Dea Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [quote name='monika55']http:// Cz y czasem nie trafil do Was moj Morusek? Pozdrawiam. Mamy dwa nowe kudłacze, ale chyba są większe niż Morusek... Ten po prawej na przykład. Drugi jest jasny cały, i trochę szczerbaty z przodu, siedzi w innym kojcu, nie mam zdjęcia (w dolnej szczęce brakuje mu zęba), sierść w paskudnym stanie. Niestety ze względu na galopujące przeziębienie nie byłam dzisiaj w schronie na zdjęciach. Quote
Herspri Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dea napisał(a):1. Herspri co do dożycy mogę cię już uspokoić - poszła do adopcji, do Ustronia, a od pani ze sklepu zoologicznego Ala dowiedziała się, że w dobre ręce:p 2. Co do jamniczki - już dwa razy bombardowałam mailami znajomą dogomaniaczkę, zaraz powtórzę bombę:cool3: 3. Czyli trzeba mamie znaleźć koniecznie jamniczkę w potrzebie:eviltong: 1. :loveu::loveu::loveu: 2. Koniecznie przyciśnij tam kogo trzeba i niech ta osoba zabierze na wizytę aparat w miarę możliwości :cool3: 3. Byle to była samiczka bo sikania po ścianach drugi raz już chyba nie zniesie :evil_lol: Quote
Dea Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 no co ty, takie wzorki ładne wychodzą na ścianie:evil_lol: no ale dobra, jak samiczka to samiczka:razz: I masz pozdrowienia od takiego jednego biało rudego, na stronie Emira w jednej z fotorelacji wolontariuszek, gdzie jest mnóstwo psiaków on jest jedynym, który wolontariuszkę gryzie w rękę:diabloti: i siłuje się z innym psem z patykiem:diabloti: reszta grzeczniutka... Quote
Pandisia Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Dea a jak Ruda się ma w Emirze ? Jak wygląda jej sytuacja ? Wiemy tyle co na stronie Emir pisze , może wiesz coś więcej :loveu: Quote
Herspri Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Fenisio :loveu: No to widzę że ma się jak w raju, ma kogo podgryzać :diabloti: Quote
malawaszka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=175&Itemid=33 dziewczyny czy Toga jest nadal w schronisku??? strona jest na bieżąco aktualizowana? Quote
Dea Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 [quote name='malawaszka']http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=175&Itemid=33 dziewczyny czy Toga jest nadal w schronisku??? strona jest na bieżąco aktualizowana? Przynajmniej raz w tygodniu staram się robić przegląd kojców, w miarę możliwości aktualizuję. W sobotę jeszcze była na 100%. W piątek będę znowu w schronie. Quote
Dea Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Pandisia napisał(a):Dea a jak Ruda się ma w Emirze ? Jak wygląda jej sytuacja ? Wiemy tyle co na stronie Emir pisze , może wiesz coś więcej :loveu: Ruda po operacji oczu właściwie już czeka na chętnego do adopcji... Coś konkretnie chciałabyś wiedzieć? Quote
malawaszka Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dzięki Dea - daję małą na stronkę i będę sprawdzać na stronie schronu co jakiś czas czy znalazła już dom - oby jak najszybciej :kciuki: Quote
Pandisia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dea napisał(a):Ruda po operacji oczu właściwie już czeka na chętnego do adopcji... Coś konkretnie chciałabyś wiedzieć? Czyli można już szukać jej domku? Quote
Dea Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Pandisia napisał(a):Czyli można już szukać jej domku? Pandisia no pewnie:p Tylko pamiętaj, że Emir sprawdza dom;) Chyba, że będzie w mojej okolicy, to ja sprawdzę. Pandisia a popatrz na suczkę na stronie schronu, w dziale do adopcji, "znaleziona w Cisownicy" pod sam koniec, podobno jest trochę podobna do Tolerka:cool3: Quote
Pandisia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dea napisał(a):Pandisia no pewnie:p Tylko pamiętaj, że Emir sprawdza dom;) Chyba, że będzie w mojej okolicy, to ja sprawdzę. Pandisia a popatrz na suczkę na stronie schronu, w dziale do adopcji, "znaleziona w Cisownicy" pod sam koniec, podobno jest trochę podobna do Tolerka:cool3: Już ją wrzuciłam na Tollerowe :razz: :eviltong: Quote
