supergoga Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Rysio, nazwany przez nas Rysio-Paker – ma około 4 lat i jest moim schroniskowym idolem. Pies, taki w typie napakowanego jamnika – długi, niski, na krótkich łapach, szeroki w piersiach, mocno zbudowany – po prostu cudo. Do tego jest niezwykle opanowany, w zasadzie nic nie wyprowadza go z równowagi; wygląda to tak, jakby Rysio miał wszystko w nosie. Wychodzi na wybieg, nie przybiega się połasić, ale dostojnie i spokojnie obchodzi sobie teren zielony, tu posiusia, tam posiusia, nie jazgocze bez powodu, ot: taki trochę psi filozof. Ale co tam w tym psim łebku się dzieje, trudno zgadnąć, jedno jest pewne – Rysio nie jest szczęśliwy. Podrzucony do schroniska przez swego pana – pozbawiony domu, dachu nad głową i ludzkiej ręki – teraz już sam o to nie zabiega. Ja odbieram to tak, jakby Rysio stracił już nadzieję, przyjął postawę: trudno – będę samotny i bezdomny, jakoś dam radę – i tak toczy się jego życie. Ponieważ wpadł mi w oko, zaimponował mi tą swoją filozofia, postanowiłam na przekór wszystkiemu znaleźć mu dom. Nie wiem czy mi się uda – Rysio nie rzuca się w oczy: ani jakiś szczególnie piękny (choć mnie się podoba bardzo), ani szczególnie przytulaśny (sądzę, że do czasu) – ot, taki zwykły, skrzywdzony w życiu piesek, który boi się, że może spotkać go już tylko zło, więc próbuje schronić się w tym, co ma – w schronisku. Jak myślicie, damy radę – pokażemy Rysiowi inny świat. Bez Was nie dam rady! Oto nasz Rysio - Paker Tak bym chciała poszukac domku dla Rysia, on jeszcze nie jest przeciez starym psiakiem i ma tyle uroku. Quote
Rene@Rabik Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Rysiu jest ładny. A jak ktos go przygarnie to na pewno okaże jemu całe swoje psie serce. Quote
supergoga Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Ciesze się że pomagacie pokazać sie Rysiowi. Dziekuje Wam dziewczyny - tylko my tu zaglądamy Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Miałam dziś z Rysiem bliskie spotkanie przy podawaniu mi miski z jedzonkiem - powąchal mnie, polizał i tak oto staliśmy sie kumplami. Rysio naprawde jest wspaniałym psem - potrzebuje domu bo ta jego obojętność - niby - może przerodzić się w depresję. Super spokojny i kochany mały psiak - poszukuje choc małego kącika dla siebie. Quote
saga_86 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Supergoga tak wszystkim pomaga, a do jej wątków nikt nie zagląda:shake: Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Tak czasem bywa - ja to rozumiem, bo tyle jest wątków i psów w potrzebie. Ale czasem smutno trochę, wszak te psiaki tez potrzebuja pomocy - może własnie zanim będzie za późno. Quote
saga_86 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Supergoga po egzaminie wezmę się ogłaszanie kieleckich psiaków.Myślę,że znajdę też czas na Bukowskie psiaki;) Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Dzięki bardzo, każda pomoc dobra. Nasze psiaki wstawiłam na: Allegro aaaby alegratka kupsprzedaj eurocity 4łapy eoferty kupiepsa Jesli sa jakieś jeszcze mozliwości to byłoby super. Quote
Hakita Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Może i Rysiowi też plakaciki zrobić??? :cool3: To widać taki malutki, kochany Psiaczek...:loveu: Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Dzięki Hakita, plakaciki i rozesłanie na pewno by pomogły. Może komus jakas moja bieda się spodoba. Quote
Hakita Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 No to zabiorę się za plakaciki. ;) I będziemy szukać domku!!! Przydałyby się tylko jakieś najlepiej 2 ładne foteczki, żeby było go dobrze widać. :roll: Quote
supergoga Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Postaram się. Misiowi też warto zrobic plakacik, on młody i fajny psiak. Quote
Hakita Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Na Misiowym wątku już o tym napisałam. ;) Zrobimy hurtem, dla Rysia, Misia i Lusi. :p Tylko te foteczki by się przydały w każdym przypadku po 2 sztuki, na których najlepiej Psiaki widać. Quote
Hakita Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Dzień dobry Rysio kochany, żadna Cioteczka do Ciebie nie zajrzała...:shake: Quote
Rene@Rabik Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Podrzucam Rysia z Buku do góry !!! Mały kundelek z wielkim sercem :razz: Quote
Hakita Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Czekam na fotki, jak nie będzie innych zrobię z tymi, choć wiem z doświadczenia, że fotki czynią cuda niestety...:roll: Quote
supergoga Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Dzis byłam u psiaków, u Rysia w kojcu też - ale nie miałam aparatu oczywiście. A dopiero pod Poznaniem, w drodze powrotnej moja córka powiedziała, że ma aparat - mało brakowało a popełniłabym mord. Na własnym dziecku. Postaram się jak najszybciej. Poprosze iwonę jak wróci. Quote
Hakita Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Cioteczko, takich rzeczy to Ty nie rób...;) Poczekamy na foteczki. ;) Quote
Rene@Rabik Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Podrzucam Ryśka do góry !!! Wędruj chłopie na pierwszą Quote
Recommended Posts