Dea Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 No i znowu smutne wieści MONER ZOSTAł UśPIONY:-( Podobno dzień po przewiezieniu do weterynarza stał się agresywny, jeden dzień było ok, a następnego, gdy miał być operowany weterynarz nie mógł do niego podejść, wezwali pracownika ze schroniska, żeby go przytrzymał, bo mieli dać narkozę, i na niego też się rzucił. Ja tego nie rozumiem, przecież kilka dni wcześniej robiłam mu zdjęcia, dawałam smakołyki, głaskałam, i nic. Tak z dnia na dzień się stało??? Boże, gdybym nie zwróciła uwagi, że powinien być operowany żyłby sobie spokojnie w schronisku, miałby tego brodawczaka, ale by żył... Rozmawiałam z wetem jeszcze jak żył, powiedział, że pies jest "wredny". Ale przecież on się na pewno panicznie bał, mógł być przerażony i dlatego:placz: Quote
dariaopole Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dea to nie twoja wina, chciałaś dobrze. Moner teraz biega po zielonej łące kochany, zdrowy, pełen sił...... Quote
Dea Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Wiesz, ale ja cały czas myślę, czy tak było naprawdę, czy naprawdę nie było innego wyjścia. Na 1 stronie nowa biedna suczka - Babcia:-( Quote
Dea Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Może któregoś uda się uratować, zanim znowu będę musiała tutaj napisać smutną wiadomość:-( Quote
dariaopole Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 wakacje sie kończa to może domki się zaczną pojawiac !!:cool3: Quote
Dea Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Z adopcjami w schronisku nawet w ostatnim czasie nie było najgorzej, ale tych biedaków nikt nie chce, nikt nie pokocha:placz: Quote
dariaopole Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 bidulki gdzie te domki do cholery ???? Quote
Dea Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Kawunię odwiedzę znowu za parę dni, teraz mam znowu zawrót głowy - owczarek niemiecki do uśpienia za 2 tygodnie, jeśli nie znajdzie się nowy dom (link w podpisie) oraz dzisiaj miałam telefoniczne zgłoszenie typu "niech pani pomoże, muszę coś zrobić z dwuletnim bernardynem":-( Jemu jutro jak zrobię fotki założę wątek, pies jest wychowywany z 3 dzieci, łagodny, więc to duży plus, i młody jest, może się uda coś znaleźć... Quote
martasuwałki Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Na wieczorny spacerek proszę :painting: :painting: :painting: Quote
Dea Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Byłam dzisiaj na spacerze z "Babcią", oj biednie z nią:-( Nie wiem, czy następny spacer jeszcze będzie, czy już będzie biegała za TM. Ale trochę pochodziłyśmy, smakołyków nie chciała, za to próbowała się schować w kukurydzy. Myślę, że ona chce sobie znaleźć spokojne miejsce, żeby odejść... Drepta sobie biedulka, ale im dłużej spacerowałyśmy, tym wydawało mi się, że chodziła lepiej. Tylko jak chciałam ją przywołać, żeby szła w tą stronę co ja, to musiałam z bliska, tak, żeby mnie zobaczyła. Chyba jest staruszeczka głucha i prawie ślepa. "Dziadek" też się załapał na spacer, ale on jest w lepszym stanie, schudł co prawda trochę, ale smakołyki porwał od razu, bardziej żwawo też chodził. Nawet chciał mi palec ugryźć, ale jak się połapał, że to nie smakołyk zaraz puścił. Muszę na bazarkach jakiś obroży i smyczy poszukać, bo to, co mi dali to tragedia:angryy: Linkę z gumy zaciągniętą na szyję:angryy: A że dopiero wprowadzam "nową świecką tradycję" spacerów to jeszcze nie przygotowani są:evil_lol: Małymi kroczkami do celu;) Quote
dariaopole Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Biedna Babunia :placz: w górę pieski !! Quote
Hala Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Dea..opiekuj się Babcią. NIech nie odchodzi samotnie. Quote
Dea Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Chciałabym być przy niej, nawet codziennie, i jak będzie odchodziła:-( Niestety proza życia na to nie pozwala...mam nadzieję, że jeszcze zdążę z nią pójść na następny spacer. Quote
Dea Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 a tutaj taka chudzinka z cieszyna: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77395&highlight=benita Quote
Dea Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Telewizja chce zrobić program o cieszyńskich adopcjach:lol: Quote
dariaopole Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 oooo, to świetnie !!!!! może coś ruszy i pieski domki szybciej poznajdują !!! Quote
Recommended Posts