Dea Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Pandisia napisał(a):Już ją wrzuciłam na Tollerowe :razz: :eviltong: O ja głupia:wallbash: Pandisia i taka fajna osoba z Rybnika, to ta sama osoba:evil_lol: A ja nicka nie skojarzyłam, i się wymądrzam, a sama od Ciebie wiem, że to Tollerkopodobne:diabloti: Quote
Dea Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 malawaszka napisał(a):Dzięki Dea - daję małą na stronkę i będę sprawdzać na stronie schronu co jakiś czas czy znalazła już dom - oby jak najszybciej :kciuki: Toga nadal w schronie, zwróć proszę uwagę też na Szenę, ona jest chyba też sznauceropodobna, tylko, że ona kurcze rośnie i rośnie....od czasu tych zdjęć na schronie jest już dużo większa:p Quote
Pandisia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dea napisał(a):O ja głupia:wallbash: Pandisia i taka fajna osoba z Rybnika, to ta sama osoba:evil_lol: A ja nicka nie skojarzyłam, i się wymądrzam, a sama od Ciebie wiem, że to Tollerkopodobne:diabloti: To tylko dobrze o Tobie świadczy :razz: Suczka z Cisownicy mi przypomina bardziej Collie ale toller mógł w tym maczać palce :evil_lol: . Bardzo w typie jest Ruda i jak czytałam że łagodna to też pasuje. To zapalenie trzeciej powieki to też choroba zdarzająca się u tollerów. Na pewno jest to mix ale jeśli ma typowe cechy charakteru tollerów to schronisko jest miejscem w którym nigdy nie powinna się znaleźć. Jak zresztą wszystkie psiaki. :angryy: Quote
Dea Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 No właśnie, wszystkie psiaki!!! Jestem po przeglądzie schroniska, niestety niewiele ubyło... Była brzydka pogoda, więc nie robiliśmy zdjęć psiaków, za to robiłam zdjęcia kojców, żeby znowu mieć przegląd. Zwłaszcza, że była pora karmienia, w wolnostojących wszystkie mi wyszły. Mam parę "faworytów" czyli takich, które uważam za priorytetowe w szukaniu domu. Chorych, poza Kiro ( stawy) na szczęście na razie nie zauważyłam. Quote
Dea Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 strona schroniska zaktualizowana, są nowe zdjęcia:p Quote
malawaszka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dea napisał(a):Toga nadal w schronie, zwróć proszę uwagę też na Szenę, ona jest chyba też sznauceropodobna, tylko, że ona kurcze rośnie i rośnie....od czasu tych zdjęć na schronie jest już dużo większa:p o by znaczyło, że ona młodsza niż 1,5 roku skoro jeszcze rosnie :razz: Quote
Dea Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Dokładnie, musi być młodsza, a ludzie ją oddali do schroniska po adopcji, bo rozrabiała i gryzła kanapy...no przecież to dziecko jeszcze:-( Quote
monika55 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-( Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='monika55']Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-( Proszę spróbować ogłosić zaginięcie na www.ox.pl Quote
Dea Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 monika55 napisał(a):Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-( Monika ja własnie pod wpływem Twojego postu tutaj na wątku nazwałam go na stronie Morus, bo był podobny do niego... Monika a czy widziałaś tego drugiego? Jest tam jeszcze jeden, podobny, chyba ciemniejszy trochę, tylko moim zdaniem starszy, ma sierść w fatalnym stanie, i nie ma na pewno dwóch dolnych ząbków. Nie wiem jak z okiem. Co prawda z kojców mi wynika, że to suczka, ale bywa, że nie zauważą... Zaraz znajdę zdjęcie z kojca. Powiedz jakie są Twoje wrażenia po wizycie w cieszyńskim schronisku? Ja tam bywam zbyt często, mogę pewnych rzeczy nie zauważać już. Chciałabym mieć jak najwięcej opinii osób, które mają porównanie z innymi schroniskami. Quote
Dea Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='malawaszka']o by znaczyło, że ona młodsza niż 1,5 roku skoro jeszcze rosnie :razz: Zobacz jak Szena urosła Quote
Recommended Posts