Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monika55']http:// Cz y czasem nie trafil do Was moj Morusek? Pozdrawiam.
Mamy dwa nowe kudłacze, ale chyba są większe niż Morusek... Ten po prawej na przykład. Drugi jest jasny cały, i trochę szczerbaty z przodu, siedzi w innym kojcu, nie mam zdjęcia (w dolnej szczęce brakuje mu zęba), sierść w paskudnym stanie. Niestety ze względu na galopujące przeziębienie nie byłam dzisiaj w schronie na zdjęciach.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dea napisał(a):
1. Herspri co do dożycy mogę cię już uspokoić - poszła do adopcji, do Ustronia, a od pani ze sklepu zoologicznego Ala dowiedziała się, że w dobre ręce:p
2. Co do jamniczki - już dwa razy bombardowałam mailami znajomą dogomaniaczkę, zaraz powtórzę bombę:cool3:
3. Czyli trzeba mamie znaleźć koniecznie jamniczkę w potrzebie:eviltong:

1. :loveu::loveu::loveu:
2. Koniecznie przyciśnij tam kogo trzeba i niech ta osoba zabierze na wizytę aparat w miarę możliwości :cool3:
3. Byle to była samiczka bo sikania po ścianach drugi raz już chyba nie zniesie :evil_lol:

Posted

no co ty, takie wzorki ładne wychodzą na ścianie:evil_lol: no ale dobra, jak samiczka to samiczka:razz: I masz pozdrowienia od takiego jednego biało rudego, na stronie Emira w jednej z fotorelacji wolontariuszek, gdzie jest mnóstwo psiaków on jest jedynym, który wolontariuszkę gryzie w rękę:diabloti: i siłuje się z innym psem z patykiem:diabloti: reszta grzeczniutka...

Posted

Pandisia napisał(a):
Dea a jak Ruda się ma w Emirze ? Jak wygląda jej sytuacja ? Wiemy tyle co na stronie Emir pisze , może wiesz coś więcej :loveu:

Ruda po operacji oczu właściwie już czeka na chętnego do adopcji... Coś konkretnie chciałabyś wiedzieć?

Posted

Pandisia napisał(a):
Czyli można już szukać jej domku?

Pandisia no pewnie:p Tylko pamiętaj, że Emir sprawdza dom;) Chyba, że będzie w mojej okolicy, to ja sprawdzę.
Pandisia a popatrz na suczkę na stronie schronu, w dziale do adopcji, "znaleziona w Cisownicy" pod sam koniec, podobno jest trochę podobna do Tolerka:cool3:

Posted

Dea napisał(a):
Pandisia no pewnie:p Tylko pamiętaj, że Emir sprawdza dom;) Chyba, że będzie w mojej okolicy, to ja sprawdzę.
Pandisia a popatrz na suczkę na stronie schronu, w dziale do adopcji, "znaleziona w Cisownicy" pod sam koniec, podobno jest trochę podobna do Tolerka:cool3:

Już ją wrzuciłam na Tollerowe :razz: :eviltong:

Posted

Pandisia napisał(a):
Już ją wrzuciłam na Tollerowe :razz: :eviltong:

O ja głupia:wallbash: Pandisia i taka fajna osoba z Rybnika, to ta sama osoba:evil_lol: A ja nicka nie skojarzyłam, i się wymądrzam, a sama od Ciebie wiem, że to Tollerkopodobne:diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
Dzięki Dea - daję małą na stronkę i będę sprawdzać na stronie schronu co jakiś czas czy znalazła już dom - oby jak najszybciej :kciuki:

Toga nadal w schronie, zwróć proszę uwagę też na Szenę, ona jest chyba też sznauceropodobna, tylko, że ona kurcze rośnie i rośnie....od czasu tych zdjęć na schronie jest już dużo większa:p

Posted

Dea napisał(a):
O ja głupia:wallbash: Pandisia i taka fajna osoba z Rybnika, to ta sama osoba:evil_lol: A ja nicka nie skojarzyłam, i się wymądrzam, a sama od Ciebie wiem, że to Tollerkopodobne:diabloti:

To tylko dobrze o Tobie świadczy :razz:
Suczka z Cisownicy mi przypomina bardziej Collie ale toller mógł w tym maczać palce :evil_lol: .
Bardzo w typie jest Ruda i jak czytałam że łagodna to też pasuje. To zapalenie trzeciej powieki to też choroba zdarzająca się u tollerów. Na pewno jest to mix ale jeśli ma typowe cechy charakteru tollerów to schronisko jest miejscem w którym nigdy nie powinna się znaleźć. Jak zresztą wszystkie psiaki. :angryy:

Posted

No właśnie, wszystkie psiaki!!! Jestem po przeglądzie schroniska, niestety niewiele ubyło... Była brzydka pogoda, więc nie robiliśmy zdjęć psiaków, za to robiłam zdjęcia kojców, żeby znowu mieć przegląd. Zwłaszcza, że była pora karmienia, w wolnostojących wszystkie mi wyszły. Mam parę "faworytów" czyli takich, które uważam za priorytetowe w szukaniu domu. Chorych, poza Kiro ( stawy) na szczęście na razie nie zauważyłam.

Posted

Dea napisał(a):
Toga nadal w schronie, zwróć proszę uwagę też na Szenę, ona jest chyba też sznauceropodobna, tylko, że ona kurcze rośnie i rośnie....od czasu tych zdjęć na schronie jest już dużo większa:p

o by znaczyło, że ona młodsza niż 1,5 roku skoro jeszcze rosnie :razz:

Posted

Dokładnie, musi być młodsza, a ludzie ją oddali do schroniska po adopcji, bo rozrabiała i gryzła kanapy...no przecież to dziecko jeszcze:-(

Posted

Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-(

Posted

[quote name='monika55']Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-(

Proszę spróbować ogłosić zaginięcie na www.ox.pl

Posted

monika55 napisał(a):
Bylam wczoraj w schronie w Cieszynie. Jaki zbieg okolicznosci. Szukam Moruska, a tam taki podobny i na imie tez ma Morus. Niestety to nie moj. Moj Morusek nie mial lewego oka i dolnych zabkow. Wizyta w schronie to przezycie, nie mozna zapomniec.:-(

Monika ja własnie pod wpływem Twojego postu tutaj na wątku nazwałam go na stronie Morus, bo był podobny do niego... Monika a czy widziałaś tego drugiego? Jest tam jeszcze jeden, podobny, chyba ciemniejszy trochę, tylko moim zdaniem starszy, ma sierść w fatalnym stanie, i nie ma na pewno dwóch dolnych ząbków. Nie wiem jak z okiem. Co prawda z kojców mi wynika, że to suczka, ale bywa, że nie zauważą... Zaraz znajdę zdjęcie z kojca.

Powiedz jakie są Twoje wrażenia po wizycie w cieszyńskim schronisku? Ja tam bywam zbyt często, mogę pewnych rzeczy nie zauważać już. Chciałabym mieć jak najwięcej opinii osób, które mają porównanie z innymi schroniskami.