Dea Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Zobaczcie jakie cudo jest w schronie! Już go przesłałam na Nadzieję Dobermana. Jest fantastycznym cudny charakter, wielki pieszczoch, łagodny, tylko kotów nie lubi, jak to dobek:shake: Ma około 2 lat, dałam mu na imię Klarnet. Kto chce dobka??? Quote
Herspri Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 http://img225.imageshack.us/img225/1769/tnp1080433qx3.jpg Tak wydaje mi się że to ten pies. Jest szansa na zrobienie mu jakichś wyraźniejszych zdjęć do poogłaszania ? Quote
Dea Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Herspri napisał(a):Tak wydaje mi się że to ten pies. Jest szansa na zrobienie mu jakichś wyraźniejszych zdjęć do poogłaszania ? Tak będą, ale w piątek zdążyłam tylko dobka. Jak tylko pogoda się poprawi będę robiła nowe zdjęcia. Musi go też zobaczyć wetka, pies chyba ma chore oczy - to pod oczami to nie wyłysienia ale ropa z tego co widziałam. Został zabrany zdaje się spod technikum rolniczego. Quote
Herspri Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 znaczy z pod rolibudy :evil_lol: noooo czyli z pod mojej szkoły ;) To musi być w takim razie ten pies, jak będzie go wetka oglądała czy tam wet to niech też popatrzy mu na okolice ogona wydawało mi się że tam było coś nie tak. Quote
Dea Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Oby wetka;) poproszę żeby spojrzała. Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Czy już coś wiadomo i Szani? bo mam chętną panią na adopcję Quote
Dea Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 malawaszka napisał(a):Czy już coś wiadomo i Szani? bo mam chętną panią na adopcję Do 15-tej dzisiaj jeszcze nikt jej nie odebrał, później nie mogłam już zadzwonić, jutro się dowiem. Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 wrrrrr jakby mi zależało to czekałabym od świtu :roll: Quote
mela2 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Czy w schronisku w Cieszynie przebywa jeszcze krótkołapy Bolek- podobny troche do welsh corgi ? Nie zauważyłam go wśród piesków do adopcji,na str.schroniska. Quote
Dea Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 mela2 napisał(a):Czy w schronisku w Cieszynie przebywa jeszcze krótkołapy Bolek- podobny troche do welsh corgi ? Nie zauważyłam go wśród piesków do adopcji,na str.schroniska. Niestety Bolek odszedł za TM jakiś miesiąc temu... Quote
Dea Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 malawaszka napisał(a):i co z Szanią? Malawaszka pracownika nie było dwa dni, a osoba która do mnie pisała w ogóle się do mnie nie odzywa:shake: Dzisiaj nie zdążyłam, miałam interwencję w sprawie rottka, ale jutro sama sprawdzę i napiszę do południa ci na pw. Quote
malawaszka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 dziwne to wszystko :roll: i cos wiadomo? Quote
Herspri Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Dea ma ustawione w opisie że nie będzie jej do 2.10.08 - kontakt na telefon. Więc jak Dea tu zajrzy to może się dowiem czy ma jakieś wiadomości co tam się w życiu tego łobuza Feniksa dzieje :diabloti: Quote
akzs Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Cześć Wam. Jestem Ania, mam 16 lat i mieszkam w Skoczowie. Bardzo kocham zwierzęta a w szczególności psiaki. Chciałam Was zapytać czy w Cieszyńskim schronisku jest może coś takiego jak wolontariat a jak tak to jak on wygląda? :) Pozdrawiam Quote
Herspri Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Pozwolę sobie odpowiedzieć. Wolontariatu jako takiego niema ( nie ma wstępu do schroniska, wyprowadzania psów ). Zawsze można pomóc robieniem ogłoszeń albo bazarków na psy itd... Quote
Dea Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Uzupełniłam stronę schronu, zajrzyjcie co nowego... Mam na maksa mało czasu w tej chwili, więc na razie nie wstawiam tutaj fotek. Quote
akzs Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 A jeszcze chciałam Was o coś zapytać Jakiś czas temu a dokładnie w połowie lipca do schronu trafiła taka ruda mała sucza, szczeniak, ze Skoczowa, o ile dobrze pamiętam nazwaliście ją Broki nie wiecie może co z nią czy znalazła domek jakiś? Pytam bo znalazłam ją w Skoczowie ale niestety nie mogłam się nią zaopiekować i trafiła do cieszyńskiego schronu, a bardzo jestem ciekawa co z tym maleństwem było bo się o nie martwię cały czas Quote
Dea Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 akzs na pewno nie ma jej już w schronie, pamiętam ją. Sprawdzę dokładnie jak będę w schronie czy poszła do adopcji, czy... wiesz, przeżywalność szczeniaków w schronie jest zła, ale na razie bądź dobrej myśli. Są naprawdę dwa bardzo pilne przypadki w schronie! Po południu wkleję fotki: piesek po wypadku, który nic nie ma połamane a mimo to nie chodzi, i ten mix malamuta, o którym pisałaś Hespri. Quote
Herspri Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Dogo ostatnio nawalało :shake::mad: Czekam(y) na zdjęcia Quote
Dea Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Nie wkleję na razie, cały dzień próbowałam wejść na dogo, a teraz jak już weszłam to strasznie ślimaczy:shake: Ten mix malamuta ma prawdopodbnie nużycę (dostał leki), jest bardzo zaniedbany, przeraźliwie chudy, i do tego dał się pogryźć po łapach małym suczkom, gentelman jeden! A tak serio to siedzi teraz oddzielnie w zamkniętym pomieszczeniu, z tym po wypadku, bo kompletnie sobie nie radzi z innymi psami. Jest bardzo łagodny, przyjacielski, i wielki z niego przytulas, bardzo lgnie do ludzi. Jutro rano jadę do schronu, spróbuję wejść do niego na chwilę. Widziałam też drugiego nowego malamuta, więc jak zrobię zdjęcia wyślę oba do Masi. Jest też mix husky pies, i śliczna suczka husky (już na stronie), i mix labradora, brązowy (też na stronie). Quote
Dea Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 To ten mix malamuta, diedny taki, chudzina i do tego w ogóle nie potrafi się bronić, ale wieeeelka przylepa, ciągle za mną chodził i ciężko było zrobić zdjęcie Quote
Dea Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 a to ten biedak po wypadku, jutro powinnam coś wiedzieć więcej Quote
Dea Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 a to Hana, 1,5 roczna suczka husky i Lobi - psiaczek w typie labka, około 4 letni Quote
Recommended Posts