Diana S Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Ciesze sie...:p tak to juz czasem bywa ze sunia nie przyjmie szczeniakow (nie swoich) Quote
bunia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 grunge 13 w razie pytań proszę o pw Wymiziaj maluchy od nas:loveu: Quote
grunge13 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 no aktualnie mamka jestem ja i moja mama :P Emi nie wykazuje zainteresowania szczeniakami... z tego co wyliczyłam to maluchy maja juz prawie 4 tygodnie? wiec można zacząc już je karmić tak z miseczki? no i oczywiste pytanie czy jest ktoś chetny na szczeniaczka???? Quote
bunia Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Szczeniorki urodziły się dokładnie 16 czerwca więc w sobotę będą miały dokładnie 4 tygodnie. Pewno,że mogą się już uczyć jeść z miseczki. Quote
weszka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Cuuudne :) Szczeniaki powinny już przechodzic na jedzenie z miseczki. Będzie z tym niezły ubaw zanim się nauczą! Trzeba też zająć się ich zdrowiem - koniecznie odrobaczyć, ew. podać surowicę - to juz wet powinien się wypowiedzieć. Quote
weszka Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Ponowię pytanie - czy maluchy zostały odrobaczone??? Między 2 a 3 tyg. życia trzeba po raz pierwszy odrobaczyć - specjalną pastą dla szczeniaków, do kupienia u weta. Quote
Asior Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 tak wcześnie:o???? jejku freciochy mozna dopiero w 6-7 tyg odrobaczać... Taka pasta to może być np. Vetminth Quote
weszka Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Tak Asior, szczeniaki to nie freciochy ;) Później po 2-3 tyg. powtarza się odrobaczenie, a potem szczepi po raz pierwszy na p/zakaźne. Quote
grunge13 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 tak szczenięta są odrobaczone, jedza juz same z miseczki ładnie im ząbki rosną... Jeden szczeniak ma dom... natomiast białasek szuka kochającego domku.... CZY JEST KTOS CHETNY????? Quote
weszka Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Oj to fajnie że wszystko dobrze. I nawet domek dla jednego! Super! A kiedy sugarr wraca? Bo może ona ma kogoś chętnego na białaska? Quote
sugarr Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Sugarr wróciła! Miałam wstępnie chętną osobę na białaska, ale potrzebne są nowe zdjęcia... Ząbki już mają!? Nie mogę uwierzyć, że mnie tyle ominęło :( Stęskniona jestem za nimi ogromnie. Przepraszam za takie małe udzielanie się, przepraszam, że nie wysłałam tego mleka, ale po prostu nie dałam rady, musiałam bardzo pilnie wyjechać, a nawet nie wiedziałam kiedy wrócę. Bardzooo proszę o zdjęcia maluszków! Quote
grunge13 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 mam super wiadomość maluchy już w nowych domach...znaczy sie oby dwa w tym samym domku :) jest to rodzina która mieszka w duuuużym domku, niedawno zdechła im suczka która mieli ponad 15 lat... wczoraj wzieli brązowego a ponieważ strasznie użekła ich historia maluchów dzisiaj wzieli równiez białaska, naprawde maluchy nie mogły trafić lepiej, chociaż każde z nich ma już osobne posłanie to jednak śpia razem, to są pieski nierozłączki chociaz brązowy (Kubuś) jest bardziej samodzielny białasek jak w pobliżu nie widzi brata tio siada i tak straszliwie piszczy ze aż sie żal robi... zdjęc niestety na razie nie mam poniewaz dopiero wrocił moj brat a on miał aparat, ale postaram sie zrobić zdjęcia tak szybko jak bedzi sie dało... a szczeniaczki mają już ząbki narazie tak w połowie wyrosnięte , i już bardzo ładnie jedza z miseczek... Quote
bunia Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Grunge 13 moje gratulacje masz rękę do szczęśliwych adopcji:loveu: Quote
weszka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 grunge13 brawo! Ale fajnie :) Żeby tylko nowi opiekunowie podołali dwóm szczeniorkom. Bo to niezłe wyzwanie jak braciszkowie zaczną rosnąć i rozrabiać. Trzymam mocno kciuki! Quote
sugarr Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Ja mam chętną od września na jedno z tych maleństw, skoro dwa cuda w nowych domkach, to może któryś z rodzeństwa? Tylko aktualne zdjęcia mi potrzebne. Quote
Recommended Posts