Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na lusię nikt nie patrzy. Ona w schronisku wyjątkowo źle jest odbierana, mruczy i warczy, przypuszczam że z depresji i strachu i żalu. Kocha Pawła dziko. A w domu - pokazala się zupełnie innym psem, towarzyskim i kanapowym typowo.
Kurcze tak mi jej żal, m imo iż nie jestem jej fanką :oops:. Szkoda małej psiulki. Nie wiem, gdzie jeszcze ją pokazać. Była i jest w ogłoszeniach, była w gazecie. Nic.

Posted

Ja już nawet nie wiem, co pisać.....:placz:
Normalnie mam wrażenie, że czas wakacyjny nastał.....:placz:
Co to dopiero będzie, jak naprawdę nastanie........:placz:

Posted

Biedulko do góry! Popytam dziewczyn z Poznania! Wiem, że jest jedna, która mogłaby zabrać Lusie na tymczas.. Ja juz biore inna Lusie niestety, ale dam znać..
Dobranoc Lusinko.. Uszka do góry! Coś zaradzimy!

Posted

Super że jeszcze ktoś z Poznania zajrzał do ciebie Lusiu. Im nas więcej tym i dla ciebie szansa, że znów kanapa będzie twoja, a nie zimna buda.
Strasznie żal mi tej sunieczki. Mała, krótkowłosa, zaznała odrobiny ciepła ale nie zaznała własnego domu.
A tak kocha Pawła - że jak znajdzie własny dom i człowieka który otoczy ją opieka, pokocha całą sobą.
Dobrze że nie ma mrozu - ale i tak zimno.:-(

Posted

Mam niestey złe wieści.. Ta znajoma z Poznania bierzę na tymczas biedulke z Krzyczek.. Może jakieś ogłoszonka ładne jej zróbcie. Ja mogę jej allegro zrobić jeśli nie ma.. Może jakieś ogłoszenia w Poznaniu porozklejać i okolicach.. A w ogóle pytanie.. Czy sunia szuka tymczasu czy tylko domku docelowego?

Posted

Lovefigaro - ona szuka nawet tymczasu, choć docelowy byłby super.
Lusia ma allegro od dawna, ma też ogłoszenia w innych portalach.
Teraz szykuje jej plakacik - porozwieszam w okolicy, w lecznicy wet. Moja córka w szkole.
Jeśli ktoś chciałby Lusiowy plakacik do rozwieszenia lub rozesłania - podajcie na PM meile, to wyślę. Dzisiaj postaram się zrobić.
Ona musi wreszcie wyjść z tego schriniska. Bardzo się martwię o jej psychikę. Tak jak napisała Basiaap - raz to raz to - to dla tej malutkiej suni w depresji trochę za wiele.

Posted

supergoga napisał(a):
Jeśli ktoś chciałby Lusiowy plakacik do rozwieszenia lub rozesłania - podajcie na PM meile, to wyślę. Dzisiaj postaram się zrobić.
Ona musi wreszcie wyjść z tego schriniska. Bardzo się martwię o jej psychikę. Tak jak napisała Basiaap - raz to raz to - to dla tej malutkiej suni w depresji trochę za wiele.

Wyślij mi na maila ten plakat, to w lecznicy powieszę i na słupach jakiś koło mnie.
Strasznie mi żal tej psiny - jej i Rysia najbardziej:(

Posted

Odwiedziłam z TZ-em dzisiaj Lusię. Makabra. Znów cała w strachu i histerii - warczy na wszystkich oprócz Pawła.
Gdyby znalazł sie domek dla suni - myśle, że 2-3 dni wcześniej Paweł zabrałby ją do domu i adopcja byłaby z domu. Tam Lusia jest zupełnie inna.

Posted

supergoga napisał(a):
Odwiedziłam z TZ-em dzisiaj Lusię. Makabra. Znów cała w strachu i histerii - warczy na wszystkich oprócz Pawła.
Gdyby znalazł sie domek dla suni - myśle, że 2-3 dni wcześniej Paweł zabrałby ją do domu i adopcja byłaby z domu. Tam Lusia jest zupełnie inna.

Biedny mały psiaczek.
Słodko wygląda na tych fotkach na plakacie.
Plakat porozwieszalam koło domku i w poczekalni u weta.
Każdy sposób dobry. Z plakaciku to chyba o ile pamiętam Goniowy świętej pamięci Beniu domek znalazł.
Lusia koniecznie musi iść do domku:shake:

Posted

supergoga napisał(a):
TYlko martwi mnie to, że tak się boi każdego innego ludzia oprócz Pawła.

Nie ona jedna.
Fuks przez pół roku warczał na Piotra.
W tej chwili nie znam większego lizusa od niego:evil_lol:
Z Lusią myślę pójdzie w razie czego bardziej gładko.

Posted

Tak sądzę. Wiesz - to że Fukcik warczał, to wszyscy wiemy dlaczego. Wszak początki ich relacji opierały się nie tylko na mizianiu i pieszczotach, ale wręcz przeciwnie. Zabiegi wet i to poważne - miłe nie są.

Posted

supergoga napisał(a):
Tak sądzę. Wiesz - to że Fukcik warczał, to wszyscy wiemy dlaczego. Wszak początki ich relacji opierały się nie tylko na mizianiu i pieszczotach, ale wręcz przeciwnie. Zabiegi wet i to poważne - miłe nie są.

Potem bardziej chodziło o płeć (on się bał facetów i dzieci) i o kule
A jak jakis facet do nas przyszedł w gości - na przykład mój Tato - to na początku też siadał w kącie i mruczał pod nosem.