Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, znajoma jedzie na wakacje w połowie lipca, potem na początku sierpnia, ogólnie nie dałaby rady :(
Od 22 lub 23 lipca pieski przechodzą na normalną karmę dla tych najmłodszych psiaków, postaram się wesprzeć finansowo, Bunia też powinna pomóc, Anecioreczek też się zaoferowała :loveu:. Mogę ewentualnie zmienić sobie bilet na 23 jeżeli ktoś naprawdę nie może te dwa dni karmić butelką, ale bardzo proszę o pomoc! Mój głośnik ciągle martwy, jutro idę odebrać telefon

Posted

O kurcze, ależ się narobiło. Do 20 jeszcze parę dni. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś do pomocy. Ja niestety nie mogę wziąźć juz żadnego zwierzaka.

Czy maluchy są już gdzieś ogłaszane? Może warto je już zaprezentować?

Posted

Na allegro. Było jedna prośba o zdjęcia i pytanie o wielkość, niestety tego nie wiem, muszę wreszcie zadzwonić do Buni, bo prędko chyba nie wejdzie na dogo

Posted

Anecioreczek napisał(a):
od 22-23 przechodzą na stałą karme...to na stałe już można je WTEDY brać..
tzn....eee to Moje zdanie...No chyba ze Sugarr ma coś przeciwko:eviltong:

Jeśli są bez matki , to i tak niczego się od niej nie nauczą , dlatego w momencie kiedy zaczną samodzielnie jeść , można je oddać .
Powinny jednak trafić do odpowiedzialnej osoby , która bedzie potrafiła nauczyć szczenięta " dobrych manier " , lub do domu gdzie jest dorosły , łagodny pies . Szczeniaki muszą się nauczyć właściwej relacji i zachowań w stadzie , w przeciwnym razie mogą być z nimi duże problemy wychowawcze .
Normalnie suka socjalizuje szczeniaki , pokazując im na ile mogą sobie pozwolic . W tym przypadku musi zrobić to człowiek . A człowiek nie zawsze wie , jak postępować w pewnych momentach . Szczeniaki są słodkie i pocieszne . Traktujemy je jak ludzkie dzieci , a one mają inny tok rozumowania .
Wiele problemów wynika ze złego wychowania właśnie w tej wczesnej fazie dzieciństwa . A potem piesek rośnie , robi co chce i ląduje na ulicy bo opiekun sobie nie radzi .
Sugarr musi je oddać i zrobi to . Zna się na rzeczy i wiem , że wybierze dobrze .:lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jeśli są bez matki , to i tak niczego się od niej nie nauczą , dlatego w momencie kiedy zaczną samodzielnie jeść , można je oddać .
Powinny jednak trafić do odpowiedzialnej osoby , która bedzie potrafiła nauczyć szczenięta " dobrych manier " , lub do domu gdzie jest dorosły , łagodny pies . Szczeniaki muszą się nauczyć właściwej relacji i zachowań w stadzie , w przeciwnym razie mogą być z nimi duże problemy wychowawcze .
Normalnie suka socjalizuje szczeniaki , pokazując im na ile mogą sobie pozwolic . W tym przypadku musi zrobić to człowiek . A człowiek nie zawsze wie , jak postępować w pewnych momentach . Szczeniaki są słodkie i pocieszne . Traktujemy je jak ludzkie dzieci , a one mają inny tok rozumowania .
Wiele problemów wynika ze złego wychowania właśnie w tej wczesnej fazie dzieciństwa . A potem piesek rośnie , robi co chce i ląduje na ulicy bo opiekun sobie nie radzi .
Sugarr musi je oddać i zrobi to . Zna się na rzeczy i wiem , że wybierze dobrze .:lol:

Nie Krzycz Prosze:evil_lol:

Ja też wiem że wybierze dobrze komu je odda,wkońcu mam od niej Atosa nie?:eviltong:

Posted

Anecioreczek napisał(a):
Nie Krzycz Prosze:evil_lol:

Ja też wiem że wybierze dobrze komu je odda,wkońcu mam od niej Atosa nie?:eviltong:

Nie krzycze , tłumacze :diabloti:
Wiem , że Ty wiesz i Sugarr wie , ale może czytają nas osoby , które nie wiedzą :cool3:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Nie krzycze , tłumacze :diabloti:
Wiem , że Ty wiesz i Sugarr wie , ale może czytają nas osoby , które nie wiedzą :cool3:

Jak to nie wiedzą?Muszą wiedzieć!:mad::evil_lol:

szczeniory Hopsa!:loveu:

Posted

[quote name='teqila9']A te pieski mozna zabrac na stale czy tylko na okreslony czas ???
Mogą iść na stałe, ale dom będę bardzo uważnie wybierać, przeczytaj to co napisała BIANKA1. Wolałabym dom w którym były już szczeniaki, właściciel ma doświadczenie z psami, lub jest inni pies.

Dodaję też nowe zdjęcia.

Posted

Jakie one kochane :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Takie bezbronne, słodkie stworzonka :loveu: :loveu: :loveu:
Sugarr to wszystko dzięki Tobie:multi: :multi: :multi:

Posted

od niedawna:P

a plosiem:P

10. Użytkowniku – pochwal się foto swojego psiaka, bądź innym równie ciekawym obrazkiem. Pamiętaj jednak, by jego wymiary nie przekraczały 640x640 pikseli – zbyt duże fotki utrudniają życie i będą zamieniane na linki. Jeśli masz problem z określeniem wielkości obrazka – Mod pomoże. Jeśli masz do wrzucenia więcej niż pięć, pozostałe wstaw jako linki lub opublikuj w kolejnym poście. Nie 'cytuj' fotek - zdjęcie, które chcesz zacytować zamień na link.