Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eska, była już tutaj kilkakrotnie przecież ;)

Daję zaległe zdjęcie z plaży gdzie z racji pogody bywaliśmy codziennie (ku uciesze pieseła) :)

DSC_0423-003.JPG

Sam Muffin ma już 10,5msc (!) i uwaga - kilkukrotnie podniósł nóżkę pod drzewem :loveu: Namiętnie liże siki i generalnie zaczyna mieć swoje zdanie. W pociągach, tramwajach, autobusach i metrze, którymi kursujemy praktycznie codziennie spisuje się super i mimo, że jest strasznie wrażliwy na dźwięki to znosi to całkiem nieźle.

Mnie dopadł homesick i chyba będziemy wracać co weekend :siara:  Kiedy jestem na uczelni wiadomo - pies siedzi w domu ale nie ma nic przyjemniejszego niż codzienne spacery połową osiedlowych psów w pobliskim parku, nie raz liczba dochodzi do 15 ale Muffko jak upatrzy sobie patyka to nie jest zbyt chętny do zabaw z psami :P

edit:

w Chełmie piękna jesień :loveu:

DSC_0541-040.JPG

DSC_0504-015.JPG

Posted

Lizanie sików... Jak sobie to przypomnę to zaczynam się trząść.  :evil_lol: Z Muffina już dojrzały chłopak, szybko ten czas leci. A pamiętam jak dopiero wstawiałaś jego pierwsze zdjęcie - taka mała puchata kulka...  ;-)

Posted

Samczość jest taka u psów suuuper :loveu: Szczególnie to lizanie sików, oblewanie każdego drzewa i wyrywanie tylnymi łapami trawy... :p

Być może Esia była, pewnie przeoczyłam albo mi wyleciało z głowy, w każdym bądź razie dopiero się zgapnęłam ;D.
Cieszę się, że młody spisuje się na medal. A jak jego zostawanie w domu, przystosowanie sie do życia psa studentki?

Piękna jesień i piękny model :D

Posted

Lizanie sików... Jak sobie to przypomnę to zaczynam się trząść.  :evil_lol: Z Muffina już dojrzały chłopak, szybko ten czas leci. A pamiętam jak dopiero wstawiałaś jego pierwsze zdjęcie - taka mała puchata kulka...  ;-)

dlatego już niedługo :evil_lol:

Samczość jest taka u psów suuuper :loveu: Szczególnie to lizanie sików, oblewanie każdego drzewa i wyrywanie tylnymi łapami trawy... :P

mam jeszcze pełnojajecznego samca w domu od 11lat - więc wiem, że Roki jest pierwszym i ostatnim :jumpie:

zostawanie miał wałkowane od małego, a zostawał sam na 8 godzin jakoś w 2 miesiącu życia, bo do kwietnia miałam szkołę, potem pół roku siedziałam w domu no to mimo wszystko też starałam się go przyzwyczajać do krótszych/dłuższych nieobecności no i teraz jest w stanie elegancko wytrzymać tyle ile trzeba, jak wracam to zwykle zrywa się zaspany z fotela , na szczęście tylko raz w tygodniu mam zajęcia od 9 do 18 w tym jedną godzinną przerwę o 16 więc jeśli nie będzie korków to zdążę wrócić wyprowadzić go na szybkiego kupala ;) A po zajęciach zawsze chodzimy do parku, schodzi się akurat w okolicach godziny 18 prawie całe osiedle zatroskanych psich mamusiek no i tak sobie biegają z 1,5h w liczącym 15 psów stadku, ja niestety się z nimi nie utożsamiam aż tak, żeby cały ten czas nawijać o ciasteczkach i woreczkach na kupy, Muffin tylko początkowo wita się z psami, potem biega wokół nich z patykiem i trzyma dystans :jumpie:

A w wolnym czasie obijamy się, jednak tego wolnego czasu nie jest za dużo, dlatego małymi kroczkami coś tam dłubiemy :)

Wszystkich nowych witamy w galerii, będę starała się coś tam czasem wrzucać, weekend szybko minął i wieczorem wracamy już do Warszawy, jedyne czego się obawiam teraz to, żeby nie zrobił kupy na dworcu, bo lubi :flaming:

DSC_0463-005.JPG

DSC_0519-024.JPG

DSC_0531-045.JPG

Posted

Witamy się u Was ;)

Ale piękne, jesienne zdjęcia :loveu:

Hahaha łączę się w bólu z powodu jajecznych Panów, mam aż dwóch. I do tego sukę, jest czad :laugh2_2:

Posted

Weźcie o samcach nic nie mówcie, odkąd Borys jest to Chi z nim konkuruje na siki, czyje na wierzchu 3:)

A właśnie, już dawno mnie to zastanawiało- jak szukałaś mieszkania w Wawie na studia był problem, że z psem czy da się nawet coś fajnego znaleźć?

Posted

Moi czasem sikają w tym samym czasie i zdarzało się, że obsikali sobie łby. 

Jetsu nie zniża się do poziomu przeciętnego samca i nie sika po drugim psie, za to uwielbia wąchać sucze siki  :grins:

Arni z Dexem od Moniki strasznie rywalizują :P 

Posted

On liże liście, drzewa, chodniki, śmietniki, podsikuje już każde drzewo, które mijamy no i takie betonowe donice na chodnikach, a jak mu nie wyjdzie to leje na środku kucając :P Zaczął też za dużo sobie pozwalać więc no dojrzewa mi syn i trzeba mu trochę skrócić różki :D

Ola, z mieszkaniem nie miałam problemu, wszędzie gdzie dzwoniłam od razu pytałam jak z psem i w większości przypadków się zgadzali,  wybierałam raczej ze względu na lokalizację i otoczenie pod psa no ale mimo wszystko mam nadzieję, że będzie opcja przeprowadzenia się do centrum w lutym - skorzystam tracąc przy tym na okolicy i bezsmyczowym dojściem do parku ;)

Teraz zostajemy do listopada, więc jeśli ktoś miały ochotę na spacer to my chętnie, bo sami trochę się nudzimy, w weekend jak dopisze pogoda podjedziemy do tego psiego parku na Wilanowie, nie zdawałam sobie sprawy, że mam tam raptem 5min autobusem :D

DSC_0775.JPG

DSC_0651.JPG

Posted

My blisko parku :) ale w weekend spaceruje po polach (bez smyczy) i lesie kabackim (tu juz na smyczy). Jak chcesz dolaczyc dawaj znac :) a jesli w tygodniu bys dojechala do parku wilanowskiego w godzinach popludniowych zapraszamy na spacer po miasteczku :)

Posted

śliczny ten twój Muffin  :wub: 

Szczególnie to lizanie sików, oblewanie każdego drzewa i wyrywanie tylnymi łapami trawy... :P

Ej Nuka tak robi, w takim razie mam w domu psa od prawie 7 lat, a brałam ją jako sukę :???:  Ale wredny suczy charakter się zgadza  :diabloti: Nigdy więcej suki w domu nie chcę, wolę psy :)

Zaczął też za dużo sobie pozwalać więc no dojrzewa mi syn i trzeba mu trochę skrócić różki  :D

Ola, z mieszkaniem nie miałam problemu, wszędzie gdzie dzwoniłam od razu pytałam jak z psem i w większości przypadków się zgadzali,  wybierałam raczej ze względu na lokalizację i otoczenie pod psa no ale mimo wszystko mam nadzieję, że będzie opcja przeprowadzenia się do centrum w lutym - skorzystam tracąc przy tym na okolicy i bezsmyczowym dojściem do parku 

Już pokazuje charakterek? :D 

Chcesz się przeprowadzić ze względu na współlokatorkę czy lepiej ci z centrum dojeżdżać? 

https://lh6.googleusercontent.com/--G1RgfGdgAM/VDwqHkJfTjI/AAAAAAAAEuQ/LE8Ym883CmE/s640/DSC_0651.JPG zjarany bołdełek :D

Posted

No cóż, samce mają swoje wady, ja się do nich przyzwyczaiłam, choć nadal czasem mnie wkurza jak pies się zawącha i zaliże nad sikami suk. :p

Wspólne foto suuuper, masz świetne włosy ;)

Posted

My już po udanym spacerze, pieseł padł, ja mogę dalej przygotowywać się do kolokwium :)

DSC_0875.JPG

Więcej zdjęć dam radę zgrać dopiero jak będę w domu na 1go listopada , super było poznać Agnes i Fantę i fajnie zobaczyć Warszawę od kompletnie innej strony, niż tej, która otacza (i przytłacza :D ) mnie na co dzień :) 

Posted

Piękne! I kradnę!

Również baaaardzo dziękuje za spotkanie, super było! I mam nadzieje, że jeszcze wiele psich spotkań przed nami :) A kto wie, może wspólne treningi agi :jumpie:

Posted

Genialne foto ;)
A ja nie mogę się doczekać, kiedy będziecie znowu w naszych okolicach :p

Posted

Wczoraj pierwszy raz byliśmy razem na starówce :)

https://www.youtube.com/watch?v=3NqAXjwZ9Yc&feature=youtu.be

w czwartek do domu i w końcu ogarnę resztę zdjęć z Fantą  :loveu:

Posted

Jak on suuuper pracuje!

Cholibcia, ostatnio coś choruję na bordery. Muszę iśc z jakimś na spacer to mi przejdzie ;p