Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam chciałem kupić bądź zaadoptować buldoga angielskiego. Na stronie wirtualnej polski są ogłoszenia, jak się okazało są to ogłoszenia ludzi z anglii. Na maile ludzie odpowiadają, piszą że psy mają czipy i wszystkie papiery, potrzeba tylko zrobić opłatę za przelot psa w kwocie 500 zł. Jest to adopcja więc więcej kasy nie chcą.

Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenie z sprowadzaniem psów z zagranicy ?
Jestem gotowy teraz dać pieniądze i za kilka godzi mieć psa z "dostawą do domu" jak pisali właściciele. Tylko czy to nie jakieś oszukaństwo ?
Jak przeprowadzić przekazanie pieniędzy ?

Posted

Oszalałeś? Nie daj się nabrać. Jakiś czas temu gdy szukałam jamnika dostałam też taką propozycję.Napisałam,że jadę do Londynu za tydzień ( bo stamtąd rzekomo pisali "właściciele" pieska) i żebyśmy się umówili na odbiór psa.Napisali mi więc,że nie mogą oddać psa nikomu w Londynie bo "zapłacą duży podatek".I skończyła się na tym korespondencja.Na wszystkich portalach ogłoszeniowych przestrzegają przed takimi transakcjami.Jesli nie wierzysz zaproponuj,że sam psa odbierzesz.Ciekawe co Ci odpiszą :) To oczywiste,że absolutnie nie można płacić za psa,którego na oczy nie widziałeś.

Posted

Lepiej nie ryzykować, jeśli nie jest to prawdziwa hodowla. To są sami oszuści. Dużo teraz jest takich przekrętów i nie raz miałam z takimi do czynienia, gdy szukałam mopsa. Nie daj się nabrać.

Posted

marcin857 napisał(a):
Witam chciałem kupić bądź zaadoptować buldoga angielskiego. Na stronie wirtualnej polski są ogłoszenia, jak się okazało są to ogłoszenia ludzi z anglii. Na maile ludzie odpowiadają, piszą że psy mają czipy i wszystkie papiery, potrzeba tylko zrobić opłatę za przelot psa w kwocie 500 zł. Jest to adopcja więc więcej kasy nie chcą.

Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenie z sprowadzaniem psów z zagranicy ?
Jestem gotowy teraz dać pieniądze i za kilka godzi mieć psa z "dostawą do domu" jak pisali właściciele. Tylko czy to nie jakieś oszukaństwo ?
Jak przeprowadzić przekazanie pieniędzy ?

No na bank to jest oszust, dziwne, że w ogóle Ci przez myśl przeszło, że nie :D

Posted

Tak teraz zapłacisz 500zł, a potem pies "utknie Ci gdzieś na lotnisku, albo będzie miał złe papiery" i znowu będziesz musiał płacić z tym, że kilka razy więcej. Nie daj się oszukać, w szczególności, gdy e-mail pisane są łamaną polszczyzną (zdania z translatora). Wiem z doświadczenia całe szczęście zdążyłam wszystkiego uniknąć no i nie zapłaciłam pieniędzy oszustom (poczytałam na necie i znalazłam takie same przypadki - kotki ,pieski rasowe zza granicy oni nie mają się jak nimi opiekować dlatego oddają, za darmo dowóz pod drzwi, a kończyło się na tym, że ani kasy, ani zwierza nie było.:shake:

Może poszukaj gdzieś z Polski :p

• Margo changed the title to Pies z zagranicy - szukaństwo ?