Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa szczeniory (ur. 17.06) przyjechały dzisiaj z Łodzi, zostały znalezione na śmietniku i przygarnięte przez Bunię, jednak nie mogła się nimi zająć z uwagi na pracę. Sytuacja zmusiła ją do zastanowienia się na uśpieniem całego miotu (6) jednak z sercem trudno było wygrać rozsądkowi. Maluchy będą wykarmione, a następnie w odpowiednim wieku będą do adopcji. Ten wątek dotyczy tych dwóch uroczych Panów, którzy trafili do mnie, do Krakowa.

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gapa ze mnie , teraz widzę w tytule :oops: Ile razy na dobę je karmisz ? Czy mieszanka jest droga ? Trzeba zrobić zrzutkę ?
Czy pozostałe pieski zostały uśpione ?

Posted

Karmię co trzy godziny czyli ok osiem razy wychodzi, ale to też nie tak z zegarkiem w ręku będzie chyba, jak maluchy zaczną płakać :) Narazie dostałam mleko od Buni, jak zacznie się kończyć to postaram się sama pokryć koszt wyżywienia, Bunia też zaoferowała pomoc, ale maluchy będą rosły, potrzebowały czegoś, różnie może być, więc w przyszłości napewno chętnie z jakiejś pomocy finansowej skorzystam, zobaczymy jakie będą potrzeby, narazie o kasę się nie martwimy :)

A co do rodzeństwa:

Dwa maluchy piesek łaciaty i dzicza sunia są na tymczasie do poniedziałku ,a w poniedziałek odbiera je ciapus:loveu:
Dwie dziewczynki wróciły do własnej mamy po interwenci Straży dla Zwierząt za którą bardzo im dziękuję.

A w sumie ich było 6 czyli wszystkie będą żyć i mają zapewnioną najbliższą przyszłość :)

Posted

sugarr, kochana dziewczyno :loveu:
Nigdy nie odmawiasz psinom w potrzebie.
:Rose:
Jesli mają tydzien, to jeszcze 2 tygodnie trzeba będzie ich butelką karmić.
Jak ich przyjął Portos?

Śliczne niedźwiadki

Posted

:)
Portos na początku ogromna ekscytacja, piszczał, jedynym jego celem bylo "lizać, trącać nosem". Teraz już trochę spokojniej, ale ciągle jest nimi ogromnie zainteresowany.

Posted

Mleczko, które teraz dostałam (:loveu:) jest takie:

i takie:

Oba kosztują ok 30zł w Krakvecie, gdzie pewnie będę zamawiać, bo przynoszą następnego dnia :evil_lol: Starczają podobno na dość długo. Także aktualnie mam jedną puszeczkę taką i jedną taką - obie pełne (+ resztkę trzeciej).
Natomiast poszukuję kogoś kto może pożyczyć poduszkę elektryczną :)

Posted

Tylko sugarr załatwiła im butelkę w nocy:oops: I muszę jakąś nową wykombinować, bo ta przecieka.
Czy do każdej butelki dla dziecka można dopasować dowolny smoczek? Bo tak to kupię jakąkolwiek buteleczkę i dam smoczek z tej, który jest zdecydowanie dobrze dobrany dla nich :) A dzisiaj apteki mam pozamykane, muszę się zdać na siebie w jakimś supermarkecie.

(tzn bez paniki, butelka "działa" i dostają jeść, ale przecieka przez co strasznie się wszystko brudzi przy karmieniu)

Posted

Buteleczka kupiona, ja sierota nawet nie wiedziałam gdzie w okolicy jest otwarta w niedzielę apteka. Ale na szczęście tamb jest niedaleko :loveu:

tamb, podziękowania ogromne :loveu: