba Adult Mini, niepokoi mnie ta kukurydza, ale ogólnie chyba nie jest źle.
Podaję skład i proszę o opinie, czy warto.

[FONT=Trebuchet MS]Suszony kurczak (22%), kukurydza, tłuszcz zwierzęcy, ryż, dehydratyzowane białka zwierzęce, hydrolizowana wątróbka z kurczaka, suszone całe jaja, pulpa buraczana, mączka rybna, drożdże, chlorek sodu, rafinowany olej rybny (źródło kwasów tłuszczowych Omega-3), fruktooligosacharydy, mananooligosacharydy, mieszanka ekstraktów z rozmarynu, winorośli, kurkumy, cytrusów, goździkowca (jako silne źródło antyoksydantów), montmorylonit.[/FONT]

Posted (edited)

Już kiedyś pisałem o tej karmie, iż jest dla psów wyjątkowo smakowita. Lecz jako sprzedawca mogę być odbierany jako nieobiektywny. Karma warta swojej ceny zresztą na rynek wprowadziła ją firma która dotychczas była wyłącznym importerem Eukanuby. Moje psy zdecydowanie wolą ją od dużo droższych bezzbożowych karm, kondycja bez uwag.

Edited by animalux