Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angina, jak nie twarzą to choćby ilością włosa się różnią, bo piękne twarze to owszem mają oboje :D

Chciałam do Poznania się przejechać, bo chyba wtedy będę miała już wolne ale nie mam legitymacji studenckiej więc trochę nie opłaca mi się pojechać w tę i z powrotem za normalny bilet w pkp, mogłam przeciupać chociaż do kwietnia to przynajmniej podbiliby mi legitymację do października :P

na razie intensywnie odkładam pieniądze, może uda nam się dorwać jakieś miejsce na wakacje w annówce chociaż nie wiem czy ktoś się jeszcze potem wykruszy ale gopro też kusi, na tyle, że zastanawiam się nad pozbyciem się aparatu :D

Guest TyŚka
Posted

Cieszę się, że psy się docierają i już mają międyz sobą takie relacje :) A niektóre psy lubią burczeć, o tak - dla zasady :D

Dla mnie wiele jest ras, których przedstawiciele są identyczni, na początku tez nie rozróżniałam Muffinów, ale już wiem, któryt o który, lepiej się im przyjrzałam :D

Guest TyŚka
Posted

Psy się chyba sobą nie brzydzą, fajnie razem wyglądają :D Dopasowali się do siebie pod wzglęem skoczności.

MImo wszystko Muffin jest świetny, dla mnie jest taki inny niż większość borderów. Mam nadzieję, że to nie tylko pozory :p

Posted

Suk ma zaje twarz, normalnie cudna jest, zwłaszcza jak nastawi uszy <3 . A Muffinek na drugiej focie wygląda jakby kawał psa z niego był.

A nawiasem - jak Ci się sprawdzają te Trixie szelki? To 2,5cm? Widzę że trochę je cioracie i tak się zastanawiam czy może by ich nie kupić na jakieś błoto-obrzydliwe spacerki.

Posted

Suka w końcu pokazała swoje oblicze - ma brzydkie nawyki i wyjątkowo trudny charakterek, ale z Muffinem w ciągu ostatniego tygodnia zgrali się na maxa i trzeba ich stopować, bo do zapasów i dzikich gonitw co chwila jedno drugiego zachęca - jeśli nie mam piłeczki.

czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? :P

DSC_0108-011.png

Muffin faktycznie wygląda na dużego, muszę sprzedać vivoga, żeby kupić trymer hakowy i wyczesać go do końca,,bo widzę, że już przeszkadza to w działaniu foresto. Szybko minęło, bo przez 2 miesiące zarósł nieźle :P

Na semi mówili, że wysoki jest i ma długie łapy więc na żywo musi mieć inny odbiór niż na zdjęciach, które przecież dodają z 5kg :D

szele są super, właśnie na takie cioranie, błoto, piach i las. Dopierają się w 30stopniach, schną super szybko, taśma mi nie zblakła jeszcze ale gdzieś je tam nadgryzł przy regulatorze. Na pewno będę zamawiała kolejne, tylko widzę, że limonkowe w tym samym rozmiarze mają szerokość 2cm, nie rozumiem czemu nasze mają 2,5cm, która jest jedyną słuszną szerokością na nim :)

Posted

Nie, on na tym jednym wyszedł na masywnego, na pozostałych widać, że to szczypior ;) . A suk z twarzy widać, że zakapior.

Też chciałam dla Vegi limonkowe albo fioletowe, ale tych fioletowych nie widziałam na żywo i nie wiem czy to nie będzie jakieś brzydactwo :( . Dzięki za opinię, teraz będę miała kolejny dylemat czy Pikusiowi też brać. Dla Mufa pewnie masz te M-L?

Guest TyŚka
Posted

Na czym polega trudność suczy? Tak btw - batmanki super jej pasują :)

Jak się Wam sprawdzi trymer hakowy to daj mi znać, bo ja nadal szukam czegoś idealnego na durną sierść kundla :)

Posted

Moi też tak mieli na początku, nawalanki cały czas.
Teraz mają bardzo dziwne relacje, raz się bawią, tęsknią za sobą, raz się tłuką :P 

O, a jaki rozmiar masz tych szelek? Muffin chyba podobnie wymiarowo co Arni. 

Posted

te mamy M-L i chyba są na styk jeśli chodzi o długość paska na plecach ;) na pewno plusem w tych guardach są dwa zatrzaski i wkładanie już go tak nie boli :D

trymer się sprawdza super, na semi dorwałam i naprawdę wyczesałam z niego kupę sierści, ozzika też znajoma czesała - wydaje mi się, że ma podobną sierść do Morusa i dawał radę super. Tylko ni w ząb nie mogę sobie przypomnieć ile miał tych haków i odległość między nimi i wraz mam problem z zamówieniem :P

Suka przeszła na styl życia 'hulaj dusza piekła nie ma' , jak sobie upatrzy jakiś cel to nie ma zmiłuj, zadziora się z niej zrobiła do ludzi/rowerów/dzieciaków/psów, które nie są Muffinem, no i gołębia mojego ojca ma już za uszami :P

Guest TyŚka
Posted

Twój ojciec hoduje gołebie? Niezła młoda skoro dorwała ptaka :D Mam nadzieję, że nie dacie sobie wejść na głowę - niektóre psy się rozregulowują po adopcji, ale jak się je postawi do pionu to normalnieją, więc trzymam kciuki za Was :D

To jak natrafisz na super trymer hakowy to daj mi znać, do tej pory wydawało mi się, że on ścina włos, jak to człowiek może się pomylić ;D

My mieliśmy różowe szelki Trixie, dawały radę.

Posted

Trymer hakowy może ciąć okrywę, jeśli się go wcześniej nie  "stępi". To jest dość agresywne narzędzie jeśli chodzi o wyczesywanie i po zakupie proponuję się wybrać do piaskownicy i trochę pobawić (tak serio - bez jaj). Jak potrzebujesz to mogę podpytać znajomą co jaki ona ma trymer dla swojego borda.

• 2 weeks later...
Guest TyŚka
Posted

Moje ulubione rasy psów na jednym zdjęciu :D I to jakim - mokre kury są teraz w modzie ;p

Co to za haszczako-malman? ;p

• 3 months later...