supergoga Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Azja – ma dopiero rok, to jeszcze psi dzieciak – a już spotkało ją to co najgorsze – bezdomność. Biegającą bezradnie po ulicach psinę zawieziono do schroniska – zanim spotkało ją nieszczęście. Psie młode lata spędza w małym kojcu w schronisku w Buku i czeka – czeka, wypatrując przez płot, czy ktoś z przechodzących ulica ludzi nie skręci w schroniskową bramę, nie stanie koło jej klatki i nie zabierze suni ze sobą. Jest naprawdę wspaniała – piękna, inteligentna, łagodna, kochająca ludzi – myślę że będzie wspaniałym psim przyjacielem i stróżem posesji. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana. Jest zdrową, łagodną dla ludzi i innych psów suczka. Wydawało się, że sunia ma szczęście – została szybko zauważona – po ogłoszeniu w portalach netowych, znalazła dom, w którym przebywała niespełna miesiąc. Niestety – została odwieziona do schroniska, bowiem mimo zapewnień, iż sunia nie będzie na długo zostawała sama w domu – musiała w nim siedzieć i to sporo. Pogodziła się z rezydentem, psiakiem z którym się bawiła, ale samotność znosiła źle: podobno miała tendencje do demolowania mieszkania, w którym była zamknięta. Może i tak było, zabrakło jednak chęci aby popracować nad przyczyna tego stanu. Trudno – Azja wróciła do schroniskowej klatki, mieszka z rudym Redem i czeka. Może jednak znajdzie dom. To wszak piękna suka. Prosimy o pomoc, o dom dla pięknej, bardzo młodej Azji – o ratunek dla niej. Niech nie dorasta, nie dojrzewa w schroniskowej klatce. Quote
supergoga Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Nikt nie kibicuje Azji w drodze do domu. Nie podoba się nikomu :-( Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Cos bukowskie psiaki nie mają zwolenników - nikt do nich nie zagląda. Azja po powrocie z domu do schroniska - zmieniła się, stoi na budzie, wypatruje, szczeka - może ma nadzieje, że Państwo, którz\y tak ją przytulali i pieścili jednak po nia wrócą. Ale niestety tak nie bęzie. Biedna Azja - pomóżcie jej szukac domu. Quote
agusiazet Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Mnie się podoba, ale co ja mogę, tylko podnieść!!! Quote
supergoga Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 Niestety nie - Azja nadal czeka. Siedzi w klatce z Redem, roznosi ją energia - bpo kojec mały a wybiegi nie długie. Domek z ogródkiem dla Azji i aktywni ludzie. Szkoda suki, marnieje w schronisku, niestety. Młoda, śliczna psina. Quote
Healthy Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Azja, na górę. Pokaż się, może ktoś Cię wypatrzy. Quote
Healthy Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Azja, na pierwszą stronkę - tylko tak (niestety) mogę Ci pomóc. Quote
supergoga Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 Azja - niezwykle żywiołowa sunia, nie ma szczęścia w znalezieniu domku. Niestety. Quote
basiaap Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Znam historię i bardzo mi przykro... tym bardziej że ludzie, którzy ją wzięli a potem szybko się jej pozbyli, robili wrażenie zaangażowanych. Cóż, takie czasy, że wielu oczekuje, iz wszystko pójdzie im jak po maśle, zero problemów, same przyjemności:shake: Ja bym w ogłoszeniach na portalach nie pisała, że powodem "zwrotu":angryy: było rzekome demolowanie mieszkania... Nie wiadomo, czy to prawda, a nawet jeśli w innym miejscu nie musi tak być wcale... Po co odstraszać ludzi. Quote
basiaap Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Azja, psinuś... takie świństwo Ci zrobili:-( Szukaj dalej ODPOWIEDZIALNEGO domku! Quote
supergoga Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 AZja spędza dni siedząc na budzie - może jeszcze na nich czeka. Serce się kroi na kawałki. Dlaczego!!!:-( Quote
basiaap Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 supergoga napisał(a):AZja spędza dni siedząc na budzie - może jeszcze na nich czeka. Serce się kroi na kawałki. Dlaczego!!!:-( ona może jeszcze czeka Ty się martwisz i my też a ci ludzie pewnie już zapomnieli o tym "epizodzie"...:-( Quote
supergoga Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Niestety, Basiaap, ądzę że masz rację. Tylko ona i my przeżywamy to co spotkało Azjatkę. Wesoła miła sunia - taka rozbrykana smarkata - nie znalazła zrozumienia i teraz pewnie nie rozumie dlaczego znowu jest w schronisku. Martwie sie bardzo o Azję. Quote
basiaap Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Azja biedna miała pecha... już myślała, że szczęście się do niej usmiechnęło... i oddali ją. Znowu ją zawiedziono. Następnym razem to muszą być ci właściwi ludzie... gdzie są? Quote
supergoga Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 Niestety na rzie nikt nie chce pokazać Azji, że nie wszystcy są tacy nieodpowiedzialni. Może jednak młodziutka Azja znajdzie swego człowieka. Quote
basiaap Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Szukamy domku dla Azji, którą ludzie już dwa razy zawiedli:-( Quote
basiaap Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Oj, nikt tak długo nie odwiedził Azji... To karygodne, ciotki!:mad: Biedna suczka:shake: Mam nadzieję, ze znajdą się fajni ludzie, i że ona jeszcze nauczy się ufać... Przecież juz wie, że ludziom ufac nie można... Oby ktoś jej pokazał, że nie wszyscy są bezduszni. Quote
supergoga Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Azja spędza dnie z Redem, dobrze się dogadują. Dzisiaj ja widziałam - nigdy jeszcze tak pieknie nie wyglądała. Piękna forma, sliczna sierść - cud sunia.Szkoda, że bez domu i bez nadziei na dom.Biedna Azjatka. Quote
supergoga Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 Azja, coraz ładniejsza - szuka domu. Wygląda pięknie. Jest rewelacyjna. Bardziej dojrzała może. Szkoda że taki los ją spotkał. Miała dom i straciła. Biedna suńka. Quote
supergoga Posted July 29, 2007 Author Posted July 29, 2007 Nikt jakoś do Azjatki nie zagląda, a ona spędza swoją wczesna młodość w schroniskowej klatce. Bardzo źle, ale co można na to poradzić. Nikt nie chce dać jej domu. Quote
basiaap Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Ja zaglądam... Ale domkiem dla niej niestety jak wiesz nie będę... Szkoda psiny, potraktowano ją z buta juz dwa razy w jej krótkim życiu:shake: Trzymaj się na górze, Azja, domku muisz szukać! Quote
supergoga Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 Azja niedługo dorobi się nowej sesji zdjęciowej. Zobaczycie jaka teraz jest piękna. Quote
supergoga Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 Piekna, skrzywdzona przez ludzi Azjatka - bardzo prosi. Może ktoś da jej jeszcze szansę. Quote
Recommended Posts