Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 964
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem!!! Gina już w Mielcu! Strasznie niespokojna - nie może usiąść ani się położyć, taka niepewna. Bardzo grzeczny z niej piesek, ale jeszcze nie sikała, chociaż chodziłyśmy sporo! Jedzonko zjadła bardzo ładnie. Sony jak to Sony nawarczał na nią i popędził opróżnić miskę, bo rano jej nie opędzlował. Na spacerze ją ignoruje, w domu powarkuje, ale przyzwyczai się! Myślę, że wszystko będzie dobrze. Zakupiłam Ginie szeleczki i smycz rozciągalną, bo chciała łepek wyciągać z obróżki! Poza tym zapałała miłością do Ali i nie odstępuje jej na krok!!

Posted

Zaliczyliśmy kolejny spacerek, na którym było siusiu, ale wcześniej na dywan też było. W szeleczkach chodzi bardzo ładnie, czy powinnam jej je ściągać na noc? Bo namęczyłam się z ich rozpracowaniem jak pieron! Gina zjadła jedną saszetkę jedzonka od weterynarza, które podała Marta. Wcale nie chce się położyć i poleżeć czy pospać. Dużo się drapie i gryzie, często piszczy, nie wiem dlaczego! Ale jest bardzo przyjacielska i miła. I właśnie odkryłam dlaczego się drapie w okolicach ogona, ma tam sporą, rozgryzioną ranę - jutro podejdę do weta, choć czynny jest tylko ten którego niespecjalnie lubię, naraził mi sie po sterylce Jetki!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Zaliczyliśmy kolejny spacerek, na którym było siusiu, ale wcześniej na dywan też było. W szeleczkach chodzi bardzo ładnie, czy powinnam jej je ściągać na noc? Bo namęczyłam się z ich rozpracowaniem jak pieron! Gina zjadła jedną saszetkę jedzonka od weterynarza, które podała Marta. Wcale nie chce się położyć i poleżeć czy pospać. Dużo się drapie i gryzie, często piszczy, nie wiem dlaczego! Ale jest bardzo przyjacielska i miła. I właśnie odkryłam dlaczego się drapie w okolicach ogona, ma tam sporą, rozgryzioną ranę - jutro podejdę do weta, choć czynny jest tylko ten którego niespecjalnie lubię, naraził mi sie po sterylce Jetki!!!

Ja tez męczyłam sie na początku z szeleczkami Zulki, chodziła w nich caly dzien a sciagałam na noc.
Zula przez pierwszy okres u nas tez wcale nie spała w dzien; tak jak napisałas wczesniej ona chyba boi sie co ja spotka...Tyle wrazem przez ostatnie dni, tyle ludzi; wizyta u weta, odzielny boks, potem pobyt u Asi i Romka, dzisiaj rano znowu podróz a potem nowe otoczenie. Jak poczuje sie bezpieczna, to zasnie.
No i co to za rana przy ogonie?
Mam nadzieje ze Ginka szybko nauczy sie od kolegi po co wychodzi sie na spacerek;)

Posted

Cieszę się, że podróż OK:loveu: :loveu: Si na dywan to przez ten cały stres jaki przechodziła w schronie:mad:
Teraz z dnia na dzień powinna nauczyc się nowych zwyczajów panujących w domku:lol:

Posted

Pobudkę miałam o 5,31, ale siusiu i kupka na polku, więc warto było wstawać. Na kolejnym spacerku było siusiu. A teraz zjedli coś smacznego i pewnie pójdziemy znowu, bo dbam o moje dywany! Chociaż u nas pada. Gina całkiem nie chce chodzić na spacerach, kładzie się na trawce i pasie. Muszę ją ciągnąć, żeby szła, ale pewnie zajarzy, że tak ma być. Na jedzenie jest strasznie pazerna, prawie zjadła mojego palca, tak się spieszyła, żeby nie zniknęło!!!

Posted

Będą, będą tylko muszę kupić baterie do aparatu, bo ładowarka została w Anglii i kolega przywiezie ją dopiero pod koniec września!!!

Ginka bardzo grzeczna, choć na spacery muszę ją na początku ciągnąć jak osiołka - potem się rozkręca. Boi się wszystkiego, ale to zrozumiałe. A po schodach prawie od razu zaczęła chodzić. Jest całkowicie nie nachalna, tylko w kuchni zmienia się w demona- głodomora!!!

Posted

Dzisiejszy dzień minął bez brudzenia w domu, wszystko Gina zrobiła na spacerach. Ciekawe przypadek, czy dobre wychowanie?:crazyeye: Ale na spacery nie chce chodzić! Pierwsze kilka minut, po zrobieniu wiadomych rzeczy, to ciągnięcie osiołka na smyczy, bo wcale nie chce iść. Dlaczego? Wygląda jakby się bała własnego cienia! Mam nadzieję, ze to minie. Poza tym w zasadzie nie ma psa - grzecznie sobie leży, dużo się drapie i gryzie. U weta nie byliśmy, bo w godzinach, gdy miał czynne to lało!

Posted

Wspaniale, że Gina tak szybko się zaklimatyzowała, ale do dobrego to każdy szybko się przyzwyczaja.:lol:
Mam nadzieję, że z tym siusiu na dworze, to już tak zostanie. :p

Posted

Ja też tak wolę, nie muszę sprzątać i patrzeć, czy gdzieś nie leje!!! W ogóle sunia jest bardzo grzeczne i szaleje tylko w kuchni!!! Na spacerach wlecze się gorzej od mojego Sonego, ale lubi trawkę i zabawnie się tarza. Myślę, że będzie z niej super piesek rodzinny lub dla osób starszych - ma w sobie spokój, jest nienachalna i tak łatwo się dopasowuje!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Ja też tak wolę, nie muszę sprzątać i patrzeć, czy gdzieś nie leje!!! W ogóle sunia jest bardzo grzeczne i szaleje tylko w kuchni!!! Na spacerach wlecze się gorzej od mojego Sonego, ale lubi trawkę i zabawnie się tarza. Myślę, że będzie z niej super piesek rodzinny lub dla osób starszych - ma w sobie spokój, jest nienachalna i tak łatwo się dopasowuje!!!

Szkoda Aga ze nie widziałas jak szalała w kuchni Zula:crazyeye: Gina przy niej je delikatnie:evil_lol:
A na spacerki nie chce chodzic bo moze ma dosyc swiezego powietrza; była w budzie 3 lata:evil_lol:

Posted

agusiazet napisał(a):
Dzisiejszy dzień minął bez brudzenia w domu, wszystko Gina zrobiła na spacerach. Ciekawe przypadek, czy dobre wychowanie?:crazyeye: Ale na spacery nie chce chodzić! Pierwsze kilka minut, po zrobieniu wiadomych rzeczy, to ciągnięcie osiołka na smyczy, bo wcale nie chce iść. Dlaczego? Wygląda jakby się bała własnego cienia! Mam nadzieję, ze to minie. Poza tym w zasadzie nie ma psa - grzecznie sobie leży, dużo się drapie i gryzie. U weta nie byliśmy, bo w godzinach, gdy miał czynne to lało!

Ginka chyba boi się, że straci domek i dlatego tak chce w nim być. :lol:

Posted

Nie niespecjalnie adoruje Alę, bo ta też nie zwraca na nią uwagi. Ginka biega za każdym kto idzie do kuchni z wiadomych względów, poza tym okupuje sofę lub własne posłanie. Tylko to wychodzenie na spacer to mordęga:(