Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rysiek to taki "jamnik" na sterydach, czyli Paker, jak nazywa go Iwona. Miała go ogłosić, ale przez operację naszej kochanej szczurki a przede wszystkim przez te szczeniaki nie dopilnowałam.
Muszę napisać do p. Kornelii która obiecała że załatwi Rysiowi ogłoszenie.

Posted

Spokojny, grzeczny, zrównoważony piesek czeka na ciepły domek - idealny dla starszej osoby, która tęskni za miłym psem - nie ciągnie na spacerze, nie obgryza mebli, nie potrzebuje wielogodzinnych spacerów.
Rysiu jest gotowy aby Cię pokochać, jeśli okażesz mu trochę serca (nie zaszkodzi dobre jedzonko i miękkie posłanko).

Posted

Stanowczo za długo. Byłam u niego w sobotę - jadąc po Pume i Sabę - nie mogłam go wymiziać mocno, bo wielka kudłata Masza wpychała się przed niego i malec nie mógł się dopchać do ciotki. A nie było czasu na wypuszczenie psiaka - o 9.00 była wizyta u dr Garncarza i nie można było się spóźnić.

To już druga zima Rysia w schronisku.

Posted

Ni e wierzę, że nie ma domku w którym nie zmieściłby sie Ryś-to ok 7kg wagi, malutkie 4 łapki i jeden języczek do lizania.....
Za to oczy , które miłośnie patrzą wogóle nie zajmą miejsca.

Posted

Gośka, a pamietasz Daktyla? Rudego narwańca, najmilszego psiaka pod słońcem?
Ponad rok go ogłaszaliśmy. I nic.
Aż pewnego dnia Daktyl rozpoczął swój dzień szalejąc po sporym ogrodzie - własnym:)

Liczę, że tak samo będzie z Rysiem - któregoś dnia.
Dobrze przynajmniej, że to schronisko nie jest takie... jak inne niektóre.

Posted

No dobrze, ale i tak to tylko schronisko.
Mój Rys nikomu sie nie podoba. Nikomu. Nikt nie zatrzymuje sie przy nim. Wszyscy twierdza że jest brzydki. Kochany super pies pełen uroku. Mój Rysio - a ja nie mam jak mu pomóc.:shake:

Posted

Jeśli jesteś wielbicielem jamnikowatych - zajrzyj do Rysia. To bardzo urokliwy, grzeczny, spokojny piesek. Nie sprawi dużego kłopotu - a da dużo miłości. To naprawdę kochana mordka!

Posted

supergoga napisał(a):
No dobrze, ale i tak to tylko schronisko.
Mój Rys nikomu sie nie podoba. Nikomu. Nikt nie zatrzymuje sie przy nim. Wszyscy twierdza że jest brzydki. Kochany super pies pełen uroku. Mój Rysio - a ja nie mam jak mu pomóc.:shake:

Ale przynajmniej dbają i jest kontrola.

Kto mówi, że Rysio jest brzydki?
Musi się doczekać, na pewno.

Posted

Zabrałabym go do domu - ale Laguna się tak wygryza z nerwów teraz, że az strach. Gdyby piesio został na stałe - miałąbym airedale - pawiana. Mało romantyczny wygląd.
Ona musi teraz troche odpocząć od psów - prawie miesiąc w domu szalała wataha szczeniaków pod różnymi postaciami.

Ale Rysiu, co to ciebie kochanie obchodzi. Ty przychodzisz do mnie z nadzieję - tylko Maszka czasem cię odtrąca, wszak siedzisz z królową schroniska.
Ale ja i tak...kocham ciebie :oops:

Posted

Dzięki. Może Alex i Czarek znajda domki, ale Rysio na bank nic nie ma. Tylko martwi mnie wymóg czystości w domu. Za psy schroniskowe nikt nie da gwarancji, czy od pierwszego dnia będą wiedziały jak sprawy stoja. Czy nie trzeba im jednak przypomnieć.

Posted

Hakita, sorry że nie napisałam, ale doszła - dzięki wielkie.
Co do fotek, mam tylko te z wątku. Wyślę Ci - tak bym chciała przed zimą z domkiem dla niego zdążyć, ale coś chyba trudny okres teraz. Na prezenty się nie nadaje, bo nie szczeniak. A poza tym teraz karpie znów adoptują, a nie psy.

Posted

Rysiu - kochany, mądry, grzeczny psiak - czeka na kogoś, kto doceni jego zalety. Jeśli sam nie możesz go przygarnąć może znasz kogoś kto potrzebuje takiego pieska jak Rysio - wiernego i wyrozumiałego?