Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rysio, nazwany przez nas Rysio-Paker – ma około 4 lat i jest moim schroniskowym idolem. Pies, taki w typie napakowanego jamnika – długi, niski, na krótkich łapach, szeroki w piersiach, mocno zbudowany – po prostu cudo.
Do tego jest niezwykle opanowany, w zasadzie nic nie wyprowadza go z równowagi; wygląda to tak, jakby Rysio miał wszystko w nosie. Wychodzi na wybieg, nie przybiega się połasić, ale dostojnie i spokojnie obchodzi sobie teren zielony, tu posiusia, tam posiusia, nie jazgocze bez powodu, ot: taki trochę psi filozof.
Ale co tam w tym psim łebku się dzieje, trudno zgadnąć, jedno jest pewne – Rysio nie jest szczęśliwy.
Podrzucony do schroniska przez swego pana – pozbawiony domu, dachu nad głową i ludzkiej ręki – teraz już sam o to nie zabiega. Ja odbieram to tak, jakby Rysio stracił już nadzieję, przyjął postawę: trudno – będę samotny i bezdomny, jakoś dam radę – i tak toczy się jego życie.
Ponieważ wpadł mi w oko, zaimponował mi tą swoją filozofia, postanowiłam na przekór wszystkiemu znaleźć mu dom. Nie wiem czy mi się uda – Rysio nie rzuca się w oczy: ani jakiś szczególnie piękny (choć mnie się podoba bardzo), ani szczególnie przytulaśny (sądzę, że do czasu) – ot, taki zwykły, skrzywdzony w życiu piesek, który boi się, że może spotkać go już tylko zło, więc próbuje schronić się w tym, co ma – w schronisku.

Jak myślicie, damy radę – pokażemy Rysiowi inny świat.
Bez Was nie dam rady!

Oto nasz Rysio - Paker

Tak bym chciała poszukac domku dla Rysia, on jeszcze nie jest przeciez starym psiakiem i ma tyle uroku.

• Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam dziś z Rysiem bliskie spotkanie przy podawaniu mi miski z jedzonkiem - powąchal mnie, polizał i tak oto staliśmy sie kumplami.
Rysio naprawde jest wspaniałym psem - potrzebuje domu bo ta jego obojętność - niby - może przerodzić się w depresję.
Super spokojny i kochany mały psiak - poszukuje choc małego kącika dla siebie.

Posted

Tak czasem bywa - ja to rozumiem, bo tyle jest wątków i psów w potrzebie. Ale czasem smutno trochę, wszak te psiaki tez potrzebuja pomocy - może własnie zanim będzie za późno.

Posted

Dzięki bardzo, każda pomoc dobra.

Nasze psiaki wstawiłam na:
Allegro
aaaby
alegratka
kupsprzedaj
eurocity
4łapy
eoferty
kupiepsa

Jesli sa jakieś jeszcze mozliwości to byłoby super.

Posted

No to zabiorę się za plakaciki. ;) I będziemy szukać domku!!!
Przydałyby się tylko jakieś najlepiej 2 ładne foteczki, żeby było go dobrze widać. :roll:

Posted

Na Misiowym wątku już o tym napisałam. ;)
Zrobimy hurtem, dla Rysia, Misia i Lusi. :p
Tylko te foteczki by się przydały w każdym przypadku po 2 sztuki, na których najlepiej Psiaki widać.

Posted

Dzis byłam u psiaków, u Rysia w kojcu też - ale nie miałam aparatu oczywiście. A dopiero pod Poznaniem, w drodze powrotnej moja córka powiedziała, że ma aparat - mało brakowało a popełniłabym mord. Na własnym dziecku.
Postaram się jak najszybciej. Poprosze iwonę jak wróci